No.. https://www.ox.ac.uk/research/high-f...ns-study-finds
Printable View
https://i.hizliresim.com/a11m6np.jpg
Eyvah eyvah Reyisin kaşı gözü oynamaya başlamıştır, umarım bir tarafına bir şey olmaz.:notr:
Herhalde bu Murat Kurumu bir yerde kıstırdığında işini bitirir Reyis, başka türlü rahatlamaz.:oleyo:
Bu çocuk siyasetçi falan değil, Reyis şu anda bunu aday yaptığına bin pişmandır.
Belde belediye reis adayı bile, ne % 87'si vadettiklerinin hiçbirini yapamadı deye dalar rakibine.
Reyisin asabını hoplatan 3 isim biliyorum.
1. Kemal Unakıtan Reyisin birisi için verdiği talimatı yerine getirmediği için.
2. Suat Kılıç Olimpiyatları mutlaka aldık deyip, Reyisi Brezilyada madara ettiğinden.
3. Erdoğan Bayraktar NTV'ye çıkıp ileri geri konuştuğundan.
Başka isimlerde olabilir tabiki.
Şimdi lastikçi aradı baban arabayı sürekli jantları vurmuş jantları kırmış dedi onu hallettik. Bu adama iyi lastik takmaya gerek yok bir seneye kalmaz lastiği yırtar dedi Goodyear yan sanayi takalım dedi. Demek ki babamın şoförlük lastiklerden belli oluyor. Ha öteki gibi km yapmaktan eskimiyor kaldırıma sağa sola vuruyor jantı lastiği
Bizim aile ben dahil trafik canavarı araba düşmanı. Bizim kız sene de bir kaza ve motor yer. Oğlan ben olmasam kesin motoru yer. 15 gün oldu daha arabanın ne yağı suyu antifriz varmı bakmadık baktırmadi her gün söylüyorum baktır diye. Babam da yaşlanınca bize benzemeye başladı sigorta 200 bin yada 400 bin hasar ödüyormuş hemen onu 10 milyona çıkardık ilave sigorta ile. Babamın üstünde iki ev var Porsche ye vursa sigorta yetmez ev gider. Baba arabaya binme desem yürümeye dermanı yok. Ya biri getirip götürecek en müsait olan benim hanım benim hanım ehliyeti 10 sene de ancak alır. Yeteneksizsiniz yarışmasına katılsa birinci olur. O yüzdendir babam trafikte mecburen olacak.
Bizim Konya da standart bayram öncesi araba fiyatları yükselir. Bayram öncesi arabayı iyi bir kâr ile okutup dövize geçecem seçim öncesi. Seçimden sonra bir aksilik olmasa bana göre dövizin arttığı kadar araba fiyatları artmaz. Hatta faiz artışı olursa daha da düşer ama çok sürmez bu olay. Parasızlıktan piyasanın canı çıkıyor şuan. Nakit para dönmüyor kimse elindeki nakti vermek istemiyor korkudan
Amerikadan pahalıya alıyoruz
burada 200 lira
Amerikada 150 lira
İndirim nadir oluyor tr’de
https://i.hizliresim.com/mw3mhtj.jpeg
https://i.hizliresim.com/15ep9kt.jpeg
Boyle yasanir mi, telefon calacak korkusuyla, ya kiz ya oglan ya da Baban illa bir felaketi duyuracak diye,
Birak Allah askina, Allah korusun, Allah evlat acisi vermesin.
Benim babam eski gardiyan. Öyle bir şey diyeyim. Hacı sövmeye anamdan başlar nerede duracağını kestiremem. Yok abi arabayı alsak baba biner birde evde durmuyor her gün sağa sola gezmeye gider. Ne zaman kaza yaptı korktu o zaman bırakır belki. Geçen sene arkadaşın babası arabayla gezmeye giderken yanında ki arkadaşı kazada öldü ters yola girmiş. Ha dinliyor mu hayır.
Kıza dedim sana ehliyet veren trafik polisini şey edeyim diye. Kıza sorsan çok iyi. Ama bir sene olacak kaza yok kulağına kurşun. Demek ki az öğrendi sürmeyi. Neyse Bayram öncesi ayağına arabayı satarız inşallah. Gerçi araba olmasa elektrikli bisiklet var onu adam yerine koyan yok. Bizim Konyalılari bizansa yollasak oranın içine ederler. Belki her yer böyledir. Ama bana Konya mal gibi geliyor
Babanız yaşlanınca bir şeye dikkat edeceksiniz. Bir yediği içtiği şeylere ama bunu sofraya koymadan önce düşüneceksin koyarsan sofraya bunu yeme bunu az ye dersen lokmamı sayıyon. Ölünce sana fazla mal kalsın diye böyle söyledin deyip çıkıyor.
Çok kısaca söyleyeyim o parayı s.ke s.ke öder, hele bir de karşı tarafın kaskosu varsa yatırıp s.kerler.
Hayatı boyunca malı, mülkü, arabası, bankaya maaşı yatacak işi olmayacak, emekli maaşı dışında bankaya para yatırmayacak.
Geberince çocuklarına borcu rücu ederler, hepsi reddi miras yapacaklar.
İnanmayan varsa Susurluk kamyoncusuna baksın, adamcağız hala ödüyordu.
Ben trafikte pahalı araç görünce hemen uzaklaşıyorum. Ucuz arabalara yakın olmak iyidir. Riski azaltmak lazım.
"Susurluk kamyoncusunun borcu" haberini buldum, cigara almaya gidiyorum gelince yazarım.
Ben Kaskoya IMM 1 milyon koydurttu mm keşke az fazla verip 2 milyon yaptırsydı m
Araba kalmadı 1 milyona doğru dürüst, Allah korusun, kimse de alkollü kullanmasın zaten alkol varsa s.. Tın kimse hiç bişeyini ödemez. Dışarıda alkol alan 3 lirada taksi parası versin her koşulda kazadan iyidir. Ben alkollü bi abinin aracına binmiştim çok gençken, arkadaşlarla atlattığımız tehlikeyi bildiğim için boş yapmıyorum o günden sonra tövbekar olduk böyle işlere...:)
Şu benim kağıda 200 tl olacak diyen bi gurup var bakayım ne halt yiyecekler
ekonomi yönetimi oy kaybına yol açacak her şeyi yapıyor kredi kartı düzenlemesi döviz bazlı yatırımlara yüzde 40 vergi alma yetkisi şimdi de merkez bankası ikinci evi olana vergi getirilsin önerisi getirmiş linkleri iyice kopartacaklar sağ görüşlü olanlar böyle şeyleri servet düşmanlığı olarak algılar böyle devam ederlerse eko büyük fark atacak gibi
Babam sokak kedisi gibi geziyor taksi parasına maaşı yetmez valla abi benim dediğimi en son yapar inşallah hafif kaza olur da öyle atlatır. Ben babamla giderken iki üç kaza atlattım gözü bile görmüyor ama kullanma dediğimde sövüp sapanlar. Ha uzun yol olursa Arabayı yeğen kardeşim birine veriyoruz o şekilde çözüm bulduk sadece şehir içi boş yollarda gidip geliyor. Babama para ver şehir merkezine gitmez otobüs ile gider. Konya'nın şehir merkezine arabayla girenin aklı yoktur ya da sabır küpüdur. 45 dk sürer 1-2 km lik yol. Trafik cezası da garanti park yeri zaten yok orada.
Bugün emlak danışmanlığına başladım babam ve eniştem iki müşterim ek gelir lazım. Eniştenin ev işini çözersem 5 bin ondan alırım. Babamın kira işini çözdüm 2000 yazdım. Babam vizzikliyor vermem diye de kesin verir. Gözlerinin içi gülüyor. Amcam 5 milyonluk evden 7500 alıyor. Babamın 50 yıllık eski bakımsız 1 milyonluk evini 7000 yaptım yeni. Kiracı ile anlaştık duasını alarak.
Olmazsa seçim Bayram öncesi arabayı satayım da seçimden sonra otomatik araba alalım. Babamı ben götüreyim gideceği yere. Benim şoförlük babamdan iyi. Ama şehir içi merkezine gitmem. Birde gittiği yerde bir gün kalırsa arabanın içinde pişerim.
Benim kiracıyı , altından ben çıkmayacak şekilde çıkar , yani yasalara uygun şekilde , 50 k nakit çalışır , telefon faturası , avukat ücreti falan masrafların için yani, sana ek müşteri de bulurum emlak işinde, wallahi lüküs hayat operetine, ek konu olursun :evil:
https://i.hizliresim.com/88fpcrl.jpg
Bu arkadaş zavallı Susurluk kamyoncusu, gazeteciler paradan 6 sıfır atılınca tüm rakamları karıştırmışlar.
Ben hesap edeyim dedim işin içinden çıkamadım, çarşafa dolayınca vazgeçtim.
10 Trilyon 500 milyona kadar herşey tamam MERCEDES 500SEL LONG fiyatı o yıllarda öyleydi.
Fakat dolar karşılığı 100 bin dolar olması imkansız, bugün eşdeğer bir MERCEDES 500SEL 12 milyon lira.
Haberde yazan ise 11 milyar lira bu da imkansız, velhasıl vazcaydım.
Adresi ver yeter. Adım mafyaya çıkmasın sonra. Bugün saat 15 00 den beri bulaşık Makinesi bozulan emlak işi olan lastiği değişecek olan beni arıyor hala arayanlar oluyor. Ha hepsini de çözdüm. Allah tan çevrem geniş 50-100 bincik kadar. Bu işi çözerim de bu işe aracılık eden bir nane yer ikimizde çeteden yatarız ferdi olsa ceza az olur çeteye sokarsa hapı yutarız. Yinede sen özelden kiracının adresi bilgilerini ver çingene tanıdığımızda var. Musallat ederiz.
Bana arkadaşlarım der sen sağlam olsan ülkeyi karıştırırsın Allah o yüzden seni sakat bıraktı. Ha bu arada ülkeyi karıştıramam 9 köyü rahat hallederim rahatlıkla