Riba,Rusça da Balık demek.(yanlışım varsa sn.Ariston düzletsin)
Balık,öz Türkçe de şehir demek.
Riba,Rusça da Balık demek.(yanlışım varsa sn.Ariston düzletsin)
Balık,öz Türkçe de şehir demek.
Balıkesir-Esir şehir/ Eski balık-Eskişehir gibi,gibi.
Son düzenleme : nohut; 22-09-2023 saat: 01:06.
Ziyade Türkçe mi?
ziyade - Nişanyan Sözlük. Arapça zyd kökünden gelen ziyada(t)1. artış, çokluk [isim], 2. artık, çok [sıfat] sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça da arttı, çoğaldı fiilinin (t) vezninde masdarıdır.
Bir şey nihayetinde başka insana zarar verme riski var ise günah, ben basit düşünüyorum.
Kurumlarda insan çalışır ama bunlar insani varlık değildir. Kurumlara karşı sert, insanlara karşı yumuşak olmak gerekir.
Bugün komşu ile konuştuk canlı ise uzak dur prensibi var bende. Çok yakın değilsen zarar verme ihtimali de az oluyor. Evde kırk ayak vardı görmezden geldim.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yunanistan maksimalist ideallerinden vaz geçmeli diyorlar. Bu bir yöntem, bir de minimum regret yöntemi var.
Alternatifler arasında en az riskli olanı seçmek gibi.
Borsada kısa vadede en riskli yöntem bu, Yunanistan yöntemi ise kısa vadede başarılı.
Ucuz olan o gün ucuzluktan kurtulmuyor ve sürekli terse gelme ihtimali çok fazla, pahalı olan da o gün geri dönmüyor genelde.
Sevmedğin hisse ile oynamak lazım diye yazdım 504 hatası verdi.
Yer İmleri