Sayfa 778/852 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828 ... SonSon
Arama sonucu : 6815 madde; 6,217 - 6,224 arası.

Konu: KIPA - Tesco Kipa

1.  Alıntı Originally Posted by borsacı1 Yazıyı Oku
    spk nın gönderdiği bilgilendirmede konuya ilişkin gelişmelerde tesis edilecek işlemler in olacağı bunların yatırımcıları ilğilendiren kısımlarının kap ve spk bültenlerinde duyurulacağı diyor anladığım migrosun başvurusuna direk ret veya kabul demiyecek bazı gelişmelerin olacağı mesela migrostan bir takım belge vs isteyecek kap ve spk da duyurulacak biz bu gelişmelere göre işin nasıl sonuçlanacağını tahmin edebiliriz 0.032 olmayacak gibi
    Spk nin oranlara mudahale yetkisi yoktur.uygun gorurse onaylar.uygun gormezse gerekcesiyle reddeder.bana gelen maildede goruldugu uzre ayrilma hakki yokmus.1.29 fiyati nerden cikariyolar anlamadim.kendileri iyilik yapiyo gibimi gosteriyor.eger olese spk 1.29 fiyati kabul etmez.kanunen ayrilma hakki yok eger bole bir sey yapacaksaniz ayrilma hakkini cebinizden odeyin der.sirkette bunu kabul etmez.herkes birlesmeye mecburlanir.migros halka acik bir sirket eger kanunen ayrilma akcesi ongorulmuyosa migrosa bu 1.29 odetilemez.ama zorunlulugu yoktur diyor.demek istese kullandirabiliyor oalabilir.biz bunlari yasadik.olaya tam vakif olmasamda spk bana bu islemde ayrilma hakki yoktur dedi.eger hal bole ise migrosa ayrilma akcesi odettirmez spk.sirkette migrosa dahil olacak hissseler icin kendi cebinden 1'29 odemeyebilir.karisik durumlar.iste borsa soygunu adaletsizlik.aslinda ne olursa olsun bole islemlerde borsadaki son 1 yillik en yuksek fiyattan ayrilma hakki öngörulmeli.kanunlarimiz malesef hirsizlar icin calisiyo izlenimi doguruyor.anel telekom yatirimcisi olarak kipa icinde mail attim.cunku bizde kulvarlar kanunlar farkli olsada sonuc olarak ayni sekilde bir birlesme magduriyeti yasiyoz.malesef yatirimci bilinci henuz olusmamis.turk yatirimcisi kaderine razi.birlesme islemleri icin yeni duzenleme isteyelim gundem olusturalim dedik 3 kisi olamadik.

asla ytd deil kendi hayali fikir ve dusuncelerimdir.dogruluk payi olmayabilirde.zira benim yazimla hisse alip satan kerizdir enayidir büyük zarar ederrr..........

ttk 202.2 maddesi sirketin birlesmesine karsi cikmak isteyenler icin iyi bir hukuki girisim olabilir, çünkü dava açıldığında birlesmeye ilişkin yonetim kurulu kararının yürütmesi otomatik olarak durur.Hakimin takdir hakki yoktur.
    dava açıldığında birlesme kanunen duracak ta ki migros payınızın degerini mahkemenin belirleyeceği bir bankaya yatırıp makbuzu mahkemeye sunana kadar. Bu çok ciddi külfet getirir birlesmeye süreci belirsiz uzayacağı icin iptal bile edebilirler.Is gyo tskb gyo birleşmesini bu yüzden iptal edildiğini not edin.

Hâkimiyetin uygulanması ile gerçekleştirilen ve bağlı şirket bakımından açıkça anlaşılabilir haklı bir sebebi bulunmayan, birleşme, bölünme, tür değiştirme, fesih, menkul kıymet çıkarılması ve önemli esas sözleşme değişikliği gibi işlemlerde, genel kurul kararına red oyu verip tutanağa geçirten veya yönetim kurulunun bu ve benzeri konulardaki kararlarına yazılı olarak itiraz eden pay sahipleri; hâkim teşebbüsten, zararlarının tazminini veya paylarının varsa en az borsa değeriyle, böyle bir değer bulunmuyorsa veya borsa değeri hakkaniyete uygun düşmüyorsa, gerçek değerle veya genel kabul gören bir yönteme göre belirlenecek bir değerle satın alınmasını mahkemeden isteyebilirler. Değer belirlenirken mahkeme kararına en yakın tarihteki veriler esas alınır. Tazminat veya payların satın alınmasını istem davası, genel kurul kararının verildiği veya yönetim kurulu kararının ilan edildiği tarihten başlayarak iki yılda zamanaşımına uğrar.

(3) İkinci fıkrada öngörülen dava açılınca, davacıların muhtemel zararlarını veya payların satın alma değerini karşılayan tutardaki paranın teminat olarak, mahkemece belirlenecek bir bankaya mahkeme adına yatırılmasına karar verilir. Teminat yatırılmadığı sürece genel kurul veya yönetim kurulu kararına ilişkin hiçbir işlem yapılamaz. Bu maddenin birinci ve ikinci fıkralarında öngörülen davaların kötüniyetle açılması hâlinde davalı, uğradığı zararın müteselsilen tazmin edilmesini ve mahkemeye teminat yatırılmasını davacılardan isteyebilir.

(4) Birleşme, bölünme ve tür değiştirmede, pay sahiplerine ve ortaklara tanınmış bulunan diğer haklar saklıdır.

(5) Bağlı şirketin yöneticileri, bu madde hükümleri dolayısıyla pay sahiplerine ve alacaklılara karşı doğabilecek sorumluluklarının tüm hukuki sonuçlarının, bir sözleşme ile üstlenmesini hâkim teşebbüsten isteyebilir.

maddenin en can yakan maddesi 3. fikra

kanun diyorki mahkeme dava acilinca dava acanin paylarinin satin alma degerini davali bankaya yatiracak , yatirmadigi surce yk kararinin yurutmesi durmustur.Spk bile dosyayı derhal elinden bırakmak zorunda kalacaktır çünkü dava acilmistir .Spk zaten kanunu biliyor sizden daha çok.

mahkeme paya ne takdir eder tabi o surec yargılamada belli olur ama zaten dava açıldığında eminim migros birlesmeden vazgeçer.

3) İkinci fıkrada öngörülen dava açılınca, davacıların muhtemel zararlarını veya payların satın alma değerini karşılayan tutardaki paranın teminat olarak, mahkemece belirlenecek bir bankaya mahkeme adına yatırılmasına karar verilir. Teminat yatırılmadığı sürece genel kurul veya yönetim kurulu kararına ilişkin hiçbir işlem yapılamaz

4. Dostlar, kipada zamaninda ve şuanda yaşananlarin benzeri şimdi dgzte ve hurgz da yasaniyor. 1 milyar doları Aydin dogan in cebine şak diye koyan Demirören is küçük yatirimciya gelince ********lik yapmaya çalışıyor.

Dgzte için hic alakasiz bir tarih olan görüşmelere başlangıç tarihinde ki dolar kuru baz alınsın diye başvuru yaptı.
    Hurgz için çağrı muafiyeti istiyor beyfendi.
    Ozellikle hurgz için sizlerin yorumlarini almak isterim.
    Ne dersiniz muafiyet alabilirler mi.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Mosquito_ Yazıyı Oku
    maddenin en can yakan maddesi 3. fikra

kanun diyorki mahkeme dava acilinca dava acanin paylarinin satin alma degerini davali bankaya yatiracak , yatirmadigi surce yk kararinin yurutmesi durmustur.Spk bile dosyayı derhal elinden bırakmak zorunda kalacaktır çünkü dava acilmistir .Spk zaten kanunu biliyor sizden daha çok.

mahkeme paya ne takdir eder tabi o surec yargılamada belli olur ama zaten dava açıldığında eminim migros birlesmeden vazgeçer.

3) İkinci fıkrada öngörülen dava açılınca, davacıların muhtemel zararlarını veya payların satın alma değerini karşılayan tutardaki paranın teminat olarak, mahkemece belirlenecek bir bankaya mahkeme adına yatırılmasına karar verilir. Teminat yatırılmadığı sürece genel kurul veya yönetim kurulu kararına ilişkin hiçbir işlem yapılamaz
    bilgiler için tşk.sizden ricam dava süreci ne zaman başlar nasıl açılır nereye açılır bilgi verebilir misiniz

Alıntı Originally Posted by runo Yazıyı Oku
    bilgiler için tşk.sizden ricam dava süreci ne zaman başlar nasıl açılır nereye açılır bilgi verebilir misiniz
    caglayan adliyesinde açmak gerekir.
    güzel bir dilekce hazırlayıp biraz bilgili biri ile veya avukat yardımıyla bizzat gidilip açılır.dava açma maliyeti 250 tl dir harci vs.
    dava dilekçesi mahkemeye verildikten sonra dava açılmış sayılır, tensip zaptı 2 gün icinde düzenlenir ve taraflara tebliğe çıkar. Dava basit yargilama usulüne gore incelenir. Dava dilekçesi davalıya teblig sonrası 2 hafta karşı tarafın cevap süresi vardir , ek 2 hafta süre talep edilirse verilebilir.Dava açıldığında yk kararının yürütmesi durur . hakimden yürütmeyi durdurun falan talep etmiyorsunuz dikkatinizi çekerim surec dava açıldığı anda kanunen durur buna rağmen islem yapanlar hakkında işlem yapılır.

dava açmadan once sirkete yazili itirazınızı bildirmeniz lazim, noter yolu ciddiyet icin iyi olur , mailde atmak olabilir ama karşı tarafın mesajı aldığını teyit ettirmenizde yarar var. Davayi yk karari öncesi pay sahibi olanların açması gerekir ve payada halen sahip olmalı.Bugun aldim yarin dava acayim kotu niyete girer ve kötü niyet cezası alabilirsiniz mahkemeden.

dilekçe yazdınız tabi ıyi birşey olmalı mahkemeye giderseniz orda hariç nereye yatıracağı dilekçeyi nerden vereceğim gibi kalemden yardim alabilirsiniz.
    Burda dilekçe ve ekindeki delilleriniz sağlam guzel olmalı. saçama salak olmamalı.dilecede olmasi gereken asgari bilgilerin olmasi lazim burası onemli

8.  Alıntı Originally Posted by Mosquito_ Yazıyı Oku
    caglayan adliyesinde açmak gerekir.
    güzel bir dilekce hazırlayıp biraz bilgili biri ile veya avukat yardımıyla bizzat gidilip açılır.dava açma maliyeti 250 tl dir harci vs.
    dava dilekçesi mahkemeye verildikten sonra dava açılmış sayılır, tensip zaptı 2 gün icinde düzenlenir ve taraflara tebliğe çıkar. Dava basit yargilama usulüne gore incelenir. Dava dilekçesi davalıya teblig sonrası 2 hafta karşı tarafın cevap süresi vardir , ek 2 hafta süre talep edilirse verilebilir.Dava açıldığında yk kararının yürütmesi durur . hakimden yürütmeyi durdurun falan talep etmiyorsunuz dikkatinizi çekerim surec dava açıldığı anda kanunen durur buna rağmen islem yapanlar hakkında işlem yapılır.

dava açmadan once sirkete yazili itirazınızı bildirmeniz lazim, noter yolu ciddiyet icin iyi olur , mailde atmak olabilir ama karşı tarafın mesajı aldığını teyit ettirmenizde yarar var. Davayi yk karari öncesi pay sahibi olanların açması gerekir ve payada halen sahip olmalı.Bugun aldim yarin dava acayim kotu niyete girer ve kötü niyet cezası alabilirsiniz mahkemeden.
    neden çağlayan kartal anadolu adalet sarayı olmuyor mu

Sayfa 778/852 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •