Sayfa 902/1024 İlkİlk ... 4028028528929009019029039049129521002 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,209 - 7,216 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    evet sadece nüfus artışı bile enflasyonu eksi değerlere getirebilir. kaybedilen bir miktar altın da vardır kesin, ama ne kadar bilemiyorum...

dolayısıyla dünya çapında insanlar diğer bütün yatırım araçlarını bırakıp altına yatırım yapsalar, kendilerini inek gibi sağan sermaye sahiplerinden ve devletlerden kurtulabilirler...

ama hiçbir konuda birleşemeyecekleri gibi bu konuda da birleşemeyecekler ve sömürülmeye devam edeceklerdir...
     Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    insanlar şunu diyebilse ne güzel olurdu:

başlarım sizin bastığınız paranıza da, merkez bankanıza da, faizinize de, tahvilinize de, borsa "kağıtlarınıza" da...

biz ne "kar" edip başkasının parasını çalmak, ne de "zarar" edip kendi paramızı çaldırmak istemiyoruz...

biz insanlar, altına yatırım yapmaya karar verdik. artık yakamızdan düşün!

marx böyle söyleseydi belki şimdi dünya farklı olurdu...
    Altın ve altına dayalı para sistemleri yetersiz geldiği için günümüzdeki herhangi bir karşılığı olmayan, ancak kontrollü yaratılan kağıt, kaydi para sistemlerine geçilmiş ve bu sayede daha fazla istihdam ve çalışma, daha fazla üretim, daha fazla tüketim, daha fazla refah mümkün olabilmiş, dünya ticaret hacmi önemli ölçüde gelişmiştir. Tekrar altın para sistemine dönmek istihdamda, çalışmada, üretimde, tüketimde aşırı daralma, refah kaybı, dünya ticaret hacminin aşırı daralması gibi sonuçlar yaratacaktır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,730
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Dolarcıların ben hiç bir başlıkta hır-gür çıkardıklarına şahit olmadım diyebilirm...
    Ama başka enstrümanlarda yatırımı olan arkadaşların kaybetmenin verdiği acıylamı ve/veya kazanana olan kıskançlık psikolojisiylemidir nedir bilinmez bu başlıkta kavga çıkardıklarına çok şahit oldum...

Yazık
    Çok yazık...

saygılar/başarılar
    Dolar ve Euro yatırım aracı değildir.

Birikimimizin uluslararası para birimleri doğrultusunda değerini koruması için önlem alma aracıdır.
    Yani fazla yatırımdan anlamayanların başvurduğu basit tasarruf aracıdır.
    Paranız dolar alarak para kazanmaz. Değerini korur.

3. Kendini yontmayı unutma der Zeus....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    O zaman dolar almaya devam et.
    %100 e yakın yükselen bir yatırım aracının yükselmeye devam edeceğini düşünmek bol ayranlı ve köpüklü
    bir durumdur.

Dolar ikili tepe yaptı. Burada birkaç mesajım ve grafik var. İkili tepeden kork.
    Ha dolarda kalırsan kısa orta vade 1-2 yıl zarar edersin sonra kar etmeye başlarsın.
    Ayran işlerinden hiç anlamam. Bol ayranlı günler.
    Tamam da (anlaşılan doları bir yatırım aracı olarak görmektesiniz) ne değişti ya da ne iyileşti ki?

Size göre (benim görmediğim) bir iki sene dolar kurunun gerilemesi ya da en azından yerinde saymasını gerektiren unsurlar neler?

5. Doların yükseliş trendinin bitmesi için üç ayak var. acı ama gerçekler:

1- Başta ABD olmak üzere para sahipleri ile barışmak, istediklerini yapmak. (yaparken milli çıkarlarımızın maksimum seviyede korunması tabiki dileğimiz)
    2- Bağımsız MB ve onun uygulayacağı kamu maliyesinden bağımsız bir para politikası (mesela hemen faiz şoku niteliğinde 500+ baz faiz artırımı vb.)
    3- Yapısal reformlar ve acı reçeteli tasarruflar (acı reçeteli tasarruflardan kaçma şansımız yok, olmayacak, er ya da geç hepimiz bunu çekeceğiz; yapısal reform konusu ise imkansız)

Bu üç maddenin hepsi birdenden kesin ve güçlü şekilde gerçekleşmediği sürece uzun vadeli yükseliş trendi kaçınılmaz. çünkü bize o dolarlar lazım ve bulabilmenin en efektif yolu bunlar. bu maddelerden biri olan mesela faiz konusunda beliren umut ancak kısa vadeli gerileme ile uzun vadeli yükseliş trendini takip edenlere alım fırsatı verebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    O zaman dolar almaya devam et.
    %100 e yakın yükselen bir yatırım aracının yükselmeye devam edeceğini düşünmek bol ayranlı ve köpüklü
    bir durumdur.

Dolar ikili tepe yaptı. Burada birkaç mesajım ve grafik var. İkili tepeden kork.
    Ha dolarda kalırsan kısa orta vade 1-2 yıl zarar edersin sonra kar etmeye başlarsın.
    Ayran işlerinden hiç anlamam. Bol ayranlı günler.
    Duser cikar o ayri dusus marji az yukari yonlu sonsuz onu acik dolar tl nin bu tartisalim da.
    Hukumet dolari ve faizi hep dusurdu derken yok ayran degil hangi kafa bu dostum bize de soyle

7.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Dolar ve Euro yatırım aracı değildir.

Birikimimizin uluslararası para birimleri doğrultusunda değerini koruması için önlem alma aracıdır.
    Yani fazla yatırımdan anlamayanların başvurduğu basit tasarruf aracıdır.
    Paranız dolar alarak para kazanmaz. Değerini korur.
    Doğru gibi gibi...
    Ama tam doğru değil...
    Mevduata yatırdıysanız dolar da bir yatırım/getiri aracıdır...
    Sizin söylediğiniz yastık altında saklayanlar için tam doğru olabilir...

Ayrıca konumuz buda değil...
    Konumuz dilimizi/klavyemizi kötü sözden uzak tutmak
    Birbirimize karşı olan ifadelerimiz de kırıcı olmamak....

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8. al sat yapmazsan sadece paranin değerini korursun hatta bazan yanlış zamanda alirsan para bile kaybedersin.bu her enstrümanda geçerli.
    hicbir şey sonsuza kadar gitmez .
    düşecek ve cikacak
    sistem böyle
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 902/1024 İlkİlk ... 4028028528929009019029039049129521002 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz