Sayfa 878/1023 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,017 - 7,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Şimdi bana biri sadece olumlu BİR sebep söylesin ve sonra bana akıl versin ve sorsun , umutabi sen enayimisin %5 dolar faizi almak hem Dolar çıkışından hem faizinden yararlanıp kebap yapıp çekirdek çitlemek varken niye bu fırsatı kaçırıyorsun ?
    sen imar bankası olayını biliyorsun umutabi, çeaş-kepez olayını biliyorsun, dünya ve türkiye tarihinde ilk defa bir mevduat bankasının devlet yönetimi zoruyla batırılıp BANKA SAHİBİNDE TASARRUFUN KARŞILIĞI FAZLASI İLE OLMASINA RAĞMEN ÖDENMEDĞİNİ -GASP EDİLDİĞİNİ BİLİYORSUN..

üstelik tüm yasalar banka sahibinden 1tl almasa bile DEVLETE BU TASARRUFU ÖDE demesine rağmen yeni yasalar çıkarılıp hakların gasp edildiğini biliyorsun.

ve daha önemlisi SEN BUNU VATANDAŞA YAPILMIŞ BİR HAK GASPI OLARAK GÖRÜYORSUN.

rxpu ve birçok arkadaş bunu böyle görmüyor yada görmek istemiyor.. bu o kişilere "emeklilere, fakirlere, esnaflara, cahil" insanlara yapılmış birşey olarak düşünüyorlar.. esasen haksız da değiler.

bu bakımdan sayın rxpu ya katılıyorum.. mb tek tuşla sınırsız likidite yaratır ve bankalar batmaz... usd için gerekli algı yönetimi burada ve heryerde yapılıyor. mesela imar bankası başlığının kaldırılması bunlardan birisi.

yani devlete güveneceksin, paranı ister dolar olsun, ister tl olsun bankadan çekmeyeceksin, İSTENMEYEN DOLARIN BANKALARA NE ZARARI OLUR SEN SÖYLE?

2. Senin anlayacağın var sandığın dolar yok umutabi..

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın rxpu, BIST kenefine açılmayı düşünmezmisiniz ? Karlı işinizden bizim gibi garibanlarıda nemalandırmak istemezmisiniz ? Üretim üretim üretim ama tespih ve seccade değil teknolojik ve katma değer yaratan üretim , ülkenin geleceği burada imamlardan medet uman toplumun sonu böyle olur. Kazancınız daim olsun saygılar.
    Umarım gerçekten katma değer yaratan firmaların BIST'e açıldığını düşünmüyorsunuzdur. BIST'e açılan firmalar daha çok yüksek sermaye ve düşük kar marjı ile çalışan ağır yatırımlar. BIST'e açılmalarının tek sebebi riski dağıtmak yani riski borsa yatırımcısının üzerine yüklemek. Bunu bence benden çok daha iyi biliyorsunuzdur.

Kendi firmamı değil BIST'e açmak, yüksek bir bedel karşılığı ile de olsa ortak dahi almayı kabul etmem. İşte o iş TL mevduata benzemez. Umutabi nasıl döviz mevduatını yatağının altına saklıyorsa ben de aynı hassasiyette nasrettin hocanın sakızı gibi burnumun ucuna yapıştırıyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. @Umutabi elimde iki hisse var . Biri Petkim . Uzun vade tutacağım çünkü ihracat kalemlerini artırma potansiyeli var ve zaten adamlar dövizin coşacagini görerek ikinci çeyrekte Afrika ve Latin Amerika pazarına mal satmışlar .
    Diğer hisse adını vermeyim dolar ve avro arttıkça ihracat arttıkça kârı artan bir şirket zaten ikinci çeyrekte gecen seneki kadar kâr açıkladı .

Olurda İran'ın yediği gibi bir ambargo yersek saniye elimde tutmam. İnşallah öyle bir şey olmaz.

Hisse haricinde fiziki altin ve döviz almaya da devam zor zamanlar için .

İnşallah ilerleyen zamanlarda altın ve dolar düşer .

Çünkü düzenli gelirim döviz arttıkça eriyor ve birikim yapma şansım azalıyor .

Abdülselam Özatak
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Veresiye defteri
    11.08.2018 - 02:19 | Güncelleme: 11.08.2018 - 02:19
    Fatih Altaylının son yazısından alıntı tamamı ilgili link tedir.

Kasacıya biraz bilgi

Ecevit|e Başbakanlık merdivenleri önünde kasa fırlatan adam konuşmuş:

``O günkü durum ile bugünkü durum aynı değil. Bugün Türkiye’ye yönelik bir dış saldırı söz konusu``

Bu arkadaşımıza bazı şeyler hatırlatmak isterim.

O gün de Türkiye`de işbaşındaki hükümete yönelik bir saldırı söz konusuydu.

O gün de ABD Irak`a yönelik bir operasyon yapmak istiyor ve bunun için Türkiye`den destek talep ediyordu.

Bülent Ecevit ise ABD’nin Ortadoğu`ya burnunu sokmasına karşıydı ve Saddam`ın dış müdahale ile devrilmesine izin vermek istemiyordu.

Bu yüzden de Ecevit`e karşı müthiş bir saldırı vardı.

Rahmetliyi ölmeden öldü diyecek şekilde hastaneye kapattıklarını unutmasın o ``kasacı`` arkadaş.

Aynı olmayan şeyler ise ekonomik verilerdi.

O gün Türkiye’nin toplam dış borcu bugünkünün 4`te biri civarındaydı.

O gün dış borcun yüzde 70`e yakını kamuya, kalanı özel sektöre aitti.

Ecevit hükümeti döneminde 129 milyar dolar olan dış borç bugün 440 milyar dolar civarında.

Özel sektörün payı ise yüzde 60`a yakın fakat onun da ciddi bir bölümünde Hazine garantisi var.

Hane halklarına ait borçlanma ise o günkünün çok ama çok üzerinde.

Çin, Rusya, Türkiye

https://www.haberturk.com/yazarlar/f...esiye-defteri#

Rahmetliye kasa fırlatan KİRALANMIŞ O çocuğu /ları allah hepinize BETERİ size olmazsa çocuklarınıza gösterecek o zaman sizler de kenef çukurunda yalanırken acıyan sizin gibi olsun diyerek tef çalıp oynayacağız.

16 yılda dışa bağlı olmayan güçlü bir Türkiye yaratmış olmanın verdiği güvenle, kaprisli sevgili gibi kafa tutmuş ABD'ye yine. Düzelmezsen bırakırım bak seni demiş. Vermiş yine coşkuyu piyasalara. Pazar gecesi yeni zirve açılışı gelir mi acaba ? Adamlar sadece üfleyerek darmadağın etti seni. Ciddiye alıp bir hamle yapsalar beyaz bayrak sallayacan.
    Bilerek yapıyor bunu. Bu ülkeyi 16 yılda ben değil dış güçler batırdı demek için.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Umarım gerçekten katma değer yaratan firmaların BIST'e açıldığını düşünmüyorsunuzdur. BIST'e açılan firmalar daha çok yüksek sermaye ve düşük kar marjı ile çalışan ağır yatırımlar. BIST'e açılmalarının tek sebebi riski dağıtmak yani riski borsa yatırımcısının üzerine yüklemek. Bunu bence benden çok daha iyi biliyorsunuzdur.

Kendi firmamı değil BIST'e açmak, yüksek bir bedel karşılığı ile de olsa ortak dahi almayı kabul etmem. İşte o iş TL mevduata benzemez. Umutabi nasıl döviz mevduatını yatağının altına saklıyorsa ben de aynı hassasiyette nasrettin hocanın sakızı gibi burnumun ucuna yapıştırıyorum.
    Kazancınız bol ve daim olsun.

Alıntı Originally Posted by Arc en ciel Yazıyı Oku
    16 yılda dışa bağlı olmayan güçlü bir Türkiye yaratmış olmanın verdiği güvenle, kaprisli sevgili gibi kafa tutmuş ABD'ye yine. Düzelmezsen bırakırım bak seni demiş. Vermiş yine coşkuyu piyasalara. Pazar gecesi yeni zirve açılışı gelir mi acaba ? Adamlar sadece üfleyerek darmadağın etti seni. Ciddiye alıp bir hamle yapsalar beyaz bayrak sallayacan.
    Bilerek yapıyor bunu. Bu ülkeyi 16 yılda ben değil dış güçler batırdı demek için.
    Olacağına bak heyecanla Pazar bidon kafalar uyurken ( onlara ne Dolardan ) açılacak Asya piyasası`nı bekliyorum Dolar /Tl nin yeni fiyatını görmüş olacağız. Öte yandan %100 yerli ATAK helikopterlerini PAKİSTAN`a ihraç edebilmek için `EYYY ABD` den icazet bekliyoruz aksi olursa MOTOR yerine size BABA verelim diyecekler bizde ATAKLAR`ı çocuklar tel takıp sokakta düt düt yapıp oynasınlar diye vereceğiz.

Sayfa 878/1023 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •