@efix hocam elinize sağlık.
@efix hocam elinize sağlık.
Bloga yeni yazı geldi, forumdan ekledim
http://uzunvadeyatirim.blogspot.com....-bir-ders.html
Maalesef o veriler sayfada yok o yüzden o kalemleri ekleyemiyorum hocam. Şuan sayfanın sunduğu tüm veriler var bu excelde...
Belki rasyolar bir nebze fikir verebilir yalnız hocam sayfayı sağa kaydırdığınızda rasyoları görebilirsiniz
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tüm yazdıklarım o anki düşüncelerimdir. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi içermez.
@Halil_BUHUR #buhur25 de hoca değişikliğe gitmiş.
çıkan #boluc ve #algyo
eklenen #PARSN ve #TRKCM
son hali
![]()
Son fiyatlara göre temettü verimliliği.
![]()
Gıda sektörünü inceledim. 20 şirketten değerine oranla en fazla kar eden Pınar Et, en çok zarar eden ise Pınar Su. Şirketlerin 10'u karda 10'u zararda. Geri kalan yorumları sizlere bırakıyorum.
*Ayrıca satışlar ve karlar kaydırılmıştır. Yani 2016 son 3 çeyrek ve 2017 ilk çeyrek toplamıdır.
![]()
Son düzenleme : Börsianer; 04-06-2017 saat: 14:37.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu Yaşar'lar çok ilginç bir aile. Bir yanda sektörün en karlı şirketini yönetiyorlar, öte yanda sektörün en çok zarar eden şirketi de bunlardaAllah selamet versin, doğru hissede olmak ne kadar önemli. Tablodaki renkler durumları az çok açıklıyor arkadaşlar, kafama göre boyamadım takdir ederseniz. Salt, yorumsuz oran analizidir.
Syg.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Sn Börsianer, tabloyu yorumlamak da gerekir ama değil mi? İlk bakılması gereken yer bana göre Brüt kar & Net kar ilişkisi.
Örneğin Petun'un 105 mn olan brüt karının yaklaşık %40'ı buharlaşarak 58 mn net kar ederken, Tukaş ise 41 mn'a 1.7 mn gibi bir oran var ki brüt karın %98'i buharlaşmış. Aefes ise evlere şenlik.
Bunların sebebi nedir? Yatırım mı yaptmışlar, işletme giderleri mi anormal artmış, alacaklarını mı tahsil edememişler, vergi cezası mı ödemişler, kambiyo zararı mı yazmışlar vs gibi sebepleri tespit edip öyle yorumlamak gerekir bana göre.
Yer İmleri