Sayfa 943/1252 İlkİlk ... 4438438939339419429439449459539931043 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,537 - 7,544 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by DavidB Yazıyı Oku
    10 yil onceydi. 2009. Bankalar-muteahhitler sabo-pakro ortak on puan faiz indirimi yaptilar. O zaman dedik; bati para basip EM’i borclandiracak diye. On sene sonra bedeli odenir diye. Ne bankerler, ne insaatcilar tabii dinlemez; vurgun vuracaklar.

Tr’yi yuz yil yunanistanli saboshlar yonetti; yirmi yildir da karadenizli pakroshlar yonetiyor. Musanin ogullari... hirsiz katil o cocuklari...

Buna ragmen bu topraklardaki en buyuk sorun hala horde. Horde ata yurduna ic asyaya geri donup orada dedeleri gibi kol koparip kelle kesip at gutmeli. Horde bu topraklara ait degil. Uygarlasmasi mumkun degil. Horde varken tr israilin rezerv devleti olmanin otesine asla gecemez.
    Yazilarinizin daha açıklayıcı olmasi icin sabo -pakro -horde nin ne oldudugunu aciklarsiniz daha cok faydalaniriz yazdıklarınızdan.

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Yazilarinizin daha açıklayıcı olmasi icin sabo -pakro -horde nin ne oldudugunu aciklarsiniz daha cok faydalaniriz yazdıklarınızdan.
    Horde dan kasıt muhtemelen cengiz hanın ordusudur yabancı kaynaklarda böyle söylenir... Sabo pakro yu bende annamadım... Arkadas bir açıklayabilirse iyi olur

BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Borsa sabırsızların parasının , sabırlılara aktarmanın bir aracıdır." Warren Buffet

sabo dediği herhalde kemalistler demek istiyor. pakrolar da karadenizdekiler.

Yani balkan Türkleri ile Kafkas Türklerinden bahsediyor diye düşünüyorum.

Tabi kendisi açıklasa daha iyi olur.

4.  Alıntı Originally Posted by balbatros Yazıyı Oku
    sabo dediği herhalde kemalistler demek istiyor. pakrolar da karadenizdekiler.

Yani balkan Türkleri ile Kafkas Türklerinden bahsediyor diye düşünüyorum.

Tabi kendisi açıklasa daha iyi olur.
    horde de Asya Türkleri ise geriye ne kaldı ki,

bu vatandaşa bırakırsak burayı,
    bizi köy köy
    kasaba kasaba ayıracak sanırım...

Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

5. Ben az cok bu arkadasın ne oldugunu tahmin ediyorum hokkalı bir cevap yazacaktım ama neyse önce kendi bi diyeceğini desin bakalım....

BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Borsa sabırsızların parasının , sabırlılara aktarmanın bir aracıdır." Warren Buffet

6.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    cidden bende merak ettim bu yunanistanlı sabosh kim ?
    Atatürk diyor sanırım Türkler orta Asya'ya döneceğine göre sanırım arkadaş Mezopotamya asıllı.

7.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Atatürk diyor sanırım Türkler orta Asya'ya döneceğine göre sanırım arkadaş Mezopotamya asıllı.

sabosh diyerek sabetay demek istediğini algılıyorum...
    kendisi açıklarsa tanımlamasını daha açıklayıcı olur...

Sabetay,
    ekşi sözlük tanımlarında biri,

yahudi iken siyasi sosyolojik ekonomik bi dolu nedenle birden müslümanlığa dönmüş olanlara verilen isim.
    genellikle ege civarında bulunur bunlardan.
    soyadları genelde ipekçi oluyor imiş ve fakat nedense bunu bir sır gibi saklarlar imiş.

Pakro olarak tanımladığı ise,
    doğu karadeniz bölgesinde müslüman olmayan
    ermeni ve rum çeteleri olarak nitelendirmesi...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

8.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    "yunanistanli sabosh" KİM !?
    Sabetaycılar dan bahsediyor sanırsam... Sözlükte böyle bir entry var, ordan kopyaladım.

1666 yılında sabetay zevi nam bir hahamın*enel haktürevi bir nida ile önce dinden kovulma, peşi sıra boynu vurulma raddesine gelerek kendini ve dinini inkar edişi ile peşine takılan müritlerinden oluşan tarikattır. türkiye'de dönmeler olarak bilinir. sabetaycılar arasında bugün iki grup vardır: müslüman gibi yaşayan dönmeler ve hıristiyan gibi yaşayan dönmeler. her iki grup da aslında musevidir. sabetaycılar çocuklarına sabetaycı bir aile olduklarını ancak evlilik töreninden sonra bildirirler. bu nedenle sadece yetişkinler sabetaycı bir aileden gelip gelmediğini bilir. evliliklerin aynı topluluk arasında yapılmasına özen gösterir böylece devamlılığı sağlarlar, ancak bunu nasıl yapabildikleri anlaşılamamıştır.*

dünya üzerinde sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler selanik ve izmir olmakla birlikte, nijeryadan kanadaya avusturalyadan belçikaya kadar pek çok yerde gruplaştıkları söylenir. mehmet şevket eygi, ılgaz zorlu, selçuk eres gibi isimler deşifre olmak pahasına konuyla ilgili türkiyeli kaynaklar olup; bu maddenin yazarı temel bilgiyi tel aviv üniversitesi tarafından odtu'ye bağışlanmış 1970li yıllarda basılmış ve gershom sholem tarafından kaleme alınmış olan sabetay zevi adlı eserden edinmiştir.*

tesvikiye camiinin altında sabetaycı tarikatın toplandığı bir yer olduğu, "izmirin çılgın dedikoduları" (yazarı hatırlayamadım) adlı eserde, ki artık sahaflarda dahi bulunamamaktadır, yazılıdır ama bir yerde okumuştum lafı her yerde olduğu gibi bu konuda da ikna edicilikten uzaktır.*

can dündar ulu önder atatürk'ün sabetaycı bir aileden geldiğine dair bir saptama yapmıştır. sebebi, mustafa'nın annesi tarafından gönderildiği mahalle mektebinden, babası tarafından alındıktan sonra gönderildiği şemsi efendi ilkokulu'nun selanik'te yalnızca sabetaycı ailelerin çocuklarını kabul eden bir okul olmasıdır.*
    bu iddia üzerinde araştırmalar sürmektedir.

Sayfa 943/1252 İlkİlk ... 4438438939339419429439449459539931043 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •