Sayfa 577/580 İlkİlk ... 77477527567575576577578579 ... SonSon
Arama sonucu : 4635 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: YATAS - Yataş

Bürüt satış karı vs Genel yönetim giderleri, beni hiç mutlu etmedi. Hepsini kendileri yemiş.

Net karı 98 milyon, yönetim ve hizmet giderleri 850 milyon.. çüş ve de o-ha!

Kap’ta Vergi Dairesine verilen gelir tablosu var. Ben oradan okudum!

3. aracı kurumların 2024 ciro beklentisi 20 milyar TL civarında , yeni sünger yatırımı ile 2025 beklentisi 26-29 milyar TL arası

4. Borsa 7000'lerde iken bu şirket 50'ye koşuyordu borsa on binlerin üstünde şirket otuzlarda sürünüyor kırkı bile geçirmediler.... Fakat yapacağı bu büyük yeni yatırım ve şükret beklentilerinin iyi olması bu şirketi 3 haneli rakamlara taşıyacaktır diye düşünüyorum

5. şirketin fiyatı uzun dönem acayip baskılanmış

6. Piyasa değeri 4.5 milyar TL düşmüş son yatırımı bile 1 milyar TL ye yakın

7. Büyüme hisselerimin yanına biraz ekledim bakalım. İskontolu geldi.

8.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Matriks Bilanco
    @MatriksB
    ·
    2s
    YATAS Konsolide 2022/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 369,571,621 #YATAS

��09.11.22
    â¡ï¸Piyasa Değ.=3,337,520,216
    â¡ï¸F/K=6.99
    â¡ï¸PD/DD=2.63
    â¡ï¸PD/EFK=4.86
    â¡ï¸EV/EBITDA=5.56

Fiyat Değişimleri (%)
    â¡ï¸Aylık:+20.6%
    â¡ï¸Yıllık:+74.0%

90 Günlük
    â¡ï¸Zirveye Uzaklık:-5.6%
    â¡ï¸Dibe Uzaklık:+48.9%
    kasım 2022 tarihinde yukarıdaki paylaşım yapılmış...571. sayfada https://www.hisse.net/topluluk/showt...&page=571....o tarihte bile pd/dd = 2,63 imiş...bu gün bu rasyo 0,61 de...eski rasyosuna ulaşması için tam 4 kat çıkış yapması lazım...

peki yataş neden bu hale düştü ?? arkadaşlar faizlerin artmaya başlaması ile konut satışları düşmeye başladı , insanlar yüksek meblağlar tutan mobilya gibi dayanıklı tüketim mallarını almaktan vazgeçerek paralarını faize yatırdı...hal böyle olunca da yataşın satış ciroları düştü...bu ciro düşüşünün üzerine bir de yaptığı sünger fabrikasının finansal giderleri eklenince karlar iyicene düştü...

ama artık sürecin tersine dönmesini bekliyorum...merkez bankası artık faiz düşüşlerine göz kırpmaya başladı...bunun işaretlerini alan ve daha önce sermayelerini faize park eden insanlar hızla faizden çıkarak konut almaya başladılar...tuik verilerine göre son üç ayda konut satışları artıyor...özelikle ekim ayı satışları 160 bine varmış...rekor pandemiden sonraki dönemlerde 200 bin idi...neredeyse o rakamlara ulaşıyor...ertelenen konut ihtiyacı hızla karşılanmaya başlanıyor...buda alınan konutların içi de mobilyalar ile donatılmak zorunda...

artan ve artacak olan konut satışları ile birlikte artık 2024 yılının son çeyreğinde bitecek olan sünger fabrikası üretime başlayacak...2025 yılına bunun olumlu etkileri görülmeye başlanacak...yataş ayrıca lüks tüketime yönelik ilk defa da ürün üretmeye başladı...bu yeni hamleler ciro ve karları çok olumlu etkileyecek...hep gider yaratan fabrika artık bir değer ortaya çıkarmaya başlayacak..

kısacası süreç tersine işlemeye başlıyor...süreç sonunda geçmişte de yakaladığı pd/dd rasyosu 3 ile 5 aralıklarına ulaşacaktır..buda yataşta ciddi bir potansiyelin olduğunu gösteriyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 577/580 İlkİlk ... 77477527567575576577578579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •