Artan

39,38 10 11:36
203,50 10 11:37
2,75 10 11:36
31,04 9.99 11:34
246,80 9.98 11:35
Artan Hisseler

Azalan

8,67 -9.97 11:37
5,29 -7.19 11:37
3,72 -5.82 11:37
21,70 -4.99 11:29
10,40 -4.24 11:37
Azalan Hisseler

İşlem

2.405.799.706,75 11:37
2.209.329.653,70 11:37
2.055.122.437,43 11:37
2.054.882.599,00 11:36
2.043.535.550,76 11:37
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Sanırım eşime devretmek çok mantıklı olmayacak, dediğiniz gibi ordan bir vergi çıkarsa tam bir kayıp olcak gibi. Sanırım satıp onun üzerinden almak daha mantıklı olacak. Şöyle bir soru sorsam, yaklaşık 7bin dolar yıllık eurobond geliri için doların 6 TL olduğunu farzedersek yaklaşık ne kadar gelir vergisi ödemem gerekir. Oranda verseniz yeterli olur. Teşekkürler
    Ben olsam ;

Eşinize devredin,

Karşılığı olan miktarı eşiniz size swift yapsın ... (elden de yatırabilir, açıklama kısmına ; '' XX.XX.XXXX vadeli eurobond bedelidir '' yazsın...
    İlla borsada satmanız gerekmez.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Ben olsam ;

Eşinize devredin,

Karşılığı olan miktarı eşiniz size swift yapsın ... (elden de yatırabilir, açıklama kısmına ; '' XX.XX.XXXX vadeli eurobond bedelidir '' yazsın...
    İlla borsada satmanız gerekmez.
    Selamlar, Bu da çok güzel fikir. Sonuçta karşılıklı alışveriş yapılıyor. Onun TL hesabından benim hesaba TL karşılığı kadar EFT yaparım. Bu fikir için çok teşekkür ediyorum.
    Peki ben çok kereler hanımın hesabına havale veya Eft yaptım, para orda kaldı veya belli süre sonra geri geldi. Ama hiç şimdiye kadar maliyeden vergisini verin gibi bir şey gelmedi. Sanırım bu transferleri çok takip etmiyorlar.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar, Bu da çok güzel fikir. Sonuçta karşılıklı alışveriş yapılıyor. Onun TL hesabından benim hesaba TL karşılığı kadar EFT yaparım. Bu fikir için çok teşekkür ediyorum.
    Peki ben çok kereler hanımın hesabına havale veya Eft yaptım, para orda kaldı veya belli süre sonra geri geldi. Ama hiç şimdiye kadar maliyeden vergisini verin gibi bir şey gelmedi. Sanırım bu transferleri çok takip etmiyorlar.

Bu uygulama teoride iyi görünüyor, bu konu üstüne de bayağı düşündünüz. Tam yöntem tespit etmişken keyfinizi bozmak istemem ancak potansiyel problemi yine de söyleyeyim, kararı siz verin.
    Siz eşinizin hesabına ya da ortak hesaba virman yaptınız, karşılığını da eşiniz size gönderdi. Bu durumda, yasal olarak, siz eşinize eurobondu satmış oldunuz. Alım-satım zararı söz konusu ise problem yok, ancak piyasasının dışında bir mecrada satsanız da eurobond alım-satım kazancı elde etti iseniz sorun olabilir. Unutmayın ki alım-satım kazancında beyan sınırı diye bir şey yok, tutar ne olursa olsun beyan edilir. Eurobondu aldığınız gün ile satışı yaptığınız günkü dolar kurları çok farklı ise, intikal vergisinden daha yüksek bir vergi rakamı çıkması mümkündür.
    Saygılar.

Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Bu uygulama teoride iyi görünüyor, bu konu üstüne de bayağı düşündünüz. Tam yöntem tespit etmişken keyfinizi bozmak istemem ancak potansiyel problemi yine de söyleyeyim, kararı siz verin.
    Siz eşinizin hesabına ya da ortak hesaba virman yaptınız, karşılığını da eşiniz size gönderdi. Bu durumda, yasal olarak, siz eşinize eurobondu satmış oldunuz. Alım-satım zararı söz konusu ise problem yok, ancak piyasasının dışında bir mecrada satsanız da eurobond alım-satım kazancı elde etti iseniz sorun olabilir. Unutmayın ki alım-satım kazancında beyan sınırı diye bir şey yok, tutar ne olursa olsun beyan edilir. Eurobondu aldığınız gün ile satışı yaptığınız günkü dolar kurları çok farklı ise, intikal vergisinden daha yüksek bir vergi rakamı çıkması mümkündür.
    Saygılar.
    Hatırlatma için çok teşekkürler, sanırım satıştan kazanç değil zarar var.[emoji3] Hafta içi tam hesaplayıp ona göre hareket edeceğim. Bilgi için teşekkürler

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •