Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 655/1014 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,233 - 5,240 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Merhaba. Bazen Tv'de markalı konut yapan firma yetkililerini izliyorum. İstanbul diğer dünya metropollerine göre çok ucuz diyorlar. Mesela bir tanesi Londra ile kıyaskıyor. Bunlar gerçekten çok komik. Evet doğru m2 si 250.000 pounda (1.300.000TL) 1 oda bile alamazsınız ama siz hiç Oxford caddesinde yürüdünüz mü? Oradaki insanların yaşam kalitesi, refahı, huzuru,eğitim, sağlık, şehrin düzeni, hak, hukuk, özgürlük, demokrasi, özel mülkiyet hakkı vs vs bunlardan haberiniz var mı? Nasıl kıyaslarsınız? Milleti kandırmaya doymadınız mı? Bu zamana kadar abartılı fiyatlardan ev sattınız ama artık bitti şükürler olsun. Parası olup ev almak isteyenler duyuyorum bazen 1.000.000 tl lik eve 700 bin civarı falan teklif ediyorlarmış. Çok hoşuma gidiyor bu durum. Bu zamana kadar milleti kazıkladınız biraz da millet sizi kazıklasın, fiyatları öldürsün. Mahalle müteahhitleri ve kurumsal firmalar, hepsi için söylüyorum bunları. Sevgiler.

Cevap: Tebernüş Kireçci
    Merhaba. İstanbul'un Londra ve New York ile karşılaştırılması bende de yanlış. Bilen de emlak analizi yapıyor. Bilmeyen de... Bir ülkedeki ve şehirdeki emlak fiyatlarını analiz etmek için kişi başına düşen gelire bakmak lazım. Londra 5-10 yılda Londra olmadı. İstanbul'un önü açık. Ama çok daha uzun yıllara ihtiyaç var.
    http://www.tebernuskirecci.com.tr/ab...hhitler/160515

Burada ABD New York Manhattan BETON piyasasını örnek verip İstanbul çok ucuz diyen bazı ileri zekalı forumdaşlar vardı en azından en bi betoncu Tebernüş Kireççi bile bunun böyle olmadığını itiraf etmiş ne diyelim allah herkese akıl fikir versin.

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Dusunun, ben Marmara Birligin zeytinini bile web sitesi uzerinden aliyorum.

Yakinimdaki Cagdas Markette 16 TL, ben 11 TL.den internet uzerinden aliyorum. ( 50 TL.lik alana Kargo bedava )

Eger ben bunu dusunuyorsam ve kucuk esnafa bu mal icin 5 TL. vermiyorsam, nasil kazanacak esnaf ?
    Forumda böyle bir başlık olması lazım aslında. Araya aracı firmalar girmeden direk alım yapabileceğimiz ürünlerin siteleri.Marketlerdeki indirimleri vs.

3.  Alıntı Originally Posted by marfatih Yazıyı Oku
    Forumda böyle bir başlık olması lazım aslında. Araya aracı firmalar girmeden direk alım yapabileceğimiz ürünlerin siteleri.Marketlerdeki indirimleri vs.
    Tesekkurler Mert.

Bilginin is'e yaradigina memnun oldum.

4. Bu dediğim kanun maddeleri eklenmedikçe, Türkiye'de yatırım için konut alan bela satın alır. Bunu da kolay kolay yapamaz Özhaseki ve avanesi. BABAYİĞİT bir bakan lazım bunları yapmak için.

Değil mi umutabi?

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Kat Mülkiyeti Kanununa 3 tane madde ekleseler sorunların %99 u hemen çözülür. Ama FakıBaba gibi BABAYİĞİT bir bakan lazım bunu yapmak için.

1) aidatlar ortalama kira bedelinin %15 inden fazla olamaz. (İstisna tüm kat Malikleri aksini istemezse)
    2) yönetim ekibi, yönetim şirketi, ve denetçisi arasında direk veya indirekt ticari ilişki olması veya birinci ikinci derece akrabalık ilişkisi olması suçtur.
    3) belli bir (mesela 20 BİN TL) miktarın üzeri aidat toplanan sitelerin defterleri ve giderleri devletin belirlediği bir ücret mukabilinde yılda bir kere Yeminli Müşavir tarafından denetlenir.

Bu dediğim kanun maddeleri eklenmedikçe, Türkiye'de yatırım için konut alan bela satın alır. Bunu da kolay kolay yapamaz Özhaseki ve avanesi. BABAYİĞİT bir bakan lazım bunları yapmak için.
    ....
    yatırım için konut almanın şartlarından birisi elbette aidat gibi kontrolsuz artan maliyetlerin azaltılması.

ama en önemli konu artık şehirlerimiz şehir değil, resmen köy halini aldılar.

ülkedeki yogunluğun daha ideale yakın bir noktaya çekilmesi için "göç teşvikleri" uygulanmalı. bunlar yoğun şehirlerdeki altyapı yatırımı ihtiyacını azaltacağı için teşviklerin finansmanı için yeterli olacaktır. başka formüllerde düşünülecektir gerekirse.

ancak yoğunluğu azalttıktan sonra daha geniş alanlara konumlanmış konut ve çevresi (park, yeşil alan, koşu ve yürüyüş alanları vb) rafineleşen zevkler için yatırım değerine sahip olacaktır.

şu anda bu fırsat var. gelecek 100-200 yılın şehri ancak yeni bir bakış açısıyla kurulabilir. ayrıca yoğunluğu azaltmak yıllar içinde şehrin daha kaliteli hale getirilmesi için "marj" oluşmasını sağlayacaktır.

aksi takdirde köy halinde kalmaya devam eder.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. Markalar 'kira uyarlama' davası açıyor
    Döviz kurlarının rekor kırmasının kiralar üzerinde baskı yarattığını duyuran BMD, markaların çözümü kira uyarlama davası açmakta bulduklarını bildirdi.

https://www.dunya.com/ekonomi/markal...-haberi-392270

7. Anketlere göre konut sektöründeki 1 numaralı sorun hatta baş belası AİDAT YÜKSEKLİĞİ.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yatırım için konut almanın şartlarından birisi elbette aidat gibi kontrolsuz artan maliyetlerin azaltılması.

ama en önemli konu artık şehirlerimiz şehir değil, resmen köy halini aldılar.

ülkedeki yogunluğun daha ideale yakın bir noktaya çekilmesi için "göç teşvikleri" uygulanmalı. bunlar yoğun şehirlerdeki altyapı yatırımı ihtiyacını azaltacağı için teşviklerin finansmanı için yeterli olacaktır. başka formüllerde düşünülecektir gerekirse.

ancak yoğunluğu azalttıktan sonra daha geniş alanlara konumlanmış konut ve çevresi (park, yeşil alan, koşu ve yürüyüş alanları vb) rafineleşen zevkler için yatırım değerine sahip olacaktır.

şu anda bu fırsat var. gelecek 100-200 yılın şehri ancak yeni bir bakış açısıyla kurulabilir. ayrıca yoğunluğu azaltmak yıllar içinde şehrin daha kaliteli hale getirilmesi için "marj" oluşmasını sağlayacaktır.

aksi takdirde köy halinde kalmaya devam eder.

Anketlere göre konut sektöründeki 1 numaralı sorun hatta baş belası AİDAT YÜKSEKLİĞİ.
    hangi anket diye sorabiliriz ? en tepedeki kişiler bile şehirleşmede makro problemlerin altını çizmeye başladı.
    aidat meselesi çok onemlidir, ancak mikro problemdir.
    şehirde yogunluktan dolayı köy halini aldıysa, bir noktadan diğerine gitmek tam bir İŞKENCE halini aldıysa, ulaşım maliyetleri gibi maliyetlerde arttıysa, beton yığınına dönmüşşe bunlar sürdürülebilir şehirlerin kalitesini belirleyen parametrelerdir ve gittikçe daha onemli olacaktır. bu tür konular, satış fiyatıyla beraber, daha konut yatırımı sürecinin başında konutun alınıp alınmamasında önemli bir eleme unsuru olmaya başlıyor.

anketçiye ilgili konuları eklettiğimizde sonuçlar değişir
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 655/1014 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •