Sayfa 781/884 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon
Arama sonucu : 7065 madde; 6,241 - 6,248 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Sn. Yiğit,

Şu "patronun/ortağın hisse satma" olayı beni çıldırtıyor. Alkım' da da oldu bu. Neden satıyorsun arkadaş??
    Paraya ihtiyacın varsa kredi çek sayın ortak. Bu enflasyonda kredi sudan ucuz.
    Ülkemizde enflasyon patlamış, reel faiz ultra negatif. Birikimlerin değerlendirilmesi açısından hisse senedi öne çıkmış ama sen sahip olduğun şirketin hissesini satıyorsun. Üstelik çok önemli yatırım hamleleri yapmışsın ve parsayı toplaman yakın.

Şirketine mi güvenmiyorsun, yoksa bize "aklımız karışıp satalım" diye tuzak mı kuruyorsun.
    Sadece vesbe değil Vestel de de satıldı .. 5-6 ay öncesi olaylar .. şartlar çok değişti .. ZOREN ile ilgili ihtiyaçtan muhtemelen.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by tunver Yazıyı Oku
    Sadece vesbe değil Vestel de de satıldı .. 5-6 ay öncesi olaylar .. şartlar çok değişti .. ZOREN ile ilgili ihtiyaçtan muhtemelen.
    Teşekkürler.

Rusya' nın swift erişimi kısıtlanınca Vestel' in Rusya' da iştiraklerine baktım. Üretim yok ama listede 3 tane satış firması iştiraki var. Hele bir tanesinin sermayesi Vesbe' nin neredeyse 10 katı. İlginç.

Bunlardan bir etki görür müyüz acaba?

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s

Bilanço hayırlı olsun.
    Şu döviz açığı ne zaman kapanacak?

4. Bilanço hayırlı olsun. BNP 165 milyon TL net kar beklentisi açıklamıştı raporunda. Net kar 413 Milyon TL geldi. Beklentinin çok üstünde. Ancak favök de beklentilerinin altında kalmış. Bence asıl önemli olan gelecek beklentileri. (Henüz faaliyet raporu gelmedi)

Temettü ne zaman belli olur

Duhul
    Dec 2020
    İkamet
    İstanbul,Üsküdar
    Gönderi
    147
    Olası hükümet değişikliğinde nasıl etkilenir acaba

7.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Sn. kalender, Sn. KADRAJ,

Elinize sağlık.

İki konuda yorumlarınızı merak ediyorum.

- Vesbe' nin kendi satış/pazarlama ekibi yok bildiğim kadarıyla. Üretip vestele veriyor. Satışı vestel yapıyor. Vesbe' nin %17, Vestl' in %25'i halka açık. Bu durumda sizce Vestel kârı vesbe' de mi tutmaya çalışır, yoksa kendine mi daha fazla ayırır.
    Bu konuyu ereğli-isdemir ilişkisinde de merak ederiz sürekli. Siz de hatırlarsınız. İsdemirin kendi satışı da var ama en büyük müşterisi ereğli. Duruma göre kârı kendisinde tutar ya da ereğliye bırakır gibi şeyler konuşulmuştu.

- Vesbe ve Vestl' e bakınca vestelin dev borcu var.
    Vesbe net borç/favök: 0.5, net borç/öz sermaye: %23
    Vestl net borç/favök: 1.82, net borç/öz sermaye: %50
    Bu durumda Vesbe, vestelin borcunu azaltabilmesi için elinden geldiğince yüksek temettü verir mi deriz yoksa bir önceki sorumdaki gibi kârı Vestel'e mi bırakmaya çalışır mı deriz
    Evet dediğiniz gibi Vesbe üretip vestele veriyor diye düşünüyorum. Vestelin çatısı altında diyebiliriz. Satış ve pazarlama grupları olsun, yatırımcı ilişkileri olsun birçok alanda Vesbe'nin Vestel tarafından yönlendirildiği kanısındayım.

Temettüye gelince Vestel'in bir nakit ihtiyacı olduğu aşikar. Bunu Vesbe'nin düzenli ve yüksek temettü verimli kar payı ödemelerinden görmek de oldukça kolay. Vesbe karını saklıyor mudur? Sanmam. Vestel ihtiyacı olduğunda direkt olarak (temettüden ayrı bir şekilde) ilişkili taraf işlemleri yoluyla fonlandı şimdiye kadar. Nakit darlığında bunu yaparlar yine.

Ben önümüzdeki yıllara Vestel'in yaptığı yatırımların meyvelerini alacağını, bu vesileyle çok iyi bir nakit akışı ve karlılık yakalayacağını, Avrupa pazarından yüksek ihracat ve yatırım odaklı nemalanacağını düşünüyorum. Bu doğrultuda eskisi gibi Vesbe'nin dağıtacağı yüksek temettüye ihtiyacı azalabilir. Vesbe'nin 2023 sonrası temettü verimi belki de azalır. Bilemiyorum. Şu an için Vesbe'yi beğeniyorum. Ahmet Nazif bey 2023 yılı için çok ciddi bir büyüme beklediğini dile getirdi Genel Kurulda. Kademeli bir kapasite ve dolayısıyla kar artışı beklediğini kendi ağzından dinledim. 2021 bilançosu da bunun bir işareti. Her anlamda değerlerde artış var. %50 enflasyonun olduğu ülkede seneye fiyatın nerelere gideceğini bilemem. Dolar cinsinden 1 doları yakalayacağımızı hatta 1,3 doların bile mümkün olacağını düşünüyorum. 2 yıl vadesi var bence.

8.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Temettü ne zaman belli olur
    Kurula teklif edilecek birinci adım. Kurul kabul edecek ikinci adım. Ödenecek üçüncü adım.

Teklif Martta gelse Kurul Nisanda toplansa Temettü en erken Mayıs. Hatta taksitler halinde olursa geçen seneki gibi Haziran, Temmuz, Ağustos parça parça temettü ödemesi olabilir.

Sayfa 781/884 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •