Ana sayfa Borsa Piyasalar yeni döneme büyük kredi açtı

Piyasalar yeni döneme büyük kredi açtı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı “ekonomideki yeni dönem” açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara olan talep hızla arttı.

Borsa İstanbul’da, günün ilk yarısında 1.258 puan seviyesine çıkan BIST 100 endeksi, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yükselişini hızlandırarak 1.277 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. BIST 100 endeksi banka hisseleri öncülüğünde yükselirken, bankacılık endeksindeki artış yüzde 7’yi geçti. BIST 100 endeksi şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 2,5 artışla 1.270 seviyelerinde bulunuyor.

Banka endeksi tavan olmak üzere

Saat 16:30 itibariyle bankacılık endeksi %9 primle işlemlerine devam ediyor. Yapı Kredi bankası satıcısız tavan iken diğer bankalar tavan seviyelere yakın işlem görüyor.

Citibank TL için ağırlığını artır dedi

Citi, Erdoğan’ın para politikasında daha ortodoks davranılacağı mesajı sonrası Türk Lirası için yüzde 1 ağırlığını artır tavsiyesi verdi

Dolar 7,87’lere kadar çekildi

Dolar/TL, bugün 8,20’nin üzerini test etse de açıklamaların ardından sert düşüşe geçti. Açıklamalar sonrası yüzde 3 değer kaybeden dolar/TL en düşük 7,8747’yi gördü. Dolar/TL, saat 15.50 itibarıyla önceki kapanışın 7,9380’den işlem gördü.

Euro/TL’de de düşüş sürerken, şu dakikalarda yüzde 3 değer kaybıyla 9,34’ten alıcı buluyor.

Dolar kurundaki sert düşüşe paralel gerileyen gram altın da yüzde 2,4’lük değer kaybıyla 479,5 liraya indi.

Türkiye’nin CDS’i 410’da kadar geriledi

Ekonomi yönetiminde yaşanan değişimler ve değişimler sonrası piyasalara verilen mesajların olumlu karşılanması Türkiye’nin kredi risk primlerine de yansıdı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i 410 puana gerileyerek mart ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here