Originally Posted by
asiyanik
Merhaba,
Ben de 31 yaşında bir beyaz yakalı olarak çalışan birisiyim. İlk entryim bu olmasa da foruma bu başlık sayesinde üye oldum. Yazılanları baştan sona okudum. Bu vesile ile başta konu sahibi Sn. Cautionary olmak üzere değerli görüşlerini paylaşarak yatırım konusunda ufkumuzu açan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.
Kendimden bahsetmek gerekirse, özel bir bankada müfettiş olarak çalışıyorum. İşim gereği Bist-100 de dahil olmak üzere irili ufaklı birçok firmanın mali verilerini inceleme şansı buldum, buluyorum. Ancak yakın zamana kadar borsayı amiyane tabirle küçük yatırımcının yolunduğu yer (benzetmemi mazur görün) olarak gördüğümden, aileden de borsa yatırım kültürü olmadığından borsaya yatırım yapmayı hiç düşünmemiştim. O yüzden birikimimi BES, mevduat, altın gibi muhafazakar yatırım araçlarında değerlendirdim.
Geldiğim nokta da gördüm ki yatırım yaparken borsa kesinlike sepet içerisinde yer almalı. Ancak hisse seçimi nasıl yapılır, hangi kriterler dikkate alınır, borsaya ne zaman girilir gibi konularda bilgi sahibi olmadığımdan genel tavsiyeleri dikkate alarak Ocak ortalarında Tuncay TURŞUCU, Halil BUHUR gibi uzmanların listelerinde yer alan bazı hisselerden ufak ufak alıma başladım.
Şu aşamada borsada yatırım konusu ile ilgilenen birisi olarak, bu başlığı okuduktan sonra ise hisse senedi seçimi nasıl yapılır,hangi kriterler dikkate alınır, borsaya ne zaman girilir gibi konularda doyurucu bilgiler edindiğimi düşünüyorum. Bu vesile ile değerli üstadların tecrübelerini paylaşmalarını beklediğimi ifade etmek istiyorum.