Şimdi reiz damadı ekonominin başına geçirdi
ekonomi dahada boka saracağını düşünürsek bu iş damadın başına patlayabilir
reize bişey olmaz o her turlu sıyrılır
peki kotu bi gidişatta reiz damadın harcanmasını göze alırmı
bence almaz
bence birşeyler planlıyorlar
antipatik damadı kahraman gösterecek birşey planlıyolar
planları tutarmı zaman gösterecek
gerçı bunların planları tutsaydı (en azından dille soyledikleri asıl amaçları nedir benim kafam almıyor) faiz %8 dolar 3 tl idi..
“Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur; başkaları korktuğunda ise aç gözlü ol.” Warren Buffett
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
hemen koca ulkeyi batırıyorsunuz arkadasben reel sektorun icindeyim yav toptan ve perakande ekonomide talep sorunu yok kur yuksek olmasına ragmen ..sorun nakit sıkısıklıgı tahsilat problemi ..%60 ı gercekten boyle oldugu icin ama %40 ıda seref yoksunu oldugu icin ...tahsilat yapmaya gidiyorum gitmeden once yan esnaflara soruyorum tır tır mal gonderiyor diyor esnaf adamın kasasında milyon var adam cıkarıp nakit verecegine 7-8 ay vadeli cek veriyor bana ..boyle olunca nakit nasıl olacak ? ..bunlar kobi kucuk sirketler ....bide tanınmıs buyuk sirketler var hani o x bankasının sahibi mesela o kadar hisseyi ispanyollara sattı haralde 2 milyar dolar civarı para aldı naptı bu parayı da gidip yapınlandırma istiyor ? ..baska buyuk biskivitci yapılandırıyor bugun baıkıyorsun 25 milyon tl ye marketi baska bir gıda sirketini satın alıyor...once ticari ahlak olacak adamda ...doların cıkısı ile faiz artısının amacı zaten ileriki aylarda ekonomiyi sogutuo asagıya indirmek ama bence hala inmedi 3-4 aya anca etki eder .
O hal kaldırılıyormuş,
yerine
bu hal
şu hal
gibi bir şey gelecekmiş.
Benim tercihim
Zuhal in gelmesi
![]()
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Yer İmleri