Ana sayfa Borsa Son şirket ve sektör haberleri

Son şirket ve sektör haberleri

ŞİRKET HABERLERİ

Turkcell (TCELL, Sınırlı Negatif): Şirketin %41,45 oranındaki iştiraki Fintur Holdings’in diğer ortağı Sonera Holding B.V.’nin Fintur’da sahip olduğu %58,55’lik pay için bağlayıcı teklif verme kararı sonrası anlaşma sağlanamaması TCELL hisselerine satış getirdi. Anlaşma sağlanamadığına dair haber Svenska Dagbladet isimli İsveç gazetesinde yayınlandı.

Ayrıca, şirket hisse başına net 0,46 TL (brüt 0,54 TL) kar payı (toplam 3 taksit) dağıtılması için Genel Kurul’a teklifte bulunacağını duyurmuştur.

Petkim (PETKM, Öneri “EKLE”, Sınırlı Negatif): Socar Turkey Enerji, ana ortağı olduğu Petkim’de bu ay içinde hisse satışı yapmayı planladığını açıkladı.

Adel Kalemcilik (ADEL, Nötr): Şirket hisse başına net 1,07 TL (brüt 1,27 TL) kar payı dağıtılması için Genel Kurul’a teklifte bulunacağını duyurmuştur.

Banvit (BANVT, Sınırlı Pozitif): Banvit, tahsisli satış veya ortaklık için görüşmelere başladığını duyurdu.

SEKTÖR HABERLERİ

Ulaşım Sektörü: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden yapılan derlemeye göre, 2015 yılında Türkiye’deki 23 limana 1.296 kruvaziyer tipi gemi ve 159 yolcu gemisi demirledi. Kruvaziyer gemileriyle gelen yolcu sayısı bir önceki yıla göre %9,6 artarak 254bin kişiye yükseldi. 2014 yılında 1.096 gemi ile 232bin yolcu gelmişti.

DİĞER ŞİRKETT HABERLERİ

Garanti Faktöring (GARFA): Şirket 50mn nominal değerli, 179 gün vadeli borçlanma aracı ihracı yapılacağını duyurmuştur.

Akiş GYO (AKSGY): Şirket İstanbul Üsküdar’da bulunan taşınmazdaki hisselerinin 58mn TL+ KDV bedel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na satılmasına karar verildiğini duyurmuştur

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here