Sayfa 949/1252 İlkİlk ... 4498498999399479489499509519599991049 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,585 - 7,592 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    c180 coupe 2. el bakıyordum. Geçen sene, 2017 model 5-10 bin km en fazla 180 bin tl idi.
    Şimdi bakıldığından 270-280 bin tl.
    180 bin tl ne getirdi net? 25 bin tl ancak.
    Araba alınsa, sürülmese, vergisi kaskosu vesaire 100-25= 75-15 bin tl araç gideri desek, 60 bin net 50 bin tl kar.
    1-2 yıl içinde dolar ve araç alanlar kazandı.
    Ev ve mevduat net kaybetti.

Mevduat bağlıyorsunuz 2 yıl sonra aynı aracı daha eski ve km artmış halde alamıyorsunuz. Şaka gibi ağlanılacak bir durum.
    kesinlikle bende aynı tespiti yapmıştım foruma da yazmıştım ! eskiden araba için ölü yatırım denirdi şimdi ciddi bir yatırım aracı oldu şaka gibi gerçekten dövize endeksli her şey kazandırdı altın , araba ,ithal ürünler durduğu yerde kar getirdi ! biz hoşgeldin beşgittinle avunurken araba alan hem gezmiş tozmuş hemde kazançlı çıkmış biz ne ara böyle uyumuşuz ciddi sorguluyorum kendimi

2. TCMB verilerine göre bir grafik hazırladım. Türkiye geneli konut endeksi son 8.5 yılda TL kurunda %150 civarı bir artış sergilemiş. TL bazlı endeksi, o tarihlerdeki USD/TRY kuruna göre düzenleyince Haziran sonu itibariyle (USD/TRY: 4,60 alındı) son 8.5 yılda %15,5'lik bir gerileme görülmektedir. Kur şuan tabi 6,00 seviyelerinde, TCMB'nin Temmuz-Ağustos konut endeks verilerini paylaşması durumunda yaşadığımız kur şokunun konut yansımalarını da Türkiye geneli görebileceğiz.

Ek olarak, TL bazında son 8.5 yılda konut endeksinde sırasıyla en fazla artış;

1- TR 10/İstanbul bölgesinde %218
    2- TR 32/Aydın, Denizli, Muğla bölgesinde %215
    3- TR 31/İzmir bölgesinde %199 olmuştur.

Son 1 senedeki (06.2017-06.2018) İstanbul'da konut endeks artışı ise %3,7 gibi düşük bir rakamda kalmış.

3.  Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku

TCMB verilerine göre bir grafik hazırladım. Türkiye geneli emlak endeksi son 8.5 yılda TL kurunda %150 civarı bir artış sergilemiş. TL bazlı endeksi, o tarihlerdeki USD/TRY kuruna göre düzenleyince Haziran sonu itibariyle (USD/TRY: 4,60 alındı) son 8.5 yılda %15,5'lik bir gerileme görülmektedir. Kur şuan tabi 6,00 seviyelerinde, TCMB'nin Temmuz-Ağustos emlak endeks verilerini paylaşması durumunda yaşadığımız kur şokunun emlak yansımalarını da Türkiye geneli görebileceğiz.

Ek olarak, TL bazında son 8.5 yılda emlak endeksinde sırasıyla en fazla artış;

1- TR 10/İstanbul bölgesinde %218
    2- TR 32/Aydın, Denizli, Muğla bölgesinde %215
    3- TR 31/İzmir bölgesinde %199 olmuştur.
    Teşekkürler
    Enflasyondan arındırılmış halini de paylaşabilirseniz güzel olur

Güçlü dolar sürdürülebilir değilmiş..

Peki tersi olursa güçlü dolar sürdürülürse, kimler sürdürülemez olur onuda söyleseydi..

Neyse şunları da ekleyelim günün modasına uysun;

Doların globalde işi bitmek üzeredir..

Milli paralarla ticaret yaygınlaşacak, dolar ölümlerden ölüm beğenecek..

Trump ABD'nin şerefini dünyada iki paralık edecek..

Euro seneye faiz faiz üstüne arttıracak, göreceksiniz..vb. vb.

Hayaller Paris, gerçekler Eminönü..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Güçlü dolar sürdürülebilir değilmiş..

Peki tersi olursa güçlü dolar sürdürülürse, kimler sürdürülemez olur onuda söyleseydi..

Neyse şunları da ekleyelim günün modasına uysun;

Doların globalde işi bitmek üzeredir..

Milli paralarla ticaret yaygınlaşacak, dolar ölümlerden ölüm beğenecek..

Trump ABD'nin şerefini dünyada iki paralık edecek..

Euro seneye faiz faiz üstüne arttıracak, göreceksiniz..vb. vb.

Hayaller Paris, gerçekler Eminönü..
    Doğru demişsiniz.

https://twitter.com/ProfessorSalva/s...06109413146625

Kaynak: A-haber
    Çökmeden 5.26 imiş, çökünce bir ara 7, şu sıralarda da 6 tl bandında oldu.

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    kesinlikle bende aynı tespiti yapmıştım foruma da yazmıştım ! eskiden araba için ölü yatırım denirdi şimdi ciddi bir yatırım aracı oldu şaka gibi gerçekten dövize endeksli her şey kazandırdı altın , araba ,ithal ürünler durduğu yerde kar getirdi ! biz hoşgeldin beşgittinle avunurken araba alan hem gezmiş tozmuş hemde kazançlı çıkmış biz ne ara böyle uyumuşuz ciddi sorguluyorum kendimi
    Olan oldu bahri bey. Kaybedenlerdeniz TL mevduatçıları olarak. Tüketmeyip gelecek için tasarruf yapanlar cezalandırıldı. Üzgünüz ama faydasız.
    6 tl den şu aşamada cesaret edip dolar alamam. Siz bir ara aldınız sonra sattınız takip ediyordum. Çok riskli idi. 5.33'den bir miktar alıp aynı gün korkudan 5.36'dan bozdum ben de. Bir karar çıkar dolar olur tekrar 4.80 tl, olmaz demeyelim. Bir karar çıkar dolar olur 9 tl. Sepet yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Tecrübe oldu. Faiz veya dolar birisi fırlarsa diğerindeki kaybı çok rahat telafi ediyor Türkiye'de %50 %50 dağıttımız zaman.
    Bazı şeyler biraz daha stabil olsun (ümit ediyorum ki olur yoksa son çok kötü). Kademe kademe dolar almayı düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Doğru demişsiniz.

https://twitter.com/ProfessorSalva/s...06109413146625

Kaynak: A-haber
    Çökmeden 5.26 imiş, çökünce bir ara 7, şu sıralarda da 6 tl bandında oldu.
    Walla linkin aşağısında birisi yorum yapmış ''A haberi izleyenin beynini'' diye, fazla lafa gerek bırakmamış..

8.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Olan oldu bahri bey. Kaybedenlerdeniz TL mevduatçıları olarak. Tüketmeyip gelecek için tasarruf yapanlar cezalandırıldı. Üzgünüz ama faydasız.
    6 tl den şu aşamada cesaret edip dolar alamam. Siz bir ara aldınız sonra sattınız takip ediyordum. Çok riskli idi. 5.33'den bir miktar alıp aynı gün korkudan 5.36'dan bozdum ben de. Bir karar çıkar dolar olur tekrar 4.80 tl, olmaz demeyelim. Bir karar çıkar dolar olur 9 tl. Sepet yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Tecrübe oldu. Faiz veya dolar birisi fırlarsa diğerindeki kaybı çok rahat telafi ediyor Türkiye'de %50 %50 dağıttımız zaman.
    Bazı şeyler biraz daha stabil olsun (ümit ediyorum ki olur yoksa son çok kötü). Kademe kademe dolar almayı düşünüyorum.
    aynı fikirdeyim bizde hamle fırsatı bulabileceğimiz anlarda adımımızı atacağız bize iyi bir ders oldu

Sayfa 949/1252 İlkİlk ... 4498498999399479489499509519599991049 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •