Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 12 Aralık Salı

Borsada Bugün – 12 Aralık Salı

Endeksin düşmesinin bir kaç nedeni var, sıralarsak: 1) Enflasyonun yüksek seyrine karşın mücadele ediliyormuş gibi yapılması ve aslında seçimlere kadar durumun değişmeyeceği beklentisi 2) Mevduat faizlerinin ciddi ciddi borsadan para çekiyor olması 3) Her düşüşte daha çok kredili oyuncunun kredisinin kapanıyor oluşu.

Öte yandan pozitif düşünmemize neden olacak bir kaç gelişme var, bunlar: 1) Cuma Moody’s not görünümü yerine not artırımı yapabileceği beklentisi 2) Düşüşlerde para çıkışının olmaması ya da çok az olması 3) Yerli satışlarının yabancı alımlarıyla karşılanması ki yabancı bir kaç aydır alım yapmasaydı çok daha düşük seviyelerde olabilirdik.

Bir de 28 ülkede yatırım yaptığı söylenen Jim Rogers’ın borsaya giriş için endeksi yüksek bulduğunu açıklaması var.

Bütün bunlara bakarak endeksin yönünü tayin etmek zor, zaten endeks 7,410-8,380 aralığından çıkmadan net bir şey söylenemez. Bunun yerine içinde bulunduğumuz durumun tam analizini yapıyoruz ki teknik analiz de geleceği değil içinde bulunulan anı gösterir.

Sistemlere bağlı “Endeks Genel Görünümü” (Her günlük grafiğin en altında yer alıyor) 28 Kasım’dan bu yana negatif olmayı sürdürüyor.

Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here