Bu sene bitmistir..
Bu sekilde ve bu olcude dusen ve dusmeye de devam eden bir borsanin durup yataya gecmesi bile en az 3-6 ay surer.
Secim sonrasi hunharca piyasayi daraltici/ekonomiyi sogutucu onlemler olacaktir.
Olmasi da gerekir.
Tum bunlar karliliklari torpuleyecektir.
Seneye temettuler duser, bir cok sirket karlari bunyede tutar.
Aceleye gerek yok.
Cauti gibi dusunun.
Bu surecte zamana yayilmis olarak guzel hisseleri toplamaya calisin.
Cocuklariniz, torunlariniz sizlere dua edecektir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sayýn Dudu sizin için kýrýlma noktasý olan olay nedir
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Sayýn Dudu nun þifresini ele geçirdim...son birkaç yazýyý ben yazdým aslibda
Bu kadar mý kötü herþey, dudu bile böyle diyorsa, 2009 daki fiyatlar olur mu, garan 2 ler, toaso 1 ler
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sular yükselince balýklar karýncalarý yer, sular çekilince de karýncalar da balýklarý.
Son 7-8 sene temettu yatýrýmcýlarý, aslýnda uzun vade yatýrýmcýlar demek bu, borsa tarihimizin en güzel yýllarýný yaþadý...bunun bu þekilde devam etmesi, eþyanýn tabiatýna aykýrýydý zaten.
Þunu akýldan çýkarmamak lazým...uzun vadede enflasyon+%10 ortalama getiri gayet güzel bir kazançtýr, fazlasýný istemek, riski arttýrýp iþi kumara döndürecektir.
Aza kanaat etmek gerekir, borsada batýþýn kestirme yolu, aç gozluluktur.
Paranýn zaman deðeri, yaný enflasyondan arýndýrýlmýþ reel deðeri diye bir þey var...2009 daki 1 tl, þimdinin 5 tl si filandýr...ama firmalar bu donende geliþti büyüdü...bazýlarý da yerinde saydý..fk, favok/firma deðeri gibi kriterlere bakýnca mesela toaso en dazla, en kötü 10 tl ye filan iner sanýrým...daha aþaðý fiyatlar imkansýz gibi, çünkü bu durumda tahta kapanýr, ya da borsa kapanýr..bu da 1000 de bir ihtimal olda da bir ihtimal.
Yer Ýmleri