Paraya pranga takarsanız. Eninde sonunda likit olmayan varlıkları vurursunuz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Papaz her zaman pilav yemez bahri...
İlk 3 aylık getirin %22,5, yıllık %90 civarında idi... Şimdi de nkolay'ı ikiye katlamış durumdasın...
Ülkenin vatandaşı vergisiyle ya da MB'si para basıp enflasyon yaratarak senin %90'ını ödedi...
Bu %90'ı verenler zerre utanmadılar... Benim de midem bunu kaldırmıyor... Ülkenin ekonomisine ihanet gibi bir şey...
para kazanma olayında romantizm olmaz senelerdir burda reel faiz mb bağımsızlığı ortodoks politikalar diyerek yazdım durdum sonuç servetimin erimesi oldu. kaç aydır kkm vergilerle ödeniyor diye gümbürtü koparılıyor oysa ki 1 yıl geri ödemesiz aylık 0.50 konut kredisinin yanında kkm devede kulak kalır kkm olmasaydı şu an benzin 50 lira kur da kaç olurdu tanrı bilir eğer şu an ticaret yapılıyorsa iyi kötü fiyat belirlenebiliyorsa bu kkm sayesinde ancak görülen o ki artık her 3 ayda bir karşımıza kinder sürpriz yumurta çıkacak o yüzden kendi elleriyle kkm tıpasını da bozacaklar gibi
BDDK: Yurt dışı yerleşikler ile türev işlem gerçekleştirdiği tespit edilen kişilerin listesi bankalarla paylaşılacak-Bloomberg HT
Nkolay gibi yerlerden alınan getiri resmi enflasyonun 1/3 ü, gerçek enflasyonun 1/6 dır. Yani dişinden tırnağından keserek biriktirdiğin servetinin 5/6 ı ÇÖP OLMUŞ.
Son bir yılda mevduat yerine ev-araba alan biri SERVETİNİ KORUDU ve şu an en az 3 kat daha fazla serveti var.
Mevduattan yüzde 20 alsa ne yazar, yüzde 40 alsan ne yazar, yüzde 90 alsan ne yazar.
Geçen yıl 0,5 kredi ile 500 bin Tl olan bir ev şu an 1,34 kredi ile 1.5 milyon.
Hala neyi savunuyorsunuz anlayamadım.
Merhaba arkidişler,
En son ABD Doları vadeli mevduat oranım şu şekilde:
Banka: Burger
Miktar:70bin ABD Doları
Faiz oranı: %4,3
Hepinize selamlar
Haklısın yalnız KKM bir çözüm ya da tıpa değil, çok naif olarak ifade etmek gerekirse saçmalamanın ülkenin sırtına yüklenen bedelidir...
Tabi sen de kendince saçmalayacaksan bu bedeli ödeyeceksin bana diyorsun haklı olarak... Yalnız maalesef bu KKM'ye meşruiyet kazandırmıyor...
otomobil bir yatırım aracı olmamalı....
çok eskiden yatırım aracıydı....yatırım aracı olmaktan çıkmıştı....tekrar yatırım aracı oldu....
hiç kullanılmamış arabalar, sıfır fiyatından pahalıya satılıyor....
hiç kullanılmamış aracını niye satarsın; aynı fiyata bile satsa suç olmalı....
belli ki; ihtiyacı olmadığı halde fazladan alıp, başkasının/ ihtiyacı olanın yerine geçiyor....
otomobil ihtiyaçtır....yatırım aracı olarak kullandırılmamalı....
Bugün KKM dönüşüm vardı.
Aldığım faiz+ kur farkı yıllık % 50,61 mevduat faizine denk geliyor.
91 güne net % 12,62 faiz almış oldum (stopajsız)
aynen katılıyorum sırf bu hafta kkm'de 3+3 ayını dolduracak olanları ve aralıkta 6 ay vade yapanları vurmak için açıklamayı bu hafta yaptılar. ha benim cesaretim yok el mahkum vade yeniliycem perşembe günü muhtemelen 16'lardan, 14,80'den girmiştim yine %10 kardayım. ha sen hükümet olarak ne yaparsın en fazla eylülde de 25'ten 20'ye düşürürsün bi operasyonla kazançlı çıktım sanırsın. daha kötüsü senin bu huyunu öğrenen (mecburen fiziki dolarla iş yapan) herkes her 3 ay başında düşsün de alalım diye hücum eder bu da 2 hafta sonra normalden daha çok yükselişe sebep olur. seçmeni kendini nasıl akıllı sanıp kazık yedikten sonunda suçu kadere, feleğe, dış mihraklara atan avane takımındansa bunlar da aynı işte. düşüyor artık dönüşü yok sanıp %23 ten gese falan üç kuruşa tamah eden asrın hatasını yapar bence.
Doğru. Araç fiyatlarından daha çok artan şey vergisi. Vergi de bir yatırım aracı oldu iyi mi...
Erdoğan: Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...z8yvbrFXQ&s=19
------------
Benzin ve mazot da indirim beklemeyin demek mi oluyor bu açıklama?
Babamın kkm'si yarın %5 çaldılar resmen.1.5 aylık emekli maaşı
kkm de şüphe uyandırdılar ilk 3 ayda kazancı görenler tekrar kkm yaptılar fakat şimdi görüldü ki vade dönüşlerinde yapay müdahalelerin olma riski var hem paramı 3 ay geberik faizle bağlayacağım hemde vade sonu kusura bakma kur farkını kırptık gardaş diyecekler eee niye kkm yapayım ki artık
Tam tersine
Ocakta hava parası 15k civarı idi toyota da
Şimdi 100-150k olmuş
Hava parası bile zamlanıyor
https://resimyukle.imageupload.worke...1840AFEF2.jpeg
NATO Rusya'ya karşı 300.000 Askerden oluşan yeni bir ordu için düğmeye mi basmış ne ?
Özelikle banknot matbasındaki çıkan kaymenin (Amerikan-Avrupa) egemenlik mücadesine bütün dünyayı kurban etmekten bile çekinmiyorlar.
Çıkarına göre trilyonlarca birimlik ekstra para bas ve bununla dünyanın bütün zenginliklerini üzerine kon , bol bol kağıt ve boya ile...
Stapoj indirimi 31 aralığa kadar uzatıldı.