Sayfa 797/890 İlkİlk ... 297697747787795796797798799807847 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,369 - 6,376 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by kuveytli Yazıyı Oku
    Merhabalar. Size Eurobondlarla ilgili bir konuda danışmak istiyorum. Bir süredir yurt disinda yaşıyorum ve döviz kazanıyorum. Yaşadığım ülkede 4.5% yıllık maliyetle kredi alabilme imkanım var. Ödemekte zorlanmayacağım bir miktar kredi çekip iş bankasından Eurobond alarak arbitrajdan faydalanmak istiyorum. Eurobond yatırımının detaylarına genel olarak hakimim. İtfa tarihine kadar tutup pasif gelir elde etmek istiyorum ve Türkiye’de yaşamadığım için de vergiye tabi değilim. İşimi kaybetme ihtimali dışında gözden kaçırdığım ciddi bir risk var mı diye merak ediyorum. Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
    TR 10yıllık EB'leri %8.5'larda, %4 makas var. Doğru TR'da vergiye tabii değilsiniz ama yaşadığınız ülkede? Kuveyt'deseniz aradaki fark kemiksiz.

2. Ev kiraları için kira artış sınırlaması riski mevcut.

1994 yılı sonunda enflasyonun %125 geleceği ortaya çıktığında yine 1994 yılının aralık ayında çıkarılan kanunla kira artışları yıllarca %65 ile sınırlandı. Enflasyon sonraki yıllarda sırasıyla %76, %79, %99 olarak gelmişti.

Ayrıca 12 ay sabit kalan kira sebebiyle kira geliri dolar bazında %20 ila %25 eriyordu.

4 yıl sonunda yasal orandan kira artışı yapıldığında kiranın alım gücü yarı yarıya düşmüş hale geliyordu.

Amortisman yönünden bakarsak, ilk kiraya verişte kira çarpanı düşük olurdu. Alınan konut kendini 10-12 yılda amorti eder gibi gözükürdü ancak enflasyon sonucu kira eridiği için ve kira artışları sınırlaması yüzünden pratikte amortisman 20 yıla yaklaşırdı.

Enflasyonist ortamda kira geliri eriyip gidiyor, 1988'lerde başlayan %70'lik enflasyon furyası 2001 yılı sonuna kadar devam etmişti.

Korkarım şu anda yine aynı sarmala giriyoruz. Bana göre bunun sebebi döviz azlığıdır.

Ve ileride bu döviz azlığı devam ederse ithalat vergilerinde artışları göreceğiz ki bunun ilk adımı geldi 1 Mayıs'tan itibaren kargo ile gelen ithal ürünlerde sınır 1500 eurodan 150 euroya indirildi. Eskiden 1500 euro'ya kadar tek maktu vergi alınıyordu, şimdi 150 euro üstünde devreye farklı vergiler de girecek. Bu da daha fazla vergi alınarak ithalatın azaltılmaya çalışılması demek.

https://www.cnnturk.com/ekonomi/1-ma...tirecek?page=2

Bu kadar döviz ihtiyacı varken PAYPAL sisteminin ülkemizde tekrar çalışmasına izin verilmeli. 15 yaşındaki çocuk bile bütün dünyaya ürün satabiliyordu bu ödeme alma sistemiyle ve hala yerini doldurabilen bir sistem yok.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Ev kiraları için kira artış sınırlaması riski mevcut.

1994 yılı sonunda enflasyonun %125 geleceği ortaya çıktığında yine 1994 yılının aralık ayında çıkarılan kanunla kira artışları yıllarca %65 ile sınırlandı. Enflasyon sonraki yıllarda sırasıyla %76, %79, %99 olarak gelmişti.

Ayrıca 12 ay sabit kalan kira sebebiyle kira geliri dolar bazında %20 ila %25 eriyordu.

4 yıl sonunda yasal orandan kira artışı yapıldığında kiranın alım gücü yarı yarıya düşmüş hale geliyordu.

Amortisman yönünden bakarsak, ilk kiraya verişte kira çarpanı düşük olurdu. Alınan konut kendini 10-12 yılda amorti eder gibi gözükürdü ancak enflasyon sonucu kira eridiği için ve kira artışları sınırlaması yüzünden pratikte amortisman 20 yıla yaklaşırdı.

Enflasyonist ortamda kira geliri eriyip gidiyor, 1988'lerde başlayan %70'lik enflasyon furyası 2001 yılı sonuna kadar devam etmişti.

Korkarım şu anda yine aynı sarmala giriyoruz. Bana göre bunun sebebi döviz azlığıdır.

Ve ileride bu döviz azlığı devam ederse ithalat vergilerinde artışları göreceğiz ki bunun ilk adımı geldi 1 Mayıs'tan itibaren kargo ile gelen ithal ürünlerde sınır 1500 eurodan 150 euroya indirildi. Eskiden 1500 euro'ya kadar tek maktu vergi alınıyordu, şimdi 150 euro üstünde devreye farklı vergiler de girecek. Bu da daha fazla vergi alınarak ithalatın azaltılmaya çalışılması demek.

Bu kadar döviz ihtiyacı varken PAYPAL sisteminin ülkemizde tekrar çalışmasına izin verilmeli. 15 yaşındaki çocuk bile bütün dünyaya ürün satabiliyordu bu ödeme alma sistemiyle ve hala yerini doldurabilen bir sistem yok.
    Kiralar için dün fox tv işaret fişeğini attı. Diğer yandan zaten tüfe sınırlaması olduğu için aslında kiralarda üst sınır mevcut.
    Diğer yandan her ülkenin doğal bir büyüme hızı var. Yapısal dönüşüm yapmadanda bunun üstüne çıkamıyorsunuz. Çıkmak için zorladığınızda ve bunu uzun süre yaptığınızda daha büyük sorunlarla yüzleşiyorsunuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    ....

150 euro üstünde alışveriş yapanlar biraz beklemeye geçebilir, zira halen yürürlükte olan kanuna göre 1500 euroyu geçen ürünler için bir kaç kez gümrük müşaviri tutmak zorunda kalmıştım ve hatırı sayılır masraflar ödemiştim, şimdi bu sınır 150 euro:
    https://www.youtube.com/watch?v=TyRteah-6iw
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    150 euro üstünde alışveriş yapanlar biraz beklemeye geçebilir, zira halen yürürlükte olan kanuna göre 1500 euroyu geçen ürünler için bir kaç kez gümrük müşaviri tutmak zorunda kalmıştım ve hatırı sayılır masraflar ödemiştim, şimdi bu sınır 150 euro:
    https://www.youtube.com/watch?v=TyRteah-6iw
    Sistem patlamak üzere diye okumak lazım

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    mazallah türkiye'nin moratoryum ilan etmesi/ödemeleri aksatması ya da yapılandırması. zaten bu risk olmasa bu getiriler de olmazdı.. başka varsa arkadaşlar eklesin.
    Rusya’da savaş durumu sebebiyle emekli maaşları ödenmiyor .

Eurobond da ödemiyorlar ruble dışında

Dostlar, odedigimiz vergi nin dogru olup olmadigini vergi dairesine sorabiliyor muyuz yoksa hic girmeyelim mi o islere...

Saygilarimla....
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostlar, odedigimiz vergi nin dogru olup olmadigini vergi dairesine sorabiliyor muyuz yoksa hic girmeyelim mi o islere...

Saygilarimla....
    Hocam muhtemelen yanlış olsa onlar sizi bulur, bulmadılar ise doğrudur. Girmeyelim o işlere
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 797/890 İlkİlk ... 297697747787795796797798799807847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •