Türkçe sitelerde böyle bir kazanç ütopya zatende yabancı sitede bile 10 gösterime 1 tıklama normal değil. R10da da yazsanız aynı tepkiyi alırsınız. Sizde sitenizin ismini özelden atın incelemek isterim, sakıncası yoksa.
Printable View
Sistemde o kadar cok yanlis varki nerden baslasam
Mesela yurtdisindan borclanarak emekli olmak dunyanin baska hicbir ulkesinde yok. Neden AKP bunu kaldirmiyor cunku sicak taze para. Odeyecek olan kim? 20-30 sene sonra emekli olanlara o zamanki hukumet odeme yapacak. Yazik gunah
ben de buna kayit oldum. 44 bin lira verdim 2 sene once, Ocak ayinda maasim baglaniyor 1500 TL
Devlet inanilmaz muthis zararda. bana bu maasi olene kadar odeyecek bir de ustune bedava saglik sigortasi. Super salak bir sistem
Ikincisi emeklilik yaslari cok dusuk TR de. 40 yasinda bir suru insan taniyorum emekli olmus. Daha da komigi oyle insanlar tanidimki sisteme odedikleri primi 20 sene odemisler ama emeklilikler 25 yili gecmis.
Dunyanin en salak en zavalli en mantiksiz emeklilik sistemi heralde Turkiyededir
matematik bilmeyen insanlarin cebinde onbinlerce lira harcama potansiyeli olan plastik kartlar var
Ayni Amerikadaki gibi. Faiz ne demek komisyon ne demek ceza ne demek bilmeyen insanlarin elinde bu kartlarin ne isi var?
Anneminde elinde boyle 1-2 kart vardi sordum neden aldin diye. Ben almadim mektupla geldi dedi
BI baktim yillik 50 TL yok 70 TL masraf yaziyor telefon actim kapatmaya calistim. Kapatmak yarim saat surdu.
Annemi ikna etmek ise 3 gun. Git nakit harca neden bu kadar para veriyorsun degilmi?
Senin mantigina gore Istanbuldaki ev fiyatlarida Istanbuldaki averaj maasla orantili olmali
Peki neden degil? Kendi dediginle celisiyorsun
Ayni sey dunyanin butun sehirlerinde ama ozellikle gelismekte olan ulkelerde var. Git Jakarta ya maaslar Istanbul dan dusuk ama evler Istanbul gibi
Cunku ki bunu milyon defa yazdim gene yaziyorum kiralar maaslar ile ev fiyatlari ise sermaye hareketleriyle orantili. BIr de bunun ustune TR gibi kara paranin anormal yuksek oldugu ulkelerde bu fark daha da acik. Ne kadar vergi kacagi ne kadar kara para o kadar yuksek ev fiyati
Ancak Istanbul gereginden ucuz olmasinin sebebi var oda anormal insaat hakki verilmis olmasi. Baska bir hukumet olsaydi bu kadar cok insaat izni olmayacakti daha fazla yesil alan olacakti sanayi sehir disina gitmis olacakti ve nufus bu kadar artmayacakti. Ama yinede konut fiyatlari simdikinin cok daha ustunde olacakti. Siz dua edin heryer insaat dolu o yuzden Istanbul bedava
Bağdat Caddesi'nde dönüşüm enkazı! Onlarca proje durdu...
Hürriyet Haber27.11.2017 - 07:32 | Son Güncelleme: 27.11.2017 - 08:03
İki bin konutun yarım kaldığı “Cadde”de, 100’ü aşkın müteahhit sıkıntıda. Şantiye görünümündeki bölgede, tamamlanmış konutların satışında da sorunlar yaşanıyor.İstanbul’un çekim merkezi Bağdat Caddesi’ndeki plansız kentsel dönüşüm, bölgedeki sorunları ağırlaştırıyor.
Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre, şehir plancılarının öngördükleri şekilde etap etap başlamak, rezerv alanlar oluşturarak ilerlemek yerine binlerce binanın aynı anda dönüşüme sokulduğu bölgede müteahhitler de sıkıntıya girdi. Yaklaşık 2 bin konutu kapsayan 100’e yakın projenin durma noktasında olduğu belirtiliyor. Yarım kalan inşaatları, bir araya gelen kat malikleri bitirmeye çalışıyor. Yıkımların yarattığı konut açığı nedeniyle kiralar iki-üç katına ulaştı.
Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu’na göre, yaşanan sıkıntıları fırsata çevirmek isteyen “çantacılar” ortaya çıktı. Çok sayıda müteahhitin sorun yaşadığını belirten Tavukçuoğlu, “Sorunlu firmalara gidip yarı fiyatına daire alıyorlar. Spot piyasa oluşuyor” dedi.
Bağdat Caddesi İstanbul’un en ünlü bölgelerinden biri. Lüks mağazaları ve sosyo-ekonomik seviyesi ile dikkat çeken cadde, son yıllarda artık kentsel yenileme ile gündeme geliyor. Türkiye’de dönüşümün lokomotifi olan cadde üzeri ve yakın çevresinde bir anda yoğun şekilde başlayan dönüşüm ise adeta bölgeyi felç etti. Caddenin havası ve geleceğiyle öngörüler nedeniyle yüzlerce firma bir anda bölgeye akın etti. Öteden beri bölgede iş yapan markalara bir anda Anadolu’dan ve başka bölgelerden gelenler eklendi, Bağdat Caddesi’nde çalışan müteahhit sayısı 500’ü aştı. Sayı artınca rekabetin getirdiği yakıcı problemler de arka arkaya ortaya çıkmaya başladı.
“Caddeye gireyim ama nasıl olursa olsun” mantığıyla hareket eden müteahhitlere kat sahiplerinin yüksek beklentileri eklenince işler tıkanmaya başladı. Birçok müteahhit kaynak probleminden dolayı darboğaza girdi. Caddenin sorunlarına gayrimenkuldeki genel fiyat düşüşü de eklendi. Bölgede fiyatlar yüzde 30- 35 oranında düşüş gösterdi.
KAT MALİKLERİ ANLAŞARAK BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR
Yaptığımız araştırmalara göre, bölgede 100’e yakın proje durdu veya ağır aksak ilerliyor. Bu da her projede ortalama 20 konut olduğu varsayılırsa bölgede yaklaşık 2 bin konutun zor durumda olduğunu ortaya koyuyor. Kat malikleri yarım kalan projelerin tamamlanması için formüller geliştiriyor.
Teminat mektubuyla, teminat mektubu olmayanlar ise kendi imkanlarıyla para toplayıp inşaatları tamamlamaya çalışıyor. Bazıları kira almayıp projeleri ağır aksak da olsa yapmaya devam ediyor. Günlük yaşam büyük sıkıntıda. Etap etap gidilmediği, rezerv bölgeler ayrılmadığı için bütün cadde ve çevresi şantiyeye dönmüş durumda. Bir yandan yıkım işleri yapılıyor, bir yandan yeni binalar inşa ediliyor. Aynı sokakta yan yana birkaç inşaat birden başlayabiliyor. Bazı ev sahipleri evlerine bile gidememekten şikayet ediyor. Bölgede yıkımlar nedeniyle kiralık ev talebi zirve yapmış durumda. Bazı bölgelerde kiraların 3 kat arttığı belirtiliyor.
‘ÇANTACILAR TÜRÜYOR SPOT PİYASA OLUŞUYOR’
Üyeleriyle birlikte Bağdat Caddesi’nde dönüşüm yapan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Bağdat Caddesi’nde 5 bin binanın yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Tavukçuoğlu, “Genel içinde baktığımızda problemli bina sayısı yüzde 10 civarında. Özellikle mesleğe son girenler çok ciddi sorunlar yaşıyor. 100 üzerinde müteahhit sorunlu. 100’ü de sektörden çıkmak üzere. Güçlü firmalar ayakta kalıyor. Diğerleri ise eleniyor. Çantacı olarak bilinen bazı kişilerin problem yaşayan firmalara nakit para ile gidip yarı fiyatına daire alma durumları olabiliyor. Bir dönem beyaz eşya sektöründe spotçulara benzeyen bir durumun ortaya çıkarabilir” dedi.
"TİCARİLER CADDEYE DÖNDÜ"
Caddede fiyatın düşmesiyle mağaza ve dükkan fiyatlarının uygun seviyeye geldiğini söyleyen Melih Tavukçuoğlu, bu nedenle ticari alanların caddeye döndüğünü söyledi. Deniz gören büyük dairelerin de bölgede kolayca satıldığını anlatan Tavukçuoğlu, en büyük problemin birbirine eş projelerde yaşandığını kaydetti.
KAT KARŞILIĞI ORANLARI YÜZDE 65-68’E DÜŞTÜ
Bağdat Caddesi’nde çok sayıda projenin dönüşümünde yer alan AE Mimarlık Yönetim Heyeti Başkanı Ahmet Erkutoğlu da bölgede yarım kalan ya da yavaş yürüyen inşaatların caddeden ziyade E-5 ile Minibüs Yolu civarında yoğunlaştığını söyledi. Cadde üzerinde genellikle güçlü firmalar olduğunu ve çalışmaların iyi gittiğini kaydeden Erkutoğlu, şöyle konuştu:
Caddede 100 projeden 10’u yavaş gidiyor. Diğer bölgelerde sorun yaşayan firmalardan bazıları ellerindeki projeleri ya devretme ya da ortak alarak bunu çözmeye çalışıyor. Bazıları da fiyat kırarak bunu satmaya çalışıyor. Bu durum bölgeden alınan iş miktarını etkiliyor. Eskiden 100 kentsel dönüşüm projesi aldığımız bölgede şimdilerde bu sayı 15’e kadar düştü. Arz fazlalığı ve yavaşlayan satışlar nedeniyle müteahhitler artık gelen teklifleri değerlendirmiyor. Eskiden yüzde 75 olan kat karşılığı anlaşma oranları yüzde 65-68’lere geriledi.
"KAT SAHİPLERİNİN DAİRE SATIŞI PAZARI BOZDU"
Bağdat Caddesi bölgesinde 6 proje teslim eden Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, 2 yıl öncesine kadar bölgede bir bina tamamlandığında dairelerin hepsinin satıldığını, şimdi durumun böyle olmadığını söyledi. Aydoğan, “Artık satışta sıkıntı yaşıyoruz. Elimizdeki son projemizi 2 ay önce teslim ettik. Fakat 20 ayda bu projemizin sadece yüzde 20’sini satabildik. Bunda dışarıdan çok fazla müteahhidin piyasaya girmesinin yanı sıra daire sahiplerinin yüzde 50-60’nın da kendi dairelerini satışa çıkarıp başka bölgelere gitmesi etkili oldu. Bu durum arz fazlalığını artırdı. Bu nedenle artık bu bölgede proje yapmıyoruz” diye konuştu.
BU ev Balikesir Susurluk ta
https://i.hizliresim.com/OybRRQ.jpg
Kişilerin gelirleri aidatı karşılayamıyor. Ya da aidatın artış oranı sizin maaşınızın artış oranından daha fazla. Zaman içinde bu sorunun Sosyal patlamaya sebep olacağını düşünüyorum.
https://www.sikayetvar.com/emlak-konut-gyo
https://www.apsiyon.com/blog/kira-kadar-aidat
Yok o is oyle degil.
Bilal yurt disina cikar cikmasina da evine geri donermi orasi supheli.
Bu CIA'nin kotu bir huyu var, adami dunyada istedigi ulkeden cimbizla cekip aliyor.
Bu, Italya'da kara para aklama sucundan Italyan polisi tarafindan aliniyordu, son anda Suudi kiyafeti ile ulkeden kacabildi.
Demekki cebinde bir suud pasaportu var.
Bundan sonra sanirim, davet edilse de cikmaz ulkeden.
Babasi bosuna mi ABD'ye Milyon Ali'yi gonderiyor..:he:
Simdi otur PC'nin basina.
Ekim sonu Kasim bas'i gibi 1 hafta tatil planla.
Tek basina.
Ny'dan Istanbula gel, oradan Bodrum'a, dedigim donemde ucak inailmaz ucuzdur.
Bodrum Hava Limanindan Milas'in Oren Mahallesi taksiyle 70 km, 120 TL. istiyorlar.
Ama sen alandan uzaklasir, yoldan bir taksiye el kaldirirsan 60-70 TL.ye de gidebilirsin.
Al koltugunun altina kucuk tubu, 1 hafta apart kirala, o mevsimde gunde 70 TL filan.
Oltani misinani yanina almana gerek yok, orada bulabilirsin.
Tupu eve birak, Sahilde bi dolan, uygun bir kucuk mendrek gibi bir yer bul, at oltani.
Nefis Orkinos yakalarsin.
Bir hafta sonra, oradan bir daha donermisin, yoksa Hanim'i arayip donmuyorum ulen ? mi dersin bilmem.
Ama herseye ragmen bizim Turkiyemiz bir cenettir.
Sabah ezaninda camlar zingildasa da zingildamasada.:)
mandrake style olmuş.
yurtdışı borçlanma :
1960'lar da Almanya'ya gönderilen işçiler için çıkarılmıştır .
---
sitelerde aidat giderinin yüksekliği :
güvenlik,
jeneratör,
spor sahaları,
yüzme havuzu,
çocuk parkı,
su deposu
.
.
.
.
gibi;
normalde; devletin yapması gereken hizmetleri , vatandaş 2.ci kere cebinden ödediği içindir !
Önemli olan gelirine göre giderinin olmasıdır.
Yoksa sosyal patlama olur. Aidat da çok önemli bir gider kalemidir artık ve soygun yapılmasına kanun imkan vermektedir.
Havuzu batsın, Jeneratörü batsın diyebilirsin... paran olmayınca lanet edersin hepsine!!! Jeneratör hadi bir nebze. Havuz olayı iyi bakım yapılmazsa komple pislik ve hastalık sebebi!
Güvenlik, Çocuk Parkı, Su Deposu dışındakilerin hepsi fuzuli... neye göre gelire göre...
Bodrum un yarisi benim
https://onedio.com/haber/ali-agaoglu...kardik--705899
Sosyal patlama devlete olmaz. Devlet kutsaldır.
Burada devlet aracı değil.
Ama bireyler bireylere patlar. Parası olmazsa haklı olan kişi haksız olan kişiye patlar.
Neyse seneye görüşürüz. Ölmez de yaşarsak.
İşsizliğin bu kadar arttığı bir ortamda, yüksek aidatlar bakalım nasıl tepki doğuracak toplumda?
o yuksek aidatlari ortadirek vatandas degil onu verebilecek gelir seviyesindeki insanlar verir
Eger o kadar cok yuksek gelirli insan yoksa o zaman o evler muteahhitlerin elinde kalir fiyatlari cok duser yine alici birisi cikar o dusuk fiyattan
kapitalizm boyle calisiyor
Hocam,
Gecenlerde bir gazete haberi vardi.
8 sene once, Milyon TL.lerle aldiklari site icindeki dairelerin, dis duvarlarini yikim karari aldi Belediye, uyguladimi henuz bilmiyorum.
Sosyal patlama dedigin, UYAP'ta siraya girmek bu ulkede, yani bir 20 yil hak iddialarini otelemek.
Devlet araci degil, duzenleyici bu durumda.
UYAP zaten patlak, bu devlet bu vergiyi vs. aliyor ama Adalet Hizmetini vermiyor.
Cunku oradan hicbiri cikamaz.
11 Milyon ac, surunen SSK emeklisi var, esleri ile birlikte en az 20 Milyon insan.
Hakli kisi haksiz kisiye patliyor tabiki, trafike levyeyi kapan geciriyor, her semtte sokak infazlar var, sosyla patlama her yerde, adam bosunami 300 polisle dolasiyor.
Bunlari soylemesi gereken Kilicdar, secim barajini dusurme derdinde, umurundami adamin bu kadar sosyal rahatsizlik ?
Nasilsa vekil maasini aliyor alayi.
KALYONCU KULLUK
Osmanlı İstanbul'u sadece Suriçi idi.
İstanbul'a ait ''Bilad-ı Selase'' denilen,
Üç varoş vardı.
Eyüp, Beyoğlu ve Üsküdar.
Beyoğlu'nun güvenliği Osmanlı Donanması'na aitti.
Beyoğlu'ndaki karakollara Kulluk denirdi.
Kalyoncuların Karakolu'na
Kalyoncu Kulluk denirdi.
Oranın ağası bir devlete,
Bir kendi cebine çalışırdı.
Eline düşeni soyarlardı.
Beyoğlu Galatasaray civarında
Bugün Kalyoncu Kulluk Sokağı hala var.
T.A. dan alıntı ...
Diger taraftan bizim millet, yurutme yetkisini cok iyi bilir.
Hani var ya, yasama yurutme yargi.
Bizde bunlardan tek biri calisir.:)
Haftanın 4-5 günü boğazda balık tutan 38 yaşında biri olarak, bu sözünüz bana çok ağır geldi.. :)
Şu görseli paylaşayım da, üzerine uzun uzun düşünün.
Ha bu arada "denizi olmayan şehirde yaşanmaz" diyerek balık meselesini bu başlığın asıl amacına da bir nebze bağlayabiliriz.
Her mesajında ankaradaki çılgın projeleri bize bildiren angaralı Ömer kardeşin kulaklarını da çınlatalım. :)
https://i.hizliresim.com/V3O66j.jpg
Bağdat Caddesi'nde dönüşüm enkazı... Onlarca proje durdu, kiralar iki üç katına ulaştı
İki bin konutun yarım kaldığı Bağdat Canndesi'nde 100'€™ü aşkın müteahhit sıkıntıda. Şantiye görünümündeki bölgede, tamamlanmış konutların satışında da sorunlar yaşanıyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...na_ulasti.html
Eger bu haber dogruysa.
Yarim kalan 2.000 konut.
Bu cokus degilde nedir ?
Bunun altinda kalan yurttaslarin halini, kayiplarini bir dusunun.
Cokus deyince bazi insanlar oralarda obruklar aciliyor saniyor olmali.