Sayfa 532/637 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582632 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,249 - 4,256 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bu dönemi uzun vadeli alımlar için fırsat olarak görmeliyiz...ancak 3-5 yıl diperde sürünebilir endeks, hatta bir süre borsa kapanabilir, bazı kağıtlar (genelde bizim portföyümüzdeki hisselrde bu risk az olsa da, sıfır değil) borsa dışına alınabilir, yani firma batabilir.

bu riskleri de göze alıp, tası tarağı, donu gömleği borsaya yatırmamak lazım...portföyde her zaman gram altın, döviz vs gibi enstrümanlar olmalı.

ayrıca emlak da zor dönemler yaşanırken, bitmişi tapusu hazır evlerden oturum amaçlı alım da yapılabilir...iyi pazarlıkla güzel fırsatlar gelebilir konutta.
    Borsa kapanabiliri anlamadım ? borsa düşüyor diye borsa mı kapatılır mesela yarın bir khk ile borsa istanbul bir daha açılmamak üzere kapanırsa paramızı gidip takasbanktan mı alacağız

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150

seçimler için hissenet anketi açılmıştır
    oylama gizlidir. oyunuz hiçbir şekilde gözükmeyecektir.
    hissenetin anketleri net skoru göstermez sadece forumun genel eğilimini yansıtır. ama genede oylamaya ne kadar çok katılan olursa o kadar sağlıklı olur.
    sadece oyumuzu kullanalım yorum yapmayalım
    hayırlı olsun
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Borsa kapanabiliri anlamadım ? borsa düşüyor diye borsa mı kapatılır mesela yarın bir khk ile borsa istanbul bir daha açılmamak üzere kapanırsa paramızı gidip takasbanktan mı alacağız
    Ben kapanma olayini son 30 senede bir tek 19 Agustos depremi ertesinde yasadim.
    O da sadece 2 hafta idi sanirim.
    Amac bir cok sanayi tesisinin Kocaeli bolgesinde olmasi nedeni ile Borsa baskanliginin depremin sirketleri nasil etkiledigi konusunda bilgi istemesinden kaynakli idi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Borsa dusuyor diye borsanin kapatildigini hic ama hic yasamadim.
    Boyle bir olayin olabilecegine ihtimal vermiyorum.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by eos Yazıyı Oku
    Son zamanlarda bistin aşağı düşüşüne direnen soda sizin bu söylediğiniz kritere uyuyor mu? Satış gelirleri genellikle dolar bazlı olduğundan bundan sonraki bilançada daha iyi gelecek diye düşünüyorum soda sanayi yorumunuzu alabilirmiyiz

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim takip ettigim/alim dusundugum hisselerden olmadigi icin cok bir malumat veremeyecegim malesef.
    Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bugünlerde yaşadığınız deneyimler, 10 binlerce, belki 100 binlerce lira değerinde...piyasanın içinde yeterince uzun zamandır olanlar (en azından 99, 2001, 2008 krizlerini görmüş olanlar) kriz konusunda oldukça deneyimli...piyasalarla 2010 ve sonrasında tanışanlar, özellikle sağlam hisslerde işlem yapanlar, neredeyse hiç kötü dönem görmediler.

Bizim gibi deneyimliler için bu günler sıradan düşüşler...çok sağlam, önü çok açık dediğimiz hisselerin bir haftada %20-30 düşebildiğini görüyoruz...msela şu ana dek çok sağlam takılan ereğli, ortada bilanço vs gibi bir sebep de yokken, bir günde %5-6 düşebiliyor...endeksin en büyük 1-2 sanayi hissesinden birinin durumu bu.

özetle, yeni arkadaşlara bu günlerin kıymetini bilin ve gerekli dersleri çıkarın derim.
    Eregl hissesinden ne gibi bir ders çıkardınız mesela?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Rallinin başladığı (bir önceki dibimiz, 02.12.2016) yer 2.48 cent, 2008 krizinden bu yana gördüğümüz en düşük kapanış 2.24 cent (21.01.2016)

2.24 cent 2001 ve 2008 krizlerinin dibinden çekilen çizgiye denk gelen yerdi aynı zamanda. Bugünkü kapanış 2.36 cent. 2.50 cent desteği tutmamış gözüküyor hedef en fazla 2.25 cent civarı olmalı. Burası mutlaka çalışmalı, aksi durum 2008 krizini değil, gerçek ve reel bir kriz olan 2001 krizini çağrıştırır.

Yüklü girmek isteyenler bu seviyelerden girerse %50 ihtimal 1-2 sene sonra parayı ikiye katlar, %50 ihtimal büyük çöküşe yakalanır. Heyecanla bekliyorum bende, umarım döneriz artık yakın bir yerden.
    2008-9 gerçek ve reel bir global krizdi. endeks 1.3e düşmüştü. Sanayi de de hissediliyordu. Şimdilik endeks düzeltme yapıyor gibi lokal çapta o da global piyasalar fena değil... Yatırım Tavsiyesi değildir.

O zaman borsada değildim ama şirketlerin 2008-2009 yıllarını krizi nasılyönettiklerini anlamak için faaliyet raporlarını okumustum.

https://www.fordotosan.com.tr/tr/yat...porlari?page=2

Örnek vermek gerekirse Fordun 2009 Q1 faaliyet raporundan alıntı:

3. Üretim ve Kapasite
    İç ve dış pazarlardaki talep yetersizliği ve biriken stoklar nedeniyle, 2009 yılının ilk çeyreğinde üretim programlarımızda ciddi kesintiler yapmak zorunda kaldık. Bu dönemde, fabrikalarımızda çalışılmayan işgünü sayısı çalışılan gün sayısının çok
    üzerine çıkmış ve kapasite kullanım oranı %25’in altına inmiştir. Toplam üretim hacmi de bir önceki yılın aynı dönemine göre %78 azalmıştır. Kocaeli Fabrikasında 13.281 adet Transit ve 6.333 adet Connect; İnönü Fabrikasında 184 adet kamyon olmak üzere toplam 19.798 adet (89.102) araç üretilmiştir.

Avrupa otomotiv pazarlarındaki daralma, ihracat faaliyetlerimizi son derece olumsuz etkilediğinden 2009 yılının ilk çeyreğinde sadece 17.608 araç (72.435) ihraç edilmiş ve ihracat ciromuz 230 milyon Euro’ya (810 milyon Euro) düşmüştür.

3 ayda 17bin araç ihraç etmek ... Rakamın anlamına dikkat çekmek için 2018 Q1 faaliyet raporundaki ihracat rakamını aşağıda yazıyorum:

İlk üç ayda Ford Otosan’ın ihracat adetleri pazar büyümesi ve araçlarımıza olan güçlü talebin sürmesiyle yıllık %10 artarak 83.068 (75.799) adet olurken, tarihimizin en yüksek ilk çeyrek ihracat adedine ulaşılmıştır. İhracat gelirlerimiz adet ve kur artışına bağlı olarak %34 yükselirken 5.728 (4.262) milyon TL’ye ulaşmıştır.

Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Ky olarak uzun dönem için her ay belli miktar alıyorum. Şu an hisse sayım çok az olduğu için elimdeki sabit parayla temettü sonrası daha çok hisse almak daha mı mantıklı? Yoksa temettü öncesi alıp daha az sayıda hisse almakta aynı kapıya mı çıkar (ne de olsa temettü olarak bir kısmını geri alıyorsun)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 532/637 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •