Sayfa 45/1000 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 353 - 360 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Selamlar, Ne kadar iyi yaptım bilmiyorum ama Ben de iki gün önce 2030 vadeli devlet eurobond aldım. Cepteteb İnternet sitesinden alım yaptım. Yaklaşık 72 bin nominal değerli idi. Birim fiyatı 117civarındaydı. En az 1000$ alınabiliyor. Bende bir soru sorayım. Bunla ilgili bankadan cüzdan veya resmi bir evrak almalı mıyım? Birde yıllık vergi 30bini geçtiği için beyan etmek gerekecek mi? Beyan etmesem yakalanır mıyım? Dolar hesabını ortak hesap yapabilirim belki?

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Matt1954 Yazıyı Oku
    Banka eurobond için alt limit ne kadar acaba garantide bilen var mi ? Devlet içinde en avantajli hamgisi nasil bulabilirim acaba
    Banka eurobondları için 200.000 usd’lik nominal almanız gerekiyor Garantiden. Fed’in Faiz arttırımlarını göz önünde bulundurursak Devlet için olanlarından 2021 veya 2022 vadeliler ideal görünüyor..

3.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar, Ne kadar iyi yaptım bilmiyorum ama Ben de iki gün önce 2030 vadeli devlet eurobond aldım. Cepteteb İnternet sitesinden alım yaptım. Yaklaşık 72 bin nominal değerli idi. Birim fiyatı 117civarındaydı. En az 1000$ alınabiliyor. Bende bir soru sorayım. Bunla ilgili bankadan cüzdan veya resmi bir evrak almalı mıyım? Birde yıllık vergi 30bini geçtiği için beyan etmek gerekecek mi? Beyan etmesem yakalanır mıyım? Dolar hesabını ortak hesap yapabilirim belki?

Banka adınıza alıyor, evrak çok gerekli değil. İsterseniz evrak alabilirsiniz. Beyan etmezseniz yakalanırsınız çünkü adınıza alınan kağıtlar direk maliye bakanlığına banka tarafından bildiriliyor. Adınıza alındığından dolayı değişiklik yapılamıyor. Satıp tekrar ortak hesap üzerinden işlemi tekrar etmek gerek. Orada da komisyon zararınız veya fiyat farkı doğabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by shark Yazıyı Oku
    Banka eurobondları için 200.000 usd’lik nominal almanız gerekiyor Garantiden. Fed’in Faiz arttırımlarını göz önünde bulundurursak Devlet için olanlarından 2021 veya 2022 vadeliler ideal görünüyor..
    teşekkürler, fed faiz arrtırıcak, abd 10 yıllıklar artıcak.. kısa vadeli olanlar cok mu değer kaybede, o yüzden mi 2021 diyorsunuz ? teşekkuler

5.  Alıntı Originally Posted by Matt1954 Yazıyı Oku
    Merkez swap lari kapayinca yabancilar ellerindeki TL ye dönüşebilcr ne varsa satmaya başladi, TL de ciddi açıktakar.. borsa, tahvil , eurobond larda 2 gün önce o yuzden cok düşmüş sanirim. Bugun 70.000 olan dün 55.000 de imiş, büyük firsat kacmiş..
    Eurobond tl degil ki bozdurulsun. Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by shark Yazıyı Oku
    Banka adınıza alıyor, evrak çok gerekli değil. İsterseniz evrak alabilirsiniz. Beyan etmezseniz yakalanırsınız çünkü adınıza alınan kağıtlar direk maliye bakanlığına banka tarafından bildiriliyor. Adınıza alındığından dolayı değişiklik yapılamıyor. Satıp tekrar ortak hesap üzerinden işlemi tekrar etmek gerek. Orada da komisyon zararınız veya fiyat farkı doğabilir.
    Selamlar, eurobond kazancı benim dolar hesabıma yapılmıyor mu? Bu dolar hesabımı ortak hesap yapsam yinede kurtulamaz mıyım? Birde elimdeki eurobond nakil de edebiliyorum diye biliyorum, önce hanıma bir dolar hesabı açıp ona nakil yapsam, alım satım farkı pahalıya patlayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar, eurobond kazancı benim dolar hesabıma yapılmıyor mu? Bu dolar hesabımı ortak hesap yapsam yinede kurtulamaz mıyım? Birde elimdeki eurobond nakil de edebiliyorum diye biliyorum, önce hanıma bir dolar hesabı açıp ona nakil yapsam, alım satım farkı pahalıya patlayabilir.

http://muhasebedr.com/es-ve-cocuga-a...a-aman-dikkat/

İyi bir hatırlatma olmuş lakin %35gelir vergisi ödemekten yine de iyidir. Üzerimdeki eurobond eşimin üzerine virman yapabiliyor muyum? Bilen var mı? Benim bir şekilde gelir vergisine giremem lazım. %35 vergi çok yüksek olduğu için bu yatırımın anlamı kalmıyor.

Sayfa 45/1000 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •