Sayfa 47/157 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Sn Börsianer, tabloyu yorumlamak da gerekir ama değil mi? İlk bakılması gereken yer bana göre Brüt kar & Net kar ilişkisi.

Örneğin Petun'un 105 mn olan brüt karının yaklaşık %40'ı buharlaşarak 58 mn net kar ederken, Tukaş ise 41 mn'a 1.7 mn gibi bir oran var ki brüt karın %98'i buharlaşmış. Aefes ise evlere şenlik.

Bunların sebebi nedir? Yatırım mı yaptmışlar, işletme giderleri mi anormal artmış, alacaklarını mı tahsil edememişler, vergi cezası mı ödemişler, kambiyo zararı mı yazmışlar vs gibi sebepleri tespit edip öyle yorumlamak gerekir bana göre.
    Merhaba,

3 temel gider vardır brüt karı ''buharlaştıran''
    pazarlama giderleri
    genel yönetim giderleri
    finansal giderler

Her şirkette farklı bir sorun vardır. Mesela Aefes'de finansal giderden dolayı o derece zararda. Pinsu'da ise daha da kötüsü pazarlama giderleri altında eziliyor. Bir şirket brüt karının ne kadar çoğunu net kara çevirebilirse o kadar iyidir. Zaten başka şekilde başarı mümkün olmaz.

Şirket bazlı inceleme yapmak lazım. Merak ettiğiniz varsa ayrıca bakılır. Bu sadece genel fotoğraf ancak şirketlerin yarısının zararda olması sektörün kötü durumunu gösteriyor.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Özet geçmemi isterseniz :
    Fiyatına göre karı en iyi PETUN
    Defter değerine göre en ucuz AVOD
    Satışlarına göre en ucuz ULUUN
    Varlıklarına göre en ucuz MERKO
    Borçluluğu en düşük ERSU
    Brüt kar marjı (yani ürünlerinin bir nevi katma değeri) en yüksek TBORG
    Net kar marjı en iyi yani satışlarının en çok yüzdesini kara çeviren TBORG

Ancak tek bir orana göre çok iyi olması yetmez. Olabildiğince tüm oranları iyi olmalı.

Syg.

3. Benim yatırım strateji şudur.
    *Endeks ucuzken hisseyi al , yükseliş trendinde hisseyi tut , endeks yalpalamaya başlayınca hisseyi sat. Endeksin tekrar ucuzlamasını bekle
    *Endeks 1 yıllık süreçte 2-3 defa böyle alım satım fırsatı verir . Endeks ortalama % 30-40 kar bırakır. Hissede karın ise aldığın hisseye göre değişir .
    * Bildiğim ve isabet oranı en yüksek tek stratejim budur. Bunu da forumun üstadlarından öğrendim.
    * Benim sıkıntım hangi hisseye alacağım, endeksten daha fazla gelir elde edeceğim. Bu hisseyi tespit edemiyorum. Endeks yükseliyor. Aldığım hisseler gitmiyor. Hisselerde bist 50 deki sağlam hisselerden oluyor. Endeks % 10 gitmiş . Bizim kağıtlar %4-5 gitmiş. Bazı bist 30 şirketleri endeks %10 yükselirken şirketler %20- 25 pirim yapıyor. Şimdi ben endeksten daha çok gidecek kağıdı nasıl tespit edeceğim.
    * Kafamda bunu yorarken aklıma temettcülerin hisseler geldi . Bu adamlar hem hissenin priminden hemde temettüden para kazanacak sürekli bu hisseleri taşıyacaklar, alıp satacaklar. Bende mi öyle yapsam dedi. Yine aynı strateji ama temettü hisseleri alıp satmak.
    * Aracı kurum raporlarından hisse tespit etmekten, forumlardan hisse tespit etmekten valla gına geldi .

Varmı dediğim tarife uyan 2017 yılı için endeksten daha fazla prim yapacak hisse senedi önerisi olan.

Temel teknik konuda bende kendimi eğitmeye başladım. 2-3 aydır sürekli temel teknik analiz konusunda teorik çalışıyorum. Dediğim tarife uyan hisseleri rasyo analiziyle inşallah ben de bulacağım, teknikle gireceğim çıkacağım zamanı tespit edeceğim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Bir de benim tabloyu ince ince yorumlamam etik değil. Benim nelerden niçin hoşlandığım az çok bilinir. İlgili hisse topiklerinde derinlemesine incelenir ancak buradan ''şu hisse müthiş başka şeye bakılmaz kesin bu alınır'' vs söylenmez. Zaten o tabloyu da anlamak için bir miktar finansal okuryazarlık gerekiyor.

Syg.

5. Eline sağlık @Börsianer. Güzel bir çalışma.

6. Atakan bence borsa isleyisini daha iyi ogrenmelisin.

Kim dedi sana temettuculerin hem temettuden.hemde hisse fiyatindan kazandigini bu bilgiyi nereden edindi isen hem acikla bilelim o kisileride uyaralim. Cunku bildigin sey yanlis
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Atakan bence borsa isleyisini daha iyi ogrenmelisin.

Kim dedi sana temettuculerin hem temettuden.hemde hisse fiyatindan kazandigini bu bilgiyi nereden edindi isen hem acikla bilelim o kisileride uyaralim. Cunku bildigin sey yanlis
    2011 Ağustos ayında 9.95 tl den 1lot froto alan yatırımcı aldığı temettüleri nakitte tuttuğu varsılayarak toplamda 7.8 tl sermaye getirisi elde etmiştir.. Hisse 41,4 olduğu varsılırsa kişinin 1 lot froto hissesi maliyeti 9,97 iken toplam portföyü 49.2 TL'dir..bu bile dünyada eşsiz bi getiridir!!

8. Tabii kişinin portföy dağılımı şöyle gözükecektir hisse: 41.2tl nakit 7.8 tl toplam portföy 49.2 tabii bunu sevgili erhan anlayamıcak hemen itiraz edecektir!! Çünkü tek baktığı şey ertesi gün verdiği temettuden sonra hissenin yaptığı açılış değeridir..bunu sevgili erhan anlatamazsınız boşuna zorlamayın.. Sermaye nedir sermaye getirisi nedir önce bunları anlamalı.. Ama zor..temettu verildiği gün eksi 5-10 açıyo ya bu hisseler erhan burda takılmıştır..o yüzden 8-10-20 sene tüpraş Ford hissesi taşıyanları, bunların sermaye getirmelerini, sizin enflasyonu adeta ezip geçtiğinizi( daha ağır bi şey derdim bende saklı kalsın siz anladınız!) sermaye getirilerinizden yıllar geçtikçe yeni hisse alarak adeta hisselerinizin bi virüs gibi çoğaldığını anlayamacaktır..ona verin 1 liradan alsın büyüme hikayesine bakıyormuş 10 tl olsun temettü vermesinmiş. Arkadaş Türkiye borsasıyla sp endeksindeki hisseleri karıştırıyor!!

Sayfa 47/157 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •