Virmanda problem olmaz. Saygılar.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Virmanda problem olmaz. Saygılar.
Bayram tatilinden sonra banka ile konuşacağım, burdan da sonucu yazarım. İnşallah sorunsuz hanımın üzerine virman yapabilirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rica ederim. Unutmayın mal sizin banka ne yapacağınıza karışamaz, istediğinize virman yaparsınız.
Merhaba, is bankasi eurobond larinin nerde ise halk bankasi kadar dusmesinin sebebi nedir sizce ? Ulkenin en saglam bankasi diye bilinmezmi isbankasi.. bilmedigimiz bir sebebimi var acaba
Bencede ama 140.000 istedi iş yatırım, keşke 100.000 lik nominal alinabilse imiş
Selamlar,
Sanırım eşime devretmek çok mantıklı olmayacak, dediğiniz gibi ordan bir vergi çıkarsa tam bir kayıp olcak gibi. Sanırım satıp onun üzerinden almak daha mantıklı olacak. Şöyle bir soru sorsam, yaklaşık 7bin dolar yıllık eurobond geliri için doların 6 TL olduğunu farzedersek yaklaşık ne kadar gelir vergisi ödemem gerekir. Oranda verseniz yeterli olur. Teşekkürler
Bu yıl elde edeceğiniz gelirin vergisi 2019 Mart ayında ödenir. Gelir dilimleri her yıl değişir. 2017'de 42.000TL gelir elde etseydiniz, 2018 Mart ayında : 34.000 TL'si için 6.060 TL + (8.000TL (42.000-34.000) X %27) = 6.060 + 2.160 = 8.220 TL vergi öderdiniz. Eurobond gelirlerine, kira geliri, temettü geliri vb eklenerek toplam rakama göre vergi dilimi seçilir.
Selamlar,
İyi bayramlar ... iş yatırım SGMK raporu listesine göre aşağıdaki hesaplamada %21,38 oranı ben bulamıyorum..
nasıl hesaplanıyor acaba ... XS1003016018 için..
teşekkurler
Ek 19978
Çok teşekkürler bu bilgiler için
Aşağıdaki bağlantıda, kupon faizi 34.000 TL'yi geçerse *tamamının* beyan edileceği belirtiliyor. Dikkat etmekte fayda var.
https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarl...lecek-1744094/
Oluyor, bir önceki cevabımda onu yazmıştım, ancak Sn. cem1473 Eurobond'u bölüșmekten dolayı vergi çıkmaması ya da vergi diliminin düşmesi avantajının onu karşılayabileceğini düşündüğünü yazmıştı.
Vade İhraç Tarihi Kupon Temiz Fiyat Birikmiş F. Getiri (%) Al-Sat Spr.
10.12.23 10.12.13 7,85 57,261 1,57 21,38 91
Merhaba bu hesaplama XS1003016018 a ait, ben bir turlu yüzde 21 e gelemiyorum, nasıl hesaplaniyor acaba, ben almak istediğimde ne kadar dan alıyorum ? 100.000 $ - Alış Fiyatım 2023 de elime gecicek, birde o süreçte 5 yıl artı son kupon 43175$ kupon getirim olucak değil mi ? sanırım tek hesaplıyamadığım bana maliyeti .. onu nasıl hesaplıyor bu tablo acaba..
Vade ↕ İhraç Tarihi Kupon Temiz Fiyat Birikmiş F. Getiri (%) Al-Sat Spr. 10.12.23 10.12.13 7,85 57,261 1,57 21,38 91
Doğrudur.
Bir örnek hesap; 56.000 TL eurobond faiz geliriniz varsa 240.000 TL'lik eurobond'u eşinize virman yapmanız vergi açısından başabaș noktasına getiriyor. Virman sonrası ikinizin de eurobond faiz gelirinin 34.000 TL'den az olacağı varsayımı ile.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu vergi olayları tam başa bela, stopaj yok diye bu yatırıma yöneldim ondada gelir vergisi çıkıyor. Elin yabancısından vergi falan almıyorlar:) elimdeki eurobond rakamını düşüreceğim bir şekilde artık. Emekli maaşı gibi olur diye hesap etmiştim :)
Eurobond’lardan elde edilen faiz gelirleri vergi kesintisine tabi tutulmuş menkul sermaye iradı sayıldığından, eurobond’un çıkartıldığı (ihraç edildiği) tarihe bağlı olmadan 2018 yılında elde edilen Eurobond faiz geliri 34 bin TL’yi aşmıyorsa beyan edilmeyecektir.
Eurobond faiz gelirleri 34 bin TL’yi aşarsa tamamının beyan edilmesi zorunludur.
Elde edilen Eurobond Faiz gelirleri için herhangi bir istisna uygulanmayacak olup, Faiz geliri aynen beyan edilecektir.
Kaynak : https://www.muhasebenews.com/eurobon...na-tabi-midir/
Selamlar, Bu da çok güzel fikir. Sonuçta karşılıklı alışveriş yapılıyor. Onun TL hesabından benim hesaba TL karşılığı kadar EFT yaparım. Bu fikir için çok teşekkür ediyorum.
Peki ben çok kereler hanımın hesabına havale veya Eft yaptım, para orda kaldı veya belli süre sonra geri geldi. Ama hiç şimdiye kadar maliyeden vergisini verin gibi bir şey gelmedi. Sanırım bu transferleri çok takip etmiyorlar.
Ben de bugüne kadar ivazsız intikalden dolayı incelemeye girmiş, ceza almış kimseyi duymadım!
Ancak ; kanunda yeri var, dikkat etmek lazım...
Hocam son bir soru daha sorayım, okuyan insanlar içinde referans olur. 18 yaşında çocuğum içinde hesap açıp eurobond alabilir miyim? Vergi avantajı için,bir 34bin istisna daha için.
Benim hesabımda eurobond var, eşimle çocuğuma müşterek hesap açıp onlara bendeki bir miktar eurobond virman yapmayı deneyeceğim. Benim yıllık eurobond faizi 7500 $ civarı. 5000 $ lık kısmını onlara virman yaparsam uzun yıllar vergi avantajını kullanırım diye düşünüyorum.
Tamamdır hocam, mesaj alınmıştır[emoji106] beni büyük bir yükten kurtardınız.
Banka eurbond lari en az 200.000 alinabiliyor dendi, peki sonra virman yapmak istenirse yine 2 birim mi olmak zorunda ? Yada satmak istediğimde ?
2019’da ne kadar olur muaf miktarı acaba
Ekim ayı enflasyonu açıklanınca (3 Kasım civarı) bu adrese girin : http://www.tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=temelist
Enflasyon ve Fiyat başlığından, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (2003=100) yazısına tıklayın açılan excel tablosundan en alttaki tabloyu(12 aylık ortalamalar tablosu) bulun, orada Ekim 2018 hücresindeki değeri (100'e bölüp 1 ekledikten sonra) 34.000 ile çarpın 2019 yılı beyan sınırını bulursunuz.
Bulacağınız rakam kesin değildir, bakanlar kurulu %50 artırabilir ya da azaltabilir ama genelde dokunmuyorlar. Bunun dışında rakam aşağı veya yukarı yuvarlanabiliyor. Kesin rakamı öğrenmek istiyorsanız Aralık ayının son haftasında yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğini bekleyin orada rakam yazıyor. Bugün açıklansa ne olurdu derseniz, 40.000 TL olurdu. Ekim ayının söz konusu enflasyonu %19,12'ın üstüne çıkarsa 41.000 TL, %16.17'nin altına inerse 39.000 TL olur. Tabi daha fazla çıkarsa ya da daha fazla inerse farklı rakamlar çıkar.
Epicurus Bey eyvallah teşekkür ederim
Rica ederim.
Alim satin kazancinda alindiği tarihden satildiği tarihe kadar üfe ile değerlenir, üzerinde ise fark kadar mi beyana tabii oluyor ?
7.1- Eurobond’un alış tarihindeki Döviz tutarının TL karşılığı satış tarihine kadar endekslenerek yeni maliyet bedeli bulunacaktır.
7.2- Endekslemeye tabi tutulmuş yeni maliyet bedeli ile satış bedeli Türk Lirası cinsinden kıyaslanarak alım-satım kazancı bulunacaktır.
Evet, ama üfe endekslemesi yapilabilmesi için alım - satım arasındaki üfe farkının %10`dan fazla olması gerekir.