Ben severim karamsarligi, gusel alim firsati zamani olur genelde...![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
doğru yazmışın sayın kardeşim aynı fikirdeyiz.hükümet şirket karlılıklarını enflasyonun birinci nedeni kabul ediyor. adeta kar eden şirketlerin karını tırpanlamak istercesine.böylesine bir çağ dışı anlayışta borsa çok uzun süreli ayı piyasasında kalabilir.
karlılığın düşmanlaştığı bir ortama sermaye girişi beklenmemeli.
bende bozoklu kardeşe ne zamandır grafik atmıyorum diye üzülüyordum..bir girdim baktım kağıttan çıkmış...hayırlısı olsun...
1 sene de %185 gitmiş her kağıt özelinde bist in de bir düzeltmesi olacak..bunu yaparken de haliyle bir sürü şey bahane olacak,savaş tehlikesi gibi,yabancı sahte çıkışı gibi,rte öyle demiş gibi..bir daha hiç görmeyeceğimiz fiyatlarda şirketler..nakit i olan 8500-8700 arasına değer değmez bist de güvendiği kağıtları alsın..faiz indirimleri ile birlikte özellikle emtia eksenli firmalar (demir-çelik-plastik) akabinde otomotiv, brent in atmasının ardından da enerjiler..faiz indiriminden sonra borsaya girecek olan para ve yabancı ile olacaklar bunlar..
bu arada iyi şirketlerle kötü olanlar da ayıklandı..yabancı görüyor ve bekliyor......dibin dibindeyiz zaten,bundan sonraki hareket fizik kurallarına göre yukarı olacaktır..![]()
SAYIN GÜRSEL KARDEŞİM.yazılarını özlemiştim.fazla iyimser yazmışın.borsa yeni ayı piyasasına girdi.buralar dibin dibi olması mümkün değil.artık 40 milyar kar eden bir tüpraş olmayacak.artık 20 tl temettü veren tofaş olmayacak. hükümetin tepe noktasındaki korkunç savurganlık lüks ve israf devam ettikçe kimse türkiyeye inanmıyacak ve yabancı sermaye daima kaçış halinde olacak.dediğin gibi 8500-8700 borsada şirket fiyatlamaları yüzde 20 aşağıda olacak.bu demektir ki tüpraş 120-130 tlleri görebilir işte ozaman dipten bahsedebiliriz.işte ozaman 70 bin lotla tüpraşa girerim ozaman topikte sık sık selamlaşırız gürsel bey kardeşim.bu siklet bu ağırlığı kaldıramaz kardeşim.3.ve 4. çeyrek karlarıyla tablolar çok değişecek.sonra türkiyede derin bir siyasi istikrarsızlık bekliyorum. inşallah olmazda.iktidar kavgaları çok derinleşecek.kısaca önümüzü göremiyoruz.ortam çok büyük facialara gebe. inşallah kaygılarımda yanılırım.sağlıcakla kal güzel kardeşim
TUPRS'ı 2 hafta fena dövdüler..bu hafta gördüğü 144.00 dibinin çalışmasında yarar var.. kırılsa 141.20 aktif olabilir.. olası yukarı harekete 149.30 ve 150.20 aralığındaki dirençleri dikkat çekici olabilir..
iyi çalışmalar..
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
yarın için 148.50 seviyesinin geçilme ile olası direnç çıtasını az daha yukarı 150.80 ile 151.80 aralığına çekmekte, bence sakınca yok..
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Borsamızın son hali
https://www.youtube.com/watch?v=1emigSZqk54
En Güçlü İki silah "Sabır" ve "Zaman" dır. Yazdıklarım beni bağlar; Kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın.
Yer İmleri