http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150
seçimler için hissenet anketi açılmıştır
oylama gizlidir. oyunuz hiçbir şekilde gözükmeyecektir.
hissenetin anketleri net skoru göstermez sadece forumun genel eğilimini yansıtır. ama genede oylamaya ne kadar çok katılan olursa o kadar sağlıklı olur.
sadece oyumuzu kullanalım yorum yapmayalım
hayırlı olsun
bir halt olacağı yok.
Ben kapanma olayini son 30 senede bir tek 19 Agustos depremi ertesinde yasadim.
O da sadece 2 hafta idi sanirim.
Amac bir cok sanayi tesisinin Kocaeli bolgesinde olmasi nedeni ile Borsa baskanliginin depremin sirketleri nasil etkiledigi konusunda bilgi istemesinden kaynakli idi.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Borsa dusuyor diye borsanin kapatildigini hic ama hic yasamadim.
Boyle bir olayin olabilecegine ihtimal vermiyorum.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
2008-9 gerçek ve reel bir global krizdi. endeks 1.3e düşmüştü. Sanayi de de hissediliyordu. Şimdilik endeks düzeltme yapıyor gibi lokal çapta o da global piyasalar fena değil... Yatırım Tavsiyesi değildir.
O zaman borsada değildim ama şirketlerin 2008-2009 yıllarını krizi nasılyönettiklerini anlamak için faaliyet raporlarını okumustum.
https://www.fordotosan.com.tr/tr/yat...porlari?page=2
Örnek vermek gerekirse Fordun 2009 Q1 faaliyet raporundan alıntı:
3. Üretim ve Kapasite
İç ve dış pazarlardaki talep yetersizliği ve biriken stoklar nedeniyle, 2009 yılının ilk çeyreğinde üretim programlarımızda ciddi kesintiler yapmak zorunda kaldık. Bu dönemde, fabrikalarımızda çalışılmayan işgünü sayısı çalışılan gün sayısının çok
üzerine çıkmış ve kapasite kullanım oranı %25’in altına inmiştir. Toplam üretim hacmi de bir önceki yılın aynı dönemine göre %78 azalmıştır. Kocaeli Fabrikasında 13.281 adet Transit ve 6.333 adet Connect; İnönü Fabrikasında 184 adet kamyon olmak üzere toplam 19.798 adet (89.102) araç üretilmiştir.
Avrupa otomotiv pazarlarındaki daralma, ihracat faaliyetlerimizi son derece olumsuz etkilediğinden 2009 yılının ilk çeyreğinde sadece 17.608 araç (72.435) ihraç edilmiş ve ihracat ciromuz 230 milyon Euro’ya (810 milyon Euro) düşmüştür.
3 ayda 17bin araç ihraç etmek ... Rakamın anlamına dikkat çekmek için 2018 Q1 faaliyet raporundaki ihracat rakamını aşağıda yazıyorum:
İlk üç ayda Ford Otosan’ın ihracat adetleri pazar büyümesi ve araçlarımıza olan güçlü talebin sürmesiyle yıllık %10 artarak 83.068 (75.799) adet olurken, tarihimizin en yüksek ilk çeyrek ihracat adedine ulaşılmıştır. İhracat gelirlerimiz adet ve kur artışına bağlı olarak %34 yükselirken 5.728 (4.262) milyon TL’ye ulaşmıştır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ky olarak uzun dönem için her ay belli miktar alıyorum. Şu an hisse sayım çok az olduğu için elimdeki sabit parayla temettü sonrası daha çok hisse almak daha mı mantıklı? Yoksa temettü öncesi alıp daha az sayıda hisse almakta aynı kapıya mı çıkar (ne de olsa temettü olarak bir kısmını geri alıyorsun)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri