Sayfa 96/590 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon
Arama sonucu : 4718 madde; 761 - 768 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1. geçen sene 12 aylık vergi dairesi bilançoda net satışlar 330 779 milyon konsolide 329 901 milyon yurt dışı satışlar 118 362 milyon
    bu sene vergi dairesi bilançoda net satışlar 385 650 milyon konsolide de 385 milyon civarı olur yurt dışı satışlar 156 479 milyon .
    yatırım tavsiyesi değildir

2. Geçen yıl vergi dairesi bildirimi ile spk bildirimi arasında +5 milyon gibi bir rakam var,kıyaslarsak bu yıl 46-47 milyon gelmesi gerekir.

3. bunun gibi hisselerde kar begenilmiyor tıpkı bugun oldugu gibi ekonomi zordayken kar etmek zorlasmısken kar eden sirket sayısı hergecen gun azalırken kar eden sirket egser dusuyor demekki spegin elinde yeterli mal yok .. elinde mal olsaydı 5 dogru giderdi %100 ihtimalle ..bakın elinde mal olan tektu haber cıkardı kısa zamanda 0.90 dan 1.50 oldu . gecen yıl temettu vermedi bu yıl en az 0.50 kurus verirse alacagım ..tabi yatırım falan yapıp ta temettuyude hic etmezlerse ..bu adnan polata oldum olası guvenmem .temettu vermezse en azından %30-40 civarı bedelsizde olabilir..
    Kɑbul edilen bir yɑnlışlık, kɑzɑnılmış bir zɑferdir

4. Vergi dairesi bilançosu sonrası satanların mallarını da alıyorlar. Piyasanın kötü olmasından dolayı satanların da mallarını alıyorlar.
    Mal toplamak için daha ne olsun piyasalar biraz düzelsin Egser tutabilene aşk olsun zira net bilançonun iyi geleceğini bekleyenlerdenim.(Temettü veya Bedelsiz beklentisi de elimizde dursun) Zaten hisse kötü piyasada alınır iyi piyasada satılır. Bunu unutmamak gerekir.
    Buralardan da biraz toplasın bak sen sonra neler oluyor.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

5. benim dusuncem farklı konsolide bilanco da pekte fark olacagını zannetmiyorum olsa bile yukarı gitmeyecektir hisse ..bunu yukarı goturecek etken iyi bir temettu veya bedelsiz yada her ikisi birden.. her 2 sini birden iyi bir oranla verirse o zaman 6 ları asacaktır buna katılıyorum ..ama adnan polat bu kucuk yatırımcıyı sevindirmi orası cok muamma .ha yaparsa buyuk supriz olur ama en azından 1 inden 1 ini vermeli gecen yılı bos gecti cunku yatıımcı bosa bekledi bu yıl olsun yatırımcı odullendirilmeli sonucta guvenip bekliyor

6. yani anlatmak istedigim ellerinde mal yok kara ragmen dusurduler ellerinde mal olsa zararda olsa 5 lere giderdi ..ornek tektu 11 milyon zarar getirmis ama hisse 0.90 lardan 1.50 ye geldi .peki zarar gelcegini bilmiyorlarmıydı tabiki biliyorlardı ama ellerinde hisse vardı yukarı yaptılar ..yani tum mesele bu gerisi bos ..

7. 2016 ve 2017 Geçici vergi beyanlarını karşılaştırınca net satışlarda %16,faaliyet karında%62,dönem net karda %31 artış görünüyor,ben geçen yıl bildirimle spk bilançosu arasındaki farka göre 46-47 dedim ama bu rakamlara bakınca 50 üzeri bir rakam sürpriz olmaz gibi...
    Son düzenleme : efe78; 20-02-2018 saat: 12:38.

8. 50 gelse ne degisir ki ? yine yukseltmeyecekler hatta beklenti gerceklesti diye hemen yine dusurecekler ..bugun borsa 0.90 cıkarken dusmesinden belli zaten yine dusecegi .en az 0.40-0.50 kurus temettu yada %40-50 bedelsiz veya her ikisi olmadan bunda yukselis olması imkansız bana gore.

Sayfa 96/590 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •