Sayfa 531/637 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Türkiye feda edilemez. Çünkü genç nüfusu ile bir 30-40 yıl kadar ucuz iş gücü ve büyük bir pazarı temsil ediyor. İş gücünün daha çok ucuzlaması yabancı yatırımcı için olumlu bir kriter. Bu süreçleri üretim yapan bir ülkeye dönüştürmek ise tamamen devlet adamlarına ve hırsız olmayan iş adamlarına bakıyor. Ve bize de tabiki.

2. Rallinin başladığı (bir önceki dibimiz, 02.12.2016) yer 2.48 cent, 2008 krizinden bu yana gördüğümüz en düşük kapanış 2.24 cent (21.01.2016)

2.24 cent 2001 ve 2008 krizlerinin dibinden çekilen çizgiye denk gelen yerdi aynı zamanda. Bugünkü kapanış 2.36 cent. 2.50 cent desteği tutmamış gözüküyor hedef en fazla 2.25 cent civarı olmalı. Burası mutlaka çalışmalı, aksi durum 2008 krizini değil, gerçek ve reel bir kriz olan 2001 krizini çağrıştırır.

Yüklü girmek isteyenler bu seviyelerden girerse %50 ihtimal 1-2 sene sonra parayı ikiye katlar, %50 ihtimal büyük çöküşe yakalanır. Heyecanla bekliyorum bende, umarım döneriz artık yakın bir yerden.

Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Türkiye feda edilemez. Çünkü genç nüfusu ile bir 30-40 yıl kadar ucuz iş gücü ve büyük bir pazarı temsil ediyor. İş gücünün daha çok ucuzlaması yabancı yatırımcı için olumlu bir kriter. Bu süreçleri üretim yapan bir ülkeye dönüştürmek ise tamamen devlet adamlarına ve hırsız olmayan iş adamlarına bakıyor. Ve bize de tabiki.
    Kendimizi aynı şeylerle kandırıyoruz. Adam zaten seni feda etmeyecek seni sömürgeye çevirecek.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by asiyanik Yazıyı Oku
    Merhaba,

Ben de 31 yaşında bir beyaz yakalı olarak çalışan birisiyim. İlk entryim bu olmasa da foruma bu başlık sayesinde üye oldum. Yazılanları baştan sona okudum. Bu vesile ile başta konu sahibi Sn. Cautionary olmak üzere değerli görüşlerini paylaşarak yatırım konusunda ufkumuzu açan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.

Kendimden bahsetmek gerekirse, özel bir bankada müfettiş olarak çalışıyorum. İşim gereği Bist-100 de dahil olmak üzere irili ufaklı birçok firmanın mali verilerini inceleme şansı buldum, buluyorum. Ancak yakın zamana kadar borsayı amiyane tabirle küçük yatırımcının yolunduğu yer (benzetmemi mazur görün) olarak gördüğümden, aileden de borsa yatırım kültürü olmadığından borsaya yatırım yapmayı hiç düşünmemiştim. O yüzden birikimimi BES, mevduat, altın gibi muhafazakar yatırım araçlarında değerlendirdim.

Geldiğim nokta da gördüm ki yatırım yaparken borsa kesinlike sepet içerisinde yer almalı. Ancak hisse seçimi nasıl yapılır, hangi kriterler dikkate alınır, borsaya ne zaman girilir gibi konularda bilgi sahibi olmadığımdan genel tavsiyeleri dikkate alarak Ocak ortalarında Tuncay TURŞUCU, Halil BUHUR gibi uzmanların listelerinde yer alan bazı hisselerden ufak ufak alıma başladım.

Şu aşamada borsada yatırım konusu ile ilgilenen birisi olarak, bu başlığı okuduktan sonra ise hisse senedi seçimi nasıl yapılır,hangi kriterler dikkate alınır, borsaya ne zaman girilir gibi konularda doyurucu bilgiler edindiğimi düşünüyorum. Bu vesile ile değerli üstadların tecrübelerini paylaşmalarını beklediğimi ifade etmek istiyorum.
    Piyasanın içinde olan bir çalışan olarak senin vereceğin bilgiler de çok değerli olacaktır...isim vermeden, genel resime dönük gözlemlerini paylaşabilirsen seviniriz.

öte yandan maalesef geniş halk kesimlerinde borsa=kumarhane algısı oluşmuş duurmda...geçmişte yapılan hataların önemli bir etkisi olsa da, bizler gibi okumuş etmiş, en az bir üniversite bitirmiş beyaz yakalılar, okuyarak, çalışarak, kendimizi yetiştirebiliriz.

doğru yoldasın, umarım bu şekilde devam edersin.

5. Bugünlerde yaşadığınız deneyimler, 10 binlerce, belki 100 binlerce lira değerinde...piyasanın içinde yeterince uzun zamandır olanlar (en azından 99, 2001, 2008 krizlerini görmüş olanlar) kriz konusunda oldukça deneyimli...piyasalarla 2010 ve sonrasında tanışanlar, özellikle sağlam hisslerde işlem yapanlar, neredeyse hiç kötü dönem görmediler.

Bizim gibi deneyimliler için bu günler sıradan düşüşler...çok sağlam, önü çok açık dediğimiz hisselerin bir haftada %20-30 düşebildiğini görüyoruz...msela şu ana dek çok sağlam takılan ereğli, ortada bilanço vs gibi bir sebep de yokken, bir günde %5-6 düşebiliyor...endeksin en büyük 1-2 sanayi hissesinden birinin durumu bu.

özetle, yeni arkadaşlara bu günlerin kıymetini bilin ve gerekli dersleri çıkarın derim.

6.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Rallinin başladığı (bir önceki dibimiz, 02.12.2016) yer 2.48 cent, 2008 krizinden bu yana gördüğümüz en düşük kapanış 2.24 cent (21.01.2016)

2.24 cent 2001 ve 2008 krizlerinin dibinden çekilen çizgiye denk gelen yerdi aynı zamanda. Bugünkü kapanış 2.36 cent. 2.50 cent desteği tutmamış gözüküyor hedef en fazla 2.25 cent civarı olmalı. Burası mutlaka çalışmalı, aksi durum 2008 krizini değil, gerçek ve reel bir kriz olan 2001 krizini çağrıştırır.

Yüklü girmek isteyenler bu seviyelerden girerse %50 ihtimal 1-2 sene sonra parayı ikiye katlar, %50 ihtimal büyük çöküşe yakalanır. Heyecanla bekliyorum bende, umarım döneriz artık yakın bir yerden.
    Benim beklentim 91.000 endeks 4.55 dolar. 5-6 ay içinde bu hedef oluşur diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Bu son zamanlarda bistin aşağı düşüşüne direnen soda sizin bu söylediğiniz kritere uyuyor mu? Satış gelirleri genellikle dolar bazlı olduğundan bundan sonraki bilançada daha iyi gelecek diye düşünüyorum soda sanayi yorumunuzu alabilirmiyiz..

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bilancolari artik dolar bazli da izlememiz gerekecek.

Syg,
    Son zamanlarda bistin aşağı düşüşüne direnen soda sizin bu söylediğiniz kritere uyuyor mu? Satış gelirleri genellikle dolar bazlı olduğundan bundan sonraki bilançada daha iyi gelecek diye düşünüyorum soda sanayi yorumunuzu alabilirmiyiz

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 531/637 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •