Bunu anlık olarak düşünürsen yanılırsın. Hisseyi hiç trade etmeden bile olaya anlık bakman bğyğk yanlış. Kaldı ki bu hisse yeni kar yazmaya başlıyor. Günlük bakmak yerine THY ilk arz olduğu zaman dolara bak sonra günümüze gel, doalr kaça katlamış yaz bir kenara. Sonra THY arz fiyatına bak, bedelsizleri temettüleri de hesapla ve THY kaça katlamış in onuda bir kağıda ne yaz. Sonra ikisini karşılaştır resmin büyüğünü göreceksin. Yada çok uzağa gitme 9 TL iken hatta 7 TL iken THY dolar kaçtı yaz ve seneye bu zamanlar ikisinlde karşılaştır.
Benim dediğimi olay zaten bu değil. Her türlü iyi fiyattan iyi şirket hissesi alan dolara göre kat kat kazanır. Hele trade yapabiliyor zarar kes uyguluyorsa kat kat fazla kazanır. Benim dediğim THY korona etkisiyle düşünce ideoloji kasan ve hükümet üzerinden imam hatiplere dine dindara hakarete varan yorumlar yapan tipler birden buhar oldu. Bu şizofrenler şimdi THY dolar bazlı da artsa kazandırsa sence yönetimi harika imam hatipler harika dşndarlar mükemmel mi diyecek. Bence hayır çünkü adamlarda mezhepsel bir şşzofreni hali var ve
kendisi gibi düşünmeyen herkese hakaret edebilecekleri gibi bir cahil cesareti mevcut. İktidar umurumda değil ama benimde mezun olduğum okula ve her mezuna arsızca etiket yapıştırıp, tam alınacak fiyatlarda cahilce hisseyi kötülüyorlardı bu tipler. Ben o zmanda hatırlatacağımı yazmıştım. Sadece günü geldi hatırlatıyorum)
Ortaklığımızın Kasım 2021 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
• Kasım 2019 döneminde 5,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2021 yılının aynı döneminde 4,2 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Yolcu doluluk oranı Kasım 2021 döneminde %70,1 olarak gerçekleşmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Kasım 2019 döneminde 144.993 ton iken, 2021 yılının aynı döneminde %7,8'lik artışla 156.245 tona ulaşmıştır.
Ortaklığımızın Ocak - Kasım 2021 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
• Ocak - Kasım 2019 döneminde 68,8 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2021 yılının aynı döneminde 40,5 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Yolcu doluluk oranı 2019 yılının aynı dönemine göre 14,2 puanlık azalma ile %67,5 olarak gerçekleşmiştir.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak – Kasım 2019 döneminde 172,3 milyar iken, 2021 yılının aynı döneminde %33,6 azalarak 114,3 milyar olarak gerçekleşmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Ocak – Kasım 2019 döneminde 1.405.894 ton iken, 2021 yılının aynı döneminde %22,8'lik artışla 1.727.034 ton olarak gerçekleşmiştir.
• 2021 Kasım ayı sonunda filodaki uçak sayısı 373 olmuştur.
Sayın 1.Yavuzhan bence fazla uzatıyorsunuz.
Siyasetin %90 etkili olduğu kurumlarda hoş olmayan aşırı söylemler olabilir.
Özellikle kamu kurumlarında en önemli probleminin Liyakat olduğunu bizzat
yönetime yakınlar söylüyor. Bana göre THY yönetimi EKGYO göre daha iyi.
Haklısınız da özel şirket olunca bazı şeyleri fazla konuşan olmuyor.
Örnek. Ülker'in yönetimini kamu kontrolünde olsa muhtemelen gazete manşetlerinden düşmezdi.
3 ay önce dolar 8.40 lardan 450 milyon dolara
Yıldız Holding borsaya açılsa yarı fiyatına alınmayacak Önem Gıda yı
Resmen Ülkere kakaladı. 3 ayda 13.90 dolar kuru 2.5 milyar TL uçtu.
Bunlarda Fazla Liyakatlı ama Ahlaklı değiller
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
THY İstanbul yolcuları için son çağrı, hemen 23 numaralı kapıya gidiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=71-9...annel=optismak
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri