beğenmediğiniz grafiğim şortçulara neler neler etti 2 günde :kahkah:
Printable View
beğenmediğiniz grafiğim şortçulara neler neler etti 2 günde :kahkah:
Niye üüüle diyon ki gundwane abi, halk var, vak vak var, teyyare var, emlak var, iş var, yapıkredi var, akbank var, Asels var, var oğlu var
Bademgiller in ereğlisi, tofaşı, tüpü, koçu, petkimi, yoncası varsa bizimde bunlarımız var :kahkah:
ilgiyi arttırmak için yapılabilecek şeylerden birisi bankalara müdaheleden vazgeçmeleri, uzun süre temettü vermelerini yasakladılar.. bu sene temettü dağıtımı oldu ama istenilen seviyelerden uzak..
ayrıca temettü vatandaşa dağıtıldığında direkt %15 stopaj var temettü üzerinde.. ekonomideki diğer alanlarda yaptıkları ayarlamaları buraya da yapsınlar, mesela %10'a düşürsünler.. bu neticede bir çifte vergilendirme..vatandaş şirket ortağı olarak zaten kurumlar vergisini vermiş durumda, %20+ civarında..
Gundi,
pıst di 1470 den 1390 bastıklarında buradan kayboldun hep kuzey diyordun :)
hatta burayada yazdım gundi nerede diye , sonra arkadaşın bir tanesi özele yazdı öbür köyde diye ,
gelelim yazdığın tahtalara bir %7-10 daha düşemezmi bu kadar iddialı olma sonra seni aramayalım burada:)
Tupe,kuşa,tofa yasiz dinlenin yonca,bım,koç bugun onlar dümene geçsin demişler .
sıra ile dışarısına göre makinalar şişe çeviriyor sırası gelen badem bofası ile oyuna başlıyor:)
24 milyar 871 milyon dolar
Tabloya göre, 6 otoyol projesi için toplamda 24 milyar 871 milyon dolar ve 2 milyar 988 milyon Euro garanti verildi.
Buna göre, Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu için 10 milyar 754 milyon dolar, Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Paşaköy Kesimi için 7 milyar 93 milyon dolar, Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı Kesimi için 4 milyar 489 milyon dolar, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi için 2 milyar 534 milyon dolar, İzmir Menemen-Alağa-Çandarlı Otoyolu için 541 milyon Euro, Ankara-Niğde Otoyolu için ise 2 milyar 447 milyon euro için garanti ödeme bulunuyor.
İşletmeye açılan projeler için 2020 sonuna kadar yapılan toplam garanti ödeme miktarı 4 milyar 330 milyon dolar + 35 milyon 788 milyon Euro oldu. Karayolları söz konusu tablonun “sıfır trafik geçmesi senaryosuâ€na göre hesaplandığını belirtti.
Sayıştay denetçileri yalnızca “otoyollar ve köprülerden geçecek muhtemel araç sayısının†değil; ayrıca önümüzdeki 10-15 yıllık döviz kuru ve ABD tüketici fiyatları endeksi projeksiyonlarının oluşturulması ve bu doğrultuda hesaplamaların yapılması gerektiğini vurguladı.
dolarların bir kısmı burada :)
Abi kanal kanal dedikçe benim aklıma iki kere olduğum Kanal tedavisi geliyor Allah kahretsin öyle tedaviyi yeminle dişçi koltuğunda adam inneyi soktukça 30 santim zıplıyordum. Kanal işi sıkıntılı yani.
He ucuz mu ucuz ama memedemmi ucuz demio short dio bana göre, memedemmi şifreyi filan unutunca lonkörlere rahat var yoksa rahat yok.
Kaybolmadım..
Burada 312319. nick ile işi gücü forumu trollemek olan birisine küfür etmekten dolayı 1 ay cezalı idim..:)
sende farkıdasında ki BANKA soslu EREGL-BIM düzeltmesi bunun adı..
Geri kalan kağıtlarda çok ciddi bir düşüş yok..
Geriye kalan 54095045 tane kağıttaki oyuncular için endeks langır lungur düşmesin yeter zaten..
Herkes kendi işine bakıyor oralarda..
Misal bu süreçte toaso ve doas yüzde 30 yükseldiler..
TUPRS bana mısın demiyor mesela..Havacıları aldılar falan..
Yani endeks bir rakamdan ibaret..O rakam da 5-6 tane kağıtla idare ediliyor..
Sende çok iyi biliyorsun ki nefessiz satış durumunda biraz sonra alıcı bulamazsın..
Eğer mal satacaksan biraz fiyatı yukarı çekmen lazım gelir bu durumda..
Yön kuzey diye onu diyorum.
Yoksa 1800 2000 yok 8 dolar gibi bi rakam demiyorum bazıları gibi..
Borsalarda çok ciddi düşüş de beklemiyorum..Yurtdışı özellikle..En fazla hafif hafif süzülür..
Ona bile izin vermeyebilirler..
sütle ilgisi olan mutlaka izlesin...
https://www.cnnturk.com/video/turkiy...daki-icerik-ne
Sindoma abi pala yonca yiye yiye yeşerdi ortalık, yarında yeşertirler yoncayı bademgiller mal satmak istiyor bariz belli, yonca lönk devam diyor sistem büüüle yabcak bişii yok.
Yani pscyokinesis abinin dediği gibi, rüzgara karşı çiş yapmıycan. oyun kuralı basit
Bankaların hikayesi yaz için dolares aşağı banka yukarı idi , bunun analizini yonca üzerinden mayısda yaptım burada o hikaye terse döndü fed ve faiz artışı hikayesine ha yeni bankalar üzerinden hikaye yazılırmı o ayrı,
eregl çelik grafına bak üst üste koy aynı hareket ettiğini görüceksin bunlar hikaye üzerine yukarı hareket ettirilen tahtalar 1390-1470 son hareketini bu tahtalarla yaptılar zaten , diğerleri kurruk olup el billiği ile hareket sağlandı.Şimdi oyun tuprs döndü dönemsellikten onuda burada yazdık 99 larda oda yanına kuşu aldı , arada koç geliyor oyun şuanda bu şekilde ,
eregl için bir dip not yazmak isterim şuanda GAZİ koşusuna hazırlıyorlar:)
2021 satışı kapanmış, 2022 mayıs ayına temettü sü vs ,çelik fiyatlarındaki düzeltme bitimi ile yeniden yön yukarı dönerse 4. çeyrekten itibaren eregl geçişlerde olabilir.Şimdilik tahtaların önünde bilanço hikayesi mevcut ben başka hikaye göremiyorum.Bu yüzden trade mantığı ile hareket ediyorum.
https://i.ibb.co/2ncfh2s/20210929-121747.png
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi zamanlar, dünyanın en pahalı benzini diye muhabbet vardu. Şimdi reis avrupanın açık ara en ucuz benzinini veriyor kimse haber yapmıyor. Yapsanıza lan benzinde damping diye haberi.
Ben de yazmıştım Almanya'da 12 lira iken bizde 7 idi, sürdürülemez, yakında artar fiyatlar.
Ama şu tablo en çok kime yarar derseniz, TÜPRAŞ'a, çünkü herkes burda fuller annatabilior muyum?
Bozkurt orada yüklü maldalar oradan sattığını dönemsel olan tahtalara yön veriyorlar , eregl kim sattı :)
yonca oynuyorsan sadece dolares takip et 8.80 altı na geliceğini düşünüyorsan yonca da pozisyon olur , yoksa şuanda sadeece teknik gargara var karşılıklı işlemlerle.
Bu arada 113 lira tüpraş'ta önemli bi direnç, dikkatli izlemek gerekebilir teknik olarak biraz düzeltebilir.
Tersi olur basar giderse de çok güçlü al sinyali olur.
Ben spot takıldığım için, bakmıyorum, orta uzunda eğer devlet ekmeğine kan doğramazsa bence çok iyi yerde aldım.
Ama viop pozum olsa buralarda kapatırdım sanırım.
Tahvil düşüyor. Elimde şu an 1508 maliyetli short var ama bence bugün yeşil hatta haftanın kalanı için baya olumluyum. İzleyelim.
Dediğin gibi şeklen uyum içindeler, dollar bu ayın başında harekete geçti, yaklaşık 20 gündür yükselişte, aynı şekilde yonca bu ayın başında harekete geçti yaklaşık 20 gündür düşüşte
Lakin
grafiklere biraz daha uzaktan bakınca korelasyon pek yok, dediğin gibi olmuş olsa yonca şuan 7 altında olması ilazımdı
Bazen trol gibi konuşuyorsun, ama dalga geçiyordur diyorum bu durumlarda:)
Eşel mobil desteği nedeniyle yakıt fiyatları görece düşük kalsa da, hala %50 civarı vergi var. milli gelirimiz 8000 usd, sonra gidip 50000 usd lik kişi başı geliri olan admlarla bizi kıyaslamak ne alaka?
olaya şöyle bakacaksın, aylık asgari ücretle kaç lt benzin alabiliyorsun? ucuzluk-pahalılık böyle ölçülür...satın alma gücü ile yani.
Yonca senin değin şekilde satılsa yani 7 bandına kadar o zaman badem sistemi olmaz :)
Diğer konu alıcı gelirse satarsın , adamlar borsayı çökermeye değil yukarda tutmaya çalışıyor zaten.
Yoncayı kucağa vermeye başladıklarında unlü ye uyarı çektik burada arkada herşey yazılı :)ilk mal unlüye verildi diğer mallar karşılıklı maliyet düşürmek isteyen , arada atlayan ,pozisyona göre dağıtılan mallar bunlar.Ha eski borsa olsa derdiğin doğru aşağıda alıcı varmış yokmuş dinlemez basardı.
Dalga geçiyorum abi geçtiğim de şu,
Yandaş basın haber yapamıyor çünkü dediğin gibi alım gücü o kadar düştü ki sübvanse edilmez ise eskisi gibi oranda vergi alsa 16 lira benzinde ekonomi durur.
Öbür basın da haber yapamıyor çünkü işine gelmiyor.
Bizde herkes işine geldiği gibi yani özetle. Vatandaşı olmasan eğlenceli ülke.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi taşlar yerine oturdu. Durum aynen bu şekil
amaç çökertmek değil, piyasayı ayakta tutmak
bugün yoncayla yarın ereğliyle öbürsükü gün tüple tıngırdayıp duracaz.
Yarından geçerli olmak üzere motorine 43 kuruş zam yapıldı.
eee aynı şeyleri yazıyoruz başkan..:)
1350 de de bi alırlar ne oluyor dersiniz demiştim ..
Bayram sonrasın da 20.000 lik dimdik dalış bekleyenler vardı falan..
neo..
benzin fiyatlarının baskılanması tuprs karlılığı için aslında dezavantaj..
Bu eşel mobil e de ne kadar devam edecekler orası da muamma..
Eşel mobil olmadan şu an benzin kaç tl olur hesap edebilen var mı?
ham petrol fiyatı herkes için aynı, rafineri marjı aynı, bizde 7 lira olan yunanistan ve italyada 17 lira ise, demek ki oralarda vergi oranı yüzde 85 olmalı.. ahalisi niye isyan etmiyor acaba ?
böyle tablolar çıkınca hemen -alım gücüne göre oranla" korosu ortaya fırlıyor, öyleyse GDP hesabını da nominal değil, alım gücü paritesine göre yapalım diyebilirsin, hemen -olmaz öyle hesap" deniyor çünkü gdp-ppp hesabında TR dünyada 18. değil, 13.büyük ekonomi görünüyor..
Fırın küreği tam düzeldiğinde ekmek yapacak hamur bitermiş, insan işinin tam düzeldiğinde ne yazık ki ömür bitermiş...
bizimkisi bu hesap başgan, malesef param bitti, artık şort mort giymiyorum, Osbir aralığa kadar işlem yapmıycam.. tüm paramı Memedabi 23 martta aldı
şahlandık uçuyoruz...
https://i.hizliresim.com/ij2ni0h.jpg
1,55 dolara düşmüş borsa daha ne olsun allah aşkına...
bu borsaya tl ile bakanlar kendini kandırmaktan başka bir iş yapmıyor onu söylim...
deve kuşu gibi kafayı kuma gömmekten öteye gitmez...
tl ile bakanlar bir an önce bu yanlıştan dönün derim...
sene başında 2,20 doları gören borsa şu anda 1,55 dolarda...
%30 düşmüş borsa bu kadar netttt....
paranın satın alma gücünün her gün kayboldugu bir para birimi herşeyi yanlış gösterir...
siz düşmüyoruz gibi görürken aslında günden güne paranız eriyordur siz farkında değilsinizdir...
Hem faiz hem doviz borsa için çok kötü bir dönem oldu. Bundan sonrasına bakacağız ben banka rallisi bekliyordum olmadı. Bakalım bundan sonra ne olacak. Yurt dışı çok sakat bi darbe de oradan yer mi, yiyebilir.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyonla mücadele için ve üretim odaklı bizim gibi ülkelerde enerji maliyeti düşük tutulmalı. Yıllardır akaryakıttaki ötv oranının düşürülmesi gerektiğini söylerim. Kaldı ki eşel mobil denen sistem de bir nevi bunu yapıyor.
AB de pek çok ülkede,(bizim sigara ve alkolde yaptığımız gibi), tüketimi düşürmek için bu ürünler extra vergilendiriliyor. çevreci kaygılar vs yani..bizim şu an için daha önemli kaygılarımız var sonuçta.
Ayrıca dünyada ekonomik büyüklük olarak kaçıncı büyük ülke olduğunun bir önemi yok...nüfusun fazlaysa üstte olursun...hindistan, endenozya vs gibi mısır gibi yüksek nüfus ile üst sıralarda olmanın anlamı yok.
Kişi başı milli gelir yerine, kişi başı alım gücüne bakılabilir...gerçek refah düzeyini bu şekilde anlayabiliriz zaten...ancak bunu hesaplarken de .pnelik yapmamak lazım..ülkemizde 5 milyon mülteci var, kaçak-göçek bir şekilde üle ekonomisine karkıları var bu insanların...ama kişi başı geliri hesaplarken üretimi resmi nüfusa bölüyoruz, böyle yapmamak lazım.
düzgün ölçülse, alım gücü daha doğru bir refah göstergesidir bence de.
milli gelir hesaplama yöntemi akp döneminde iki defa yukarı yönlü (yüksek hesaplayacak şekilde) revize edilmiş, ve ayrıca 20 yılda %60 dolar enflasyonu hesaba katıldığında hala kişi başı milli gelir 8000 dolar civarı.. rezalet..
bu ayarlamaların 2002 ye doğru geri düzeltmesi yapıldığında milli gelirde 2002 seviyeleri ve belki altında kalıyoruz
Abicim herkes ikiyüzlü. Ya ben bile ikiyüzlüyüm daytrade yapıyorum ana yön yukarı diyelim, 1508 shortu vurdum ya ülkedeki eksikleri kusurları filan düşünmeye başlıom iyi yaptım short olmakla filan diom. Sonra şimdi hop dönces mesela lönk, bu sefer dicem ki Türkiye cennet cennet kurulu düzenimiz var yienim... Böyle sanırım bu işler...