Sayfa 858/1023 İlkİlk ... 358758808848856857858859860868908958 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,857 - 6,864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bir saattir butun yazilarinizi okudum. Yaklasik 3 hafta once , BUYUK FELAKET basligi ile bir makalemai yazi yazip masanin uzerine biraktim. Yazdiklarimi borclanarak dukkan satin almak isteyen esnaflik yapan oglum gorsunde kendisine niye onay vermedigimi anlasin diye. Oglumla aramiz serinledi buna uzuluyordum. Ama simdi siz degerli ustatlarin yazilarini okuyunca, ogluma dukkan almasi icin onay vermemekle dogru bir is yaptigimi daha iyi anliyorum. Gorualerinizden istifade etmeye devam edecegim. Hakkinizi helal ediniz. İyi aksamlar, iyi iftarlar. Allah akilli, dirayetli duzgun ve durust yoneticiler, burokrotlar nasip etsin ulkemize ve insanlarimiza.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    4.50 ve üstüne atmadan haftayı kapatacağız Pazartesi kaldığımız yerden devam ederiz.
    geceye daha çok )

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı ve çoğunluğu siyasi olan konuşmalarını bence bağlayıcı olarak nitelendirmemek gerekli.

Önüne parametreler koyulur, karar verir. Tam tersi devalüasyonu da seçebilir. Ecevitte olduğu gibi (Ecevit'i en çok güvendiği Hüsamettin özkan ikna etmişti) Danışmanları ikna eder özel sektör borcuna rağmen deval'i seçer bunu bilemeyiz.

Ben kendi bakış açımdan yüklü bir deval'in daha tahrip edici olacağını düşünüyorum.

Yüksek kur (aşırı deval'e kaçmadan), yüksek faiz kısa vadede en az hasarlı çözüm gibi duruyor. en azında özel sektörün döviz borcu belli bir seviyenin altına inene kadar veya yüksek oranda hedge edilene kadar.
    Aslında o kadar basit değil..ekonomi konusunda en basit gerçekleri es geçen bir yöneticinin yönetme yetisi yok diye düşünürüm ben, bu Ecevit dahi olsa..cari açık, enflasyon, büyüme rakamları, Demirel bile bu üç büyüklüğe bakarım derdi..

Diğer taraftan bahsettiğin gibi yüksek döviz ve yüksek faiz şu anki ortamın kaçınılmazları aslında..bu şekilde globalde faizler ve dolar artmaya devam ettiği müddetçe bunlar kaçınılamayacak sonuçlar..ha bunlar olursa, şunlar şunlarda olacak denebilir ama yapacak bir şey yok..el parası yerken, sübvanse edildiği müddetçe cari açıkta sorun yok denirken yada değerli TL onurumuzdur derken düşünülecekti..şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aslında o kadar basit değil..ekonomi konusunda ben en basit gerçekleri es geçen bir yöneticinin yönetme yetisi yok diye düşünürüm ben, bu Ecevit dahi olsa..cari açık, enflasyon, büyüme rakamları, Demirel bile bu üç büyüklüğe bakarım derdi..

Diğer taraftan bahsettiğin gibi yüksek döviz ve yüksek faiz şu anki ortamın kaçınılmazları aslında..bu şekilde globalde faizler ve dolar artmaya devam ettiği müddetçe bunlar kaçınılamayacak sonuçlar aslında..ha bunlar olursa, şunlar şunlarda olacak denebilir ama yapacak bir şey yok..el parası yerken, sübvanse edildiği müddetçe cari açıkta sorun yok denirken yada değerli TL onurumuzdur derken düşünülecekti..şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı..
    Aynen..!!
    Kral çıplak

CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aslında o kadar basit değil..ekonomi konusunda ben en basit gerçekleri es geçen bir yöneticinin yönetme yetisi yok diye düşünürüm ben..bu Ecevit dahi olsa..cari açık, enflasyon, büyüme rakamları, Demirel bile bu üç büyüklüğe bakarım derdi..

Diğer taraftan bahsettiğin gibi yüksek döviz ve yüksek faiz şu anki ortamın kaçınılmazları aslında..bu şekilde globalde faizler ve dolar artmaya devam ettiği müddetçe bunlar kaçınılamayacak sonuçlar aslında..ha bunlar olursa, şunlar şunlarda olacak denebilir ama yapacak bir şey yok..el parası yerken, sübvanse edildiği müddetçe cari açıkta sorun yok denirken yada değerli TL onurumuzdur derken düşünülecekti..şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı..
    Demokrasi insanlığın şu ana kadar bulabildiği en iyi yönetim şekli. Ama mükemmel mi? Tabii ki değil.

Ekonomik bilgisi zayıf olsa dahi ekonomik kararları halk tarafından seçilenler verir.

Evet bu bir dezavantaj ve risk ama sonuçta gülü seven dikenine katlanır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Aynen..!!
    Kral çıplak

CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!!

kısa vadeli borçlarda durum buymuş o battı dediğimiz arjantin ser sefil halde dediğimiz venezuella (petrolü var) bizden çok daha iyi durumda

bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kısa vadeli borçlarda durum buymuş o battı dediğimiz arjantin ser sefil halde dediğimiz venezuella (petrolü var) bizden çok daha iyi durumda

Başkanım kaç senedir bu konu yani kısa vadeli borçların rezervlere oranının düşük olduğu aklı başında medya kuruluşlarınca yazılır çizilir..İnan benim bile bu konuyu buralarda dillendirmemin üzerinden en az bir 3-4 sene geçmiştir..ama değerli TL onur-monur olunca, neylersin..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Demokrasi insanlığın şu ana kadar bulabildiği en iyi yönetim şekli. Ama mükemmel mi? Tabii ki değil.

Ekonomik bilgisi zayıf olsa dahi ekonomik kararları halk tarafından seçilenler verir.

Evet bu bir dezavantaj ve risk ama sonuçta gülü seven dikenine katlanır.
    Milletin malını Beleşâ€™e Dağıt odunu kömürü, makarnayı
    Ver mehteri.!!
    Ceketini koysa yine oy verir.!!
    Bid...n kafalılar
    Aziz nesin bu günleri çok önceden görmüş..!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 858/1023 İlkİlk ... 358758808848856857858859860868908958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •