Tamamdır hocam, mesaj alınmıştır[emoji106] beni büyük bir yükten kurtardınız.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamamdır hocam, mesaj alınmıştır[emoji106] beni büyük bir yükten kurtardınız.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banka eurbond lari en az 200.000 alinabiliyor dendi, peki sonra virman yapmak istenirse yine 2 birim mi olmak zorunda ? Yada satmak istediğimde ?
2019’da ne kadar olur muaf miktarı acaba
Ekim ayı enflasyonu açıklanınca (3 Kasım civarı) bu adrese girin : http://www.tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=temelist
Enflasyon ve Fiyat başlığından, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (2003=100) yazısına tıklayın açılan excel tablosundan en alttaki tabloyu(12 aylık ortalamalar tablosu) bulun, orada Ekim 2018 hücresindeki değeri (100'e bölüp 1 ekledikten sonra) 34.000 ile çarpın 2019 yılı beyan sınırını bulursunuz.
Bulacağınız rakam kesin değildir, bakanlar kurulu %50 artırabilir ya da azaltabilir ama genelde dokunmuyorlar. Bunun dışında rakam aşağı veya yukarı yuvarlanabiliyor. Kesin rakamı öğrenmek istiyorsanız Aralık ayının son haftasında yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğini bekleyin orada rakam yazıyor. Bugün açıklansa ne olurdu derseniz, 40.000 TL olurdu. Ekim ayının söz konusu enflasyonu %19,12'ın üstüne çıkarsa 41.000 TL, %16.17'nin altına inerse 39.000 TL olur. Tabi daha fazla çıkarsa ya da daha fazla inerse farklı rakamlar çıkar.
Son düzenleme : Epicurist; 24-08-2018 saat: 00:04.
Saygılar.
Epicurus Bey eyvallah teşekkür ederim
Rica ederim.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saygılar.
Alim satin kazancinda alindiği tarihden satildiği tarihe kadar üfe ile değerlenir, üzerinde ise fark kadar mi beyana tabii oluyor ?
7.1- Eurobond’un alış tarihindeki Döviz tutarının TL karşılığı satış tarihine kadar endekslenerek yeni maliyet bedeli bulunacaktır.
7.2- Endekslemeye tabi tutulmuş yeni maliyet bedeli ile satış bedeli Türk Lirası cinsinden kıyaslanarak alım-satım kazancı bulunacaktır.
Evet, ama üfe endekslemesi yapilabilmesi için alım - satım arasındaki üfe farkının %10`dan fazla olması gerekir.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saygılar.
Yer İmleri