Bir işçi bir binayı 37 milyon saniyede yapıyor 37 milyon işçi bir binayı kaç saniyede yapar.buda metematik :)
düşüncelere kurşun işlemez.
Printable View
Erhan bey , yukarıdaki paylaşım size ait değil mi, ben yanlışmı okuyorum. geçmiştede bu mantelde paylaşımlarınız olmadı mı, sizin yada diğer arkadaşın hesabı doğrudurda değilim.. uzatmaya gerek yok.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamamen alakasız bir örnek olmuş. Önermenin ilk yarısı doğru olduğu için bunun tersinin de doğru olduğunu iddia etmişsiniz. Kelime oyunu sizinki, tıpkı şunun gibi,
Tüm canlılar içinde sadece insan rakı içer.
Hayvanlar rakı içmez.
O zaman rakı içmeyen herkes hayvandır.
Doğru mu şimdi bu? Tabi ki değil. Yukarıdaki arkadaş Erhan beyin anlattığı olayın matematiksel olarak doğru olduğunu kabul ediyor ama öyle bir şartlanmış ki bu doğrunun gerçek piyasada işlemediğini, temettü almanın daha çok kazanç getirdiğine kendisini inandırmış ve bunun da bu başlıkta dile getirilmesinden rahatsız oluyor. Size ne karışmayın bana diyor.
evet ne gördünüz bu cumlede ?
Sana böyle oluyor dıye anlatan kımse cıkar karsıma dıyorum onada öğretelım dogrusunu ?
Yanlısmı soylemısım hem hısse fıyatından hemde temettüden kazanmak var mı ? gerçekten yanlıs bır kelammı kurmusum cıdden anlamadım.
BASİT BİR ORNEK
11 lıradan hısse aldın elınde tutun hisse 10 lıraya düştü bölgede patlama oldu dıye 10 lırada ıken 1 lıra temettü dagıttı.
Temettü sonrası %11 yukarı gıttı. Toplamda
11 lıra yatırdın 10 lıraya düştü 1 TL temettü yattı portfoyun 9 lıraya düştü 9 lıradan %11 yükseldi.
porfoyun 10 TL oldu 1 TL de temettü paran = 11 TL
baştada 11 TL para yatırmıstık. yıne 11 TL paramız var temettü aldık gelir vergisi ödedik hangi gelirin vergisini ödedik ?
Temettü ek geliri kazancı neden yok üstelik temettü sonrası %11 de yukarı gıttı hısse.
11 lıradan -%9 düştü 10 lıra oldu temettü dagıttı sonra %11 yukarı gıttı kazanç 0 TL temettü gelirim nerede ?
Ne diyeceksınız bunu soran bırıne yaw matematiksel olarak öylede rakamları boşver mi diyeceğiz.
BU SORUYU BEN DEGIL BIR BASKASI SORMUŞ GİBİ CEVAPLA.
Osman bey tebrikler beni doğru anlamışsınız.. size istatistigin mini eteğe benzediğini söylesem ne düşürsünüz ?
Mynetfinans'tan düzeltilmiş veriye göre baktım.
0,40 yazıyor 5 evvelki fiyat. Şu anda 0,83 ise %107,5 kazandırmış.
Grafikte görülen düzeltilmiş fiyatlar benim bildiğim kadarıyla şöyle hesaplanır :
Temettü ve bedelsizlerin kesildiği gün o temettünün fiyata oranı ne ise mesela 0,10 TL temettü ve 1,00 TL fiyat varsa ya da %10 bedelsiz verecekse hissenin geçmişteki bütün fiyat grafiği 1,1'e bölünür.
Dikkat ederseniz 2008'deki fiyatından fazla temettü veren Egeen gibi hisselerin bile grafikte en dipte bir fiyatı görünür. Eğer temettüler fiyattan direkt olarak çıkartılsaydı 2008 diplerinde fiyat eksi görünürdü. Ancak yüzdesi bölünerek fiyatlar düzeltilir.
Grafikte görülen getiriler temettü ile lot alınmış getiri midir bilmiyorum. Ancak yukarıdaki anlatımdan eminim.
Syg.
neyse yaaw amannn valla arkadaslar dogru bılgıye ogrenmeye nıyetlı bu adam ne zırvalıyor dıye merak eden varsa.
belki bunuda bır dınleyeyım bıldıgı bırseyler belkıde olabılır dınlemekte yarar var dıyen adam varsa.
Sorguladıktan, tam bılgıyı ogrendıkten sonra yatırım yapmak ıstıyorsa.
İşin egrisini dogrusunu ölçüp biçim sonuclarını hesapladıktan sonra mantıklı bır karar vermek ıstıyorsa.
Özelden yazsın. İSTEDİĞİNİZ SORUYU SORABILIRSINIZ. Cevabını en acemı borsacıya anlatır gıbı anlatırım.
Ezbere örnek vermem hesaplayıp saglamasını yapabılecegınız ornek verır hatta sızın hesaplamanız ıcın soru sorarak anlatabılırım.
Benım sızden bır cıkarım olmadıgı gıbı sızınden benden bır cıkarınız yok. Boş BOş tartısmak benim işim değil hoşnutta olmuyorum.
Benım kapım ogrenmek ısteyene acık. GÖZÜ KAPALI yatırımcılar yatırımlarına devam etsın. İnşallah kazanırlar. Onlarında ıyı olmasını dogru yatırım yapmasını ısterım. Ama bazan ya anlatamıyoruz yada anlaşılmak ıstenmıyoruz.
Pek çoğu gösterdiğini ama en önemli şeyi göstermediğini düşünürüm de zaten birisi bunu düşünüp söylemiş zamanında. Konu burada istatistik değil ama. Açık ve seçik olarak excel tablosuyla defalarca hesabını ben de Erhan bey de yaptık.
Matematiksel olarak birşeyin doğruluğu ispatlanmışsa konu kapanmıştır. Bitti.
Hele acemi bi borsacı arkadaşım vardı. Grafiğe bakmış, Peee dedi bana, baksana X hisse 2009 da 20 kuruşmuş, o zaman 10 bin liraya 50 bin lot alabilrmişiz, şimdi zengin olmuştuk.
Ben de ona o fiyatın temettüler ve bedelsizin düşüldüldükten sonraki düzeltilmiş fiyatı olduğunu, 2009 da o hissenin 20 kuruş değil, 3 küsür lira olduğunu anlatmıştım da öğrenmişti. Neyse konular dağılıyor, temettü yatırımcıları bu güzide şirketler kar ettiği için temettü alabiliyor ama tüm övgüleri temettü vermesine bağlıyorlar. Yazık oluyor.
BÜTÜN BEDELSIZ TEMETTÜ VESAİRe HEPSİ SENIN SOyleDIGINE BENZER SEKILDE FIYATTAN DÜŞÜRÜLÜYOR.
ORNEGIN HİSSE %10 TEmettü vermişse bütün geçmiş fiyatlar %10 düşürülür.
Bu yuzden hıcbır hısse geçmiş fiyatı hiçbir zman 0 TL olmaz 0,00000001111 olabılır ama 0 olamaz.
Ben bu meseleyı teeee 5 sene oncesınden bılıyorum. Bu yuzden temettü bedelsızı lotları boş yere hesaplamanıza gerek yok. TÜm getiriyi grafikten gorursunuz diyorum. Temettüyüde aynı gun hısse almış gibi hesaplanıyor grafikte. Halbukı sıze 2 gun sonra yatıyor.
%100 cıvarı niye dedim. işte bu yuzden dedım.
Hayır, orası karışmış. Temettüyle yeniden hisse alınmış fiyatı değil o. 1 liralık hisse 20 kuruş temettü verirse bugün, ertesi gün grafikte 80 krş olarak görünür. Temettüyle yeniden hisse almışsın gibi hesaplamaz yani grafik. Sen temettünü al ister aynı hisseti al ister alma. Grafikte görülen şey, hisse fiyatından dediğiniz gibi temettü yüzdesi kadarını düşüp fiyatı güncellemektir.
Dur sımdı kafa karıstırıon osman :D
Büün grafiklerde aynı yuzdeyı düştüğü için sankı temettü yatmısta hemen lot almışsınla aynı hesaplama cıkar. Ben onu anlatmaya calıstım.
Şimdi sen boyle deyınce sankı temettüyüde ekledıgımızde demekkı grafikten daha cok kazanmışız gıbı algılanacak.
ARKADAŞLAR SADECE TEMETTÜ GÜNÜ DEGIL TEMETTÜDEN ONCEKI BUTUN GRAFİKLER AYNI ORANTIDA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İÇİN SANKI TEMETTÜYÜ ALIP HEMEN LOTA CEVIRMIŞSINIZ GIBI KAZANCINIZI GOREBILIYORSUNUZ.
KISACASI TEMETTÜYÜDE BEDELSIZIDE EXTRADAN HESAPLAMANIZA GEREK YOK.
Kardesım lafına ıtıbar etmemek degıl bu herkes gorsun yaptıgımız hesaplamanın dogru olup olmadıgını.
Ben o soruyu geçmiş tarihsel veriler diye birşeyi biliyormusun onu anlamak ıcın sordum.
Grafikten bakıp soyluyorsan o fıyatı hatalı hesaplama yaparsın.
Aşağıdakı resme bak geçmiş fiyat verilerinde 11 ağustosta 2011 de 10,06 dan kapanmıs.
Sağ tarafta ise düzeltilmiş fiyat olarak. aynı gun
Bu vesıleylede duzeltılmış fiyat nasıl oluyor gormus oldunuz.
Temettününde fiyattan düzeltilmiş oldugunuda ıspatladık cunku froto 2011 den buyana hıc bedelsız dagıtmadı.
https://i.hizliresim.com/gWjEk2.png
isyat 01.08..2011 de..0.28 yani 28bn tl 2017 de en yüksek 91 bn tl olmuş ..bugün..83 bn tl dir
Kardeşim bu hisse seans içi 9.95 DEN döndü.. O günden bugüne Toplamda 7.8 tl temettü dağıttı..bu konuda anlaşalım!!hisse bugün bugün 41 tl ise aldığın temettüleri nakitte tutsan toplam portföyün 48 tl olur bi lot FROTO HİSSESİ İÇİN...YERYÜZÜNDE YÜZDE 500 GETİRİ YAPABİLCEĞİN 6 SENEDE BAŞKA Bİ YATIRIM ARACI YOKTUR!!! 10 tl ye bi hisse al 6 senede 7.8 tl temettü dağıtsın..al sana sermaye kazancı.. Hissenin 41 tl fiyatı da yatırım kazancın.
yatırım tavsiyesi yasak ama ben başka bir tavsiyede bulunacağım değerli yatırımcılar
burada görüşlerinizi istediğiniz gibi yazın, ammaaa erhan bey ile polemiğe girmeyin, adamın vakti bol uzatır da uzatır, hiç bir şeyi kabul etmez
inatlaşıp canınızı sıkmayın,
(bakalım cevap vermeden kaç dakika durabilecek)
20. dakikadan sonrası çok önemli
https://www.youtube.com/watch?v=eLzWF-WJ_lk
Onlar temettü düşülmüş yani düzeltilmiş fiyatlar. Örneğin 6 Mart 2017 de 1.01 i görmüş. Solda normal yani düzeltilmemiş fiyatı, yan sütunda ise temettü düşülmüş düzeltilmiş fiyatı.
https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp
Hisse bölümünden İSYAT'ı seçip görebilirsiniz.
evet matriks herşeyi hesaplar içine katar bedelli bedelsiz temettü hepsi 2011 ağustosta isyat alan 3.2 kat para kazanmıştır üstü altı olmaz temettü parası ile hisseye ek alan kişi için geçerli bu . temettüyü yedinse o kazanç değişir çünkü verilen temettü parası ile alınan hisse değer kazanmıştır
Kime yalan borcumuz var!! Grafikten bakıp söylüyorsun diyor!! Bire bir seansdaydım.. Elim gitmedi!! 2008 e tofaşta yakalanmıştım.. 2004 te 2 tl ye aldığım kağıt 2008 sonunda 1 tl ye düştü!! 2010 sonunda 9 tl den zor sattım..2011 ağustosunda Tofaş 5.50 ye düştü..ŞİMDİ 2008 İ YAŞAMAYAN ARKADAŞLARA NE DESEM BOŞ! Lakin türk traktör tüpraş Ford bu şirketlerin temettü dağıtım politikası piyasa iyi zamanları deperlermelerinde hep aşırıya eğilimi tetikler...TECRÜBEM ODUR Kİ TEMETTÜ DEMEK SERMAYE GETİRİSİDİR.. Maliyetinizi düşürmez ama kazancınıza çok şey katar sebebi hisselerin yüzde 99.9 uzun vadede değerlenmesidir..tabi dediklerim bu borsada ticaret ahlakı taşıyan ender gruplardan olan koç grubu içindir. çok büyük bi krize en tepeden yakalansanız bile KOÇ GRUBU ADAMI UZUN VADEDE İHYA EDER
Extra hesap yapmana gerek yok. Gün içinde nereden aldıgını goremeyız o gun hisse %7 cıkmıs.
O yüzden düz hesap yapmalısın. cunku gun ıcınde aldıgın fıyat getiriyi değiştiriyor.
Öncelikle sunu belirtelim. Grafiğe bakıp SoyluyorSAN ile SOYLUYORSUN arasında fark var.
Asıl konuya gelelım grafiğe bakarsın. 11 ağustos 2011 de düzeltilmiş fiyat yani grafikteki fiyat 8,50 mi diyor mesela
Bugunku fiyat kaç 41,16 / 8,50 = 4,84 KAT GETİRİ SAGLAMIŞ TEMETTÜ İLE LOT ALDI İSEN.
EĞER TEMETTÜLERİ BEN LOTA CEVİRMESEYDİM NE KAZANIRDIMI TEK TEK HESAPLAMAN LAZIM.
Daha kısa yöntemı varmı bilmiyorum. ANCAK 4,84 Katlık getiriden daha az cıkacagı kesin.
Kısacası senın "9.95 LİRASI 49.2 TL OLDU" dediğin yer 4,94 kat cıkmakta.
Ya aldıgın fiyat kapanısa göre altta kalmış bir fiyat oldugu için bu getiriye ulasmıssın yada hesaplaman yanlış.
O zaman temettü vermeyen ya da temettü vermiyor sayılabilecek düzeyde çok az veren bir hisse ya da hisseleri alıyorsunuz değil mi? Sebebi ne peki bunun?
Örneğin portföyünüz Boluc, Tuprs, Hekts, İsyat gibi temettü veren hisselerdense ve hepsi de temettü verdiğine göre madem ki temettülerle aynı hisseyi almıyorsunuz o zaman mantıken bu hisselerden gelen temettü paralarını temettü vermeyen hisselere yatırıyorsunuz. Haksız mıyım?
selam
elde ettiğiniz temettü getirilerine mümkün mertebe dokunmaz ve kağıt alıp lot artırırsanız maliyetiniz düşer, işte temettü yatırımıyla al/sat eyleminin arasındaki fark budur,
temettü yatırımcısı şirket ortağıdır ve sürekli ortaklık payını artırır, ancak al/sat oyuncusu sermayesini spekülasyona bırakır ve kapitali tamamıyla sıfırlayabilir, sermayesi spekülasyon mekanizmasının avuçlarındadır, duruma hakim değildir ,bu alenen uçurum kenarına çürük bir yuva yapmaya benzer
saygılar
bazı dostlarımız temettü hisselerinin yanında temettü getirisinin şirketlerin karlılıklarının düştüğü dönemlerde azaldığında sermaye değerini korumak amaçlı farklı hisselerde alabilirmiyiz demişler ?
elbette alabilirsiniz ancak bunun temettü yatırımıyla bir ilgisi olmaz, yaptığınız x hissesini fi tarihinde alıp hedefinize göre fi tarihinde satmak ve al/sat karı elde etmek düşüncesidir, başarılı olur yada olmaz
temettü yüzlerce kez tekrar ettiğimiz gibi bir şirketin kar ve zararına ortak olmak lot artırmak ve kar payını çoğaltmak hedefidir,uzun vadeli ciddi bir ortaklık yatırımıdır, vur kaç değildir oyun değildir
temettünün ne olduğunun idrakine varmadan yorum yapmak ve kötülemeye çalışmak cahilliktir gereksiz faydası bir iştir
bu boş işi misyon edinmeyiniz bir an önce sağlam getirili bir temettü hissesiyle biriktirmeye başlayınız, vakit nakittir unutmayınız
:one:
temettü gelirlerini farklı hisselere yönlendirmem uzun vadede zaman içinde kazandıklarımla sermayemi paylastirarak elimde tutarak hepsinden kazanmaktı. bir kaç gün önce bir hesap yaptım asuzu dan ilk halka arz edildiğinde 100 lot hissesi olan birinin bugün sanırım 40000 civari bir hissesi oluyordu mantıgım bu idi hisseleri hic satmadan tutmak ve öncelik tabiki temettü veren farklı hisseler almak fakat temettü geliri düşük olan beğendiğim hisseleride alıyorum. şu var ki iyi temettü veren hisse sayınız artmayıp elinizde çeşit artıkça portföy ve getiri sönük kalıyor sanki o sebeple aynı hisseyi almamakla hata yaptığımı fark ettiğimi belirttim. bir hissede düzenli alım çok önemli, temettü ile yada yeni giriş ile biriktirmek hisse senedi yatırımında başarılı olan bir çok yatırımcının böyle yaptığını ,özellikle fiyatın düştüğü zamanlarda tekrar satın alarak başarılı olduğunu gözlemledim.
tahammül etmek=dayanıklılık göstermek, dayanmak, kaldırmak, katlanmak.
Yazılar cumleler tahammul sınırlarını gerçekten zorluyor işte bu yuzden dayanamayarak yazmak zorunda kalıyorum.
Birşeyi araştırıp öğrenır hatta inanmayıp hesaplarsın ondan sonra konuşursun bul bul mısalı. Ama araştırmadan hesaplamadan sağlamasını yapmadan. Gelip oradan burada duyduklarınla bul bul gibi şakınca ben tahammul edemıyorum.
Bakın yeni okuyucular eskılere demıyorum yenılere dıyorum.
Lütfen yazı yazan hiçkimseye itibar etmeyın ben dahil saglamasını ve dogrulugunu ıspatlayamadıgınız hiçbir cumleye inanmayın.
Buna benım cumlelerımde dahildir. Ben birşey ortaya atmışsam aklınızı kullanıp sızde hesaplayın sonra karar verın bır baskası ortaya bırsey atmıssa hesaplayın ondan sonra katılın veya katılmayın.
Yanlıs cok fazla bılgı dolanıyor formda hele bu sayfada bunları düzeltende olmuyor her kapıdan bır ses cıkıyor.
MESELA: Temettü ile lot arttırsınız malıyetınız düşer deniyor. Nasıl oldugu ıse ıspatlanmıyor sadece söyleniyor ve çekiliniyor kenara İşte bu cumleye hemen balıklama ınanmayacaksın SIKIŞTIR BUNU SOYLEYENI ben yeni borsacıyım nasıl malıyet düşer bana bi anlat ornekleeeeeee deeeeeeeeeeeee sorrrrrrrr bakam nasıl cevap verecek.
TEMETTÜ İLE MALIYET DÜŞMEZ İSTEYENE ISPATLARIM.
MESELA DEMIŞ Kİ: Spekilasyonla ılgılı bırseyden bahsetmıs spekilasyon nedir önce onu sorun arkadaşa
Sonra temettü veren hisse senedinde spekilasyon oluyormu olmuyormu onu sorun odaaa yetmez dahada sıkıştırın mesela deyin ki.
Temettü veren hissede spekilasyon olmasaydı grafik hareket edermıydı diye sorun peki ya grafik hareket etmeseydı nasıl para kazancaktık diyede sorun.
SOnrada soyle soyleyın tamam hadı herkes dünyadakı tum frotocular al sat yapmasın yanı spekilasyon yapmasın froto hiç hareket etmeyecek değil mi. Herkes temettü yatırımı yapsa frotoda frotodan ne kazanırız dıye bır sorun.
SIKIŞTIRINN KONUSANLARI BEN DAHIL BEN SIKIŞTIRILMAYI COK SEVERIM O YUZDEN SIK SIK CEVAP VERIYORUM CUNKU VERECEK CEVAPLARIM VAR KAFADAN ATMA VE UYDURMA KONUSMUYORUM.
Bana bırakmayın bu sıkıştırma işini siz sıkıştıracaksınız arkadaşlar bu sayfaya gönül verecek olanlar sizlersiniz...
SORU SORMAKTAN VE SOYLEDIGI SEYI NASIL ISPATLADIGINA BAKIN.
Şu cumlelerın ıcın boş ee işte ben zamanında aldımda öyle oldu. boş bu cumle göster hesapla ıspatla bitti.
iyi geceler.
ne zaman fordoto örneği verilse temettü karşıtları hemen topu taca atar ya da susar
daha önce de yaşadığım bir durum olduğu için hiç şaşırmış değilim
bu ne ısrar bu ne inat böyle
adam diyor ki şu fiyata hisse aldım o tarihten beri şu kadar temettü aldım fiyattan düş bunu; inatla yok olmaz
ne yapcaz temetüyü fiyata mı ekleyeceğiz
MESELA: Temettü ile lot arttırsınız malıyetınız düşer deniyor. Nasıl oldugu ıse ıspatlanmıyor
2 ocakta 30.2 tl den ford alan birisinin maliyetinden 2017 yılı temettüsünü düşerseniz maliyet 29.23 tl olur
bugün ise fiyat 41 tl
maliyet düşmüş mü? evet düşmüş
temettü verince hisse fiyatı düşer ve öylece kalır mı ? hayır kalmaz
temettü veren hisse prim yaparak kazandırmaz mı ? maalesef kazandırır
daha ne diyeyyim
buyurun düşmediğini ispatlayın
Her gelen arkadaş aynı şeyleri yazıp duruyor, ortaklık payın artar, güven verir falan filan. Bunlar çok yazıldı cevapları da verildi de ben size farklı bir yönden bakış açısı sunmak istiyorum.
Ali Koç neden kendi şirketi olan Tuprş, Toaso, Arcelik, Froto vs de bu dediklerinizi uygulamıyor olabilir acaba?
Örneğin diyelim Froto'nun %30 u halka açık. Her yıl da elde edilen kardan Ali Koç'un hesabına eşek yüküyle para düşüyor. Temettü de veriyor bu şirket, e karlı da. O neden böyle güzel bir firmaya hem de kendi firmasına daha fazla hissesini alıp ortak olmuyor? Şirketteki payını artırmıyor? Seneye daha fazla temettü almıyor? Şirketin sizlerin de nihai hedefi olan her temettüyle hisse alıp şirketteki payını artıra artıra sonunda %100 üne sahip olmuyor? Yasal bir engeli mi var?
Bugun borsaların hangısıne hangı sırkete yatırıp yaparsanız yapın spekilasyon olmasaydı ne para kazanırdınız nede para kaybederdiniz.
Spekilasyon olmasaydı borsa olmazdı ticaret olmazdı.
fiyat değişimini sağlayan şey spekilasyonun olmasıdır. spekilasyon olmasaydı fıyatlar sabıt kaldırdı istersen 5 sene temettü veya bedelsiz al kazancın 0 olurdu.
Temettü alanda almayanda hepside spekilasyonun yarattıgı etkıyle kazanır/kaybeder.
basit hesaplar yapın ve sıkıştırın.
10 lıradan aldım spekilasyon oldu temettü hissesinde fiyat 11 lıraya cıktı 1 tl temettü dagıttı para kazandınız mı evet peki spekilasyon oldugu ıcınmı para kazandım yoksa temettü dagıtıldıgı ıcınmı. Tabiki spekilasyon oldugu ıcın kazandın.
Hayır temettü ile mi kazandıgını soyluyorsun ıstersen saglamasını yapalım.
10 lıradan aldım spekilasyon OLMADI dolayısıyla hisse fiyatı 10 lırada sabıt kaldı 1 TL temettü dagıttı para kazandınız mı hayır.
Peki temettü almak mı para kazandırıyormuş yoksa spekilasyonun olmasımı TEKRAR DÜŞÜMEYE NE DERSIN ?
HAA BIRDE ARANIZDA SEN 1 seneye gore haklsıın 2. sene ış değişir diyorlar. :D ama nasıl değişeceğini ve neden değiştiğini kimse anlatmıyor sahi ilk sene ile düşünce ben haklıyken diğer yıllar nasıl oluyorda sız haklı cıkacakmıssınız 1. sene ıle 2. sene arasında ne değişiyorda ilk sene ben haklıyken 2. ve diğer seneler sız haklı oluyorsunuz. Bu soylenıyor lafta nasıl oluyormuş diyorum anlat bı bana dıyorum. KIMSE HESAPLAMIYOR :D bana dıyorkı ee işte uzun vadelı temettü almadıgın ıcın bılmıyorsun denılıyor :D
Yani komık komık cevaplar otur anlat kardesım madem haklısın
aynen 5-10 defa izlemişliğim vardır :)
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
imtiyazlı hisselerin de belli bir oranı vardır kuruluşta, bu hisseler dolaşımda değildir şirket tüzüğünde bir şirket halka açılırken bunlar belirlenir, imtiyazlı hisseleri artırabilir diğer ortakların elleindekini satın almak isteyebilir, ancak dolaşımdaki hissleri de geri çağrarak alıma gitmek istediğinde artık borsaya kote işlem görmek istemiyor demektir, halka açıklık oranı çok düşük şirketlerde ortaklık yapısında tekil durumda olan aile şirketlerinde bunlar yaşanabilir
koç ortaklı bir yapı ve bu ortaklığın özelliği küresel çapta kurumlar olmaları yani koç un dolaşımdaki tüm hisseleri toplaması borsa kotundan çıkması tüm imtiyazlı hisseleri toparlaması kabuğuna çekilmesi zor :) koç artık küresel bir marka
koç gibi bir kurumun hisselerini taşıyorsan (bende toaso var) şanslı olduğunu küresel çapta bir grup ortağı olduğunu küresel çapta kurumsal yabancı ortakların olduğunu düşün ve mutlu ol derim
koç ,sabancı vs.. belli dönemler stratejik olarak hisse satabilir yatırıma gidebilir farklı kulvarlarda parkurlarda ortaklıklara gidebilir hisse satarak bunu kendi sermayesiyle borçlanmadan yapmış olur, iyidir yani
temettü sermayeni koruyan ve artıran ana faktördür yatırımının sigortasıdır, diğer taraftan al /sat bir yatırım değildir bunun kısa orta uzun vadesi olmaz nereye gideceği belli değildi, sermayen senin kontrolünde değildir,ortaya attığın para sana ait değildir spekülasyonun malıdır,
spekülasyon bitiminde eline geçene razı olmak durumundasın, sana şansını denetirler hepsi bu, hiç bir ciddi yatırım faaliyeti değildir
bunları tartışmaktan bende sıkıldım, temettü hissesi biriktirmek ciddi bir yatırımdır, al/sat anlık değişen bir umut dünyasıdır sizin kontrolünüzde değildir, daha tekrara gerek varmı ?
temettünün etkisizliğini gereksizliğini ortaya atmak açıkça beyaza siyah demektir batıldır, sıkıldık artık
ok. :ok:
saygılar
@mıkro yatırım son kez sana yazıpp yatayım dedim.
Temettü severler veya temettü karıştıları diye bir durumumuz yok önce onu düzeltelim.
Temettü MANTALITESINDEN MATEMATIGINDEN ANLAYANLAR. yani ben ve osman belkide aranızdan bır kaç kişi daha
TEMETTÜ MANTIGINI ANLAMADAN EZBERE YATIRIM YAPANLAR GURUBU muhtemelen sızı baz alan tarafın tanımı.
Bunu bu sekılde iki guruba ayırabılırız. Biz burada temettü karıştılıgı yapmadıgımız gibi öylede değiliz bilakis aldıgımız şirketin %95'i temettü dagıtan sizin aldıgınız şirketlerdendir. Bu sebeple tanım bize uymuyor temettü karşıtlıgı yanlıs bir tanımlama.
1-TEMETTÜ MANTIGINI MATEMATİĞİNİ ANLAMINI KAVRAMIS YATIRIMCILAR.
2-TEMETTÜ MANTIGINI KAVRAMADAN EZBERE YATIRIM YAPAN YATIRIMCILAR.
TARAFINIZI SEÇİN
2. GURUPTA YER ALIYORSANIZ SOYLENEN HERSEYE INANIR VE SORMADAN SIKIŞTIRMADAN KOŞULSUZ INANCINIZ VARDIR.
1. GURUPTA OLMAK ISTIYORSANIZ. 2. GURUPTAKI ARKADAŞLARINIZI SIKIŞTIRIP SORUN NASIL OLDU BU DEYIN NASIL SOYLE OLDU DEYIN ISPAT ISTEYIN.
Erhan bey gerçekten sizi anlamak istiyorum.. kendimi de baya bi yoruyorum fakat inanın anlayamıyorum.. niçin borsadasınız merak ediyorum.. belirttiğiniz tarzda hisse yatiriminiz varmı paylaşabilirseniz sevinirim..