Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 650/1014 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,193 - 5,200 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Emin değilim! İstatistik var mı?

KGF kredileri nereye ve nasıl harcanmış?

İhracata yönelik üretimime mi yoksa Konut yapan Gayrımenkule mi? İhracata yönelik üretime harcanmışsa helali hoş olsun ve KGF kredileri devam etsin. Konuta gayrımenkule harcanmışsa haram zıkkım olsun.

Ruhsat sayısı bu kadar yüksek ise KGF Kredilerini önemli bir bölümü konut ve gayrımenkule harcanmış olabilir mi?
    Benim basindan takip ettigim kadar, bu paralar daha cok kredi kart borclarinin, bankalara odenmesi basta olmak uzere, bu kobi sahiplerinin yeniden kredible olmasi yonunde kullanildi.

Cunku bunlar kara listedeydi, devletin sagliyacagi her katkida bu durum onlerine cikiyordu.

Bu kaynak buyuk olcude uretime donuk olarak kullanilmadi bu nedenle.

Fakat adam temize cikti ama, bankalar %22 takozu ile yine yolu tikadilar.

Binbir risk alip, kar edecek, borclarini odeyecek, sonra da uretim ya da ticaret yapacak.

Bunlari hic yapmasa parasini vadeliye koysa daha cok kazanacagini gordu, belki de boyle planlandi ki, para degerini koruma korkusuyla konut alsin.

Bu defa basladigimiz yere bir kez daha geri donduk, para yine Iddihar'a gitti.

Piyasalarda yaprak kipirdamamasin nedeni bu bence.

Ve belki de ilk defa, bankalar, ellerindeki konut stoku ile ortada kaldilar.

2. Dusunun, ben Marmara Birligin zeytinini bile web sitesi uzerinden aliyorum.

Yakinimdaki Cagdas Markette 16 TL, ben 11 TL.den internet uzerinden aliyorum. ( 50 TL.lik alana Kargo bedava )

Eger ben bunu dusunuyorsam ve kucuk esnafa bu mal icin 5 TL. vermiyorsam, nasil kazanacak esnaf ?

3.  Alıntı Originally Posted by berk06 Yazıyı Oku
    Şimdi cifcimizde tarla satıp konut almaya başladı..bu demektir ki cifcimiz bile konut al seneye 2 ye katlar düşüncesi var sa ...bu işin cılkı cıkıyor demek .....bu aynı borsanın 3 e 5 e katlayıp ayakkabı boyacısının abi hangi hisseyi alıyım demesi gibi .....emlağın da ayakkabı boyacısı cifcilerimiz diye düşünüyorum ....

VKİNG
    https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi

Burdan görüleceği üzere birçok şehirde(İstanbul dahil) fiyatlar nominal olarak bile düşmüş bırakın reeli. Hele gerçek enflasyon oranını düşününce emlak fiyatlarının arttığı tek bir şehir bile yok. Bu saatten sonra hala emlak alıp ikiye katlarım diye düşünen varsa gerizekalıdır.

Türkiye'de gayrimenkule genç nüfustan dolayı çok talep var ama geçtiğimiz yıllardaki ucuz ve kolay kredi imkanlarından fiyat çok şişti. Şimdi ucuz ve kolay kredinin bitmesiyle fiyatların inmesi lazım ama başta iktidar olmak üzere herkez direniyor çünkü ranta dayalı bir düzen kurdular. Fiyatlar makul seviyeye insin tekrardan satışlar canlanır, yatırım için kimse almaz belki ama oturmak için almak isteyenler alırlar.

Herşeyin bir alıcısı vardır mühim olan fiyatı belirlemek.

4. Ankara'da bir bardak cay 2.5 TL. yeni 60 cent USD.

Bu cay fiyati bile esnafin odedigi kira ile ilgili.

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Erkin Sahinoz un yazisi

https://m.takvim.com.tr/yazarlar/erk...inti-ekonomisi

Global likidite bollugundaki bol bol parayı neden İHRACAT yapacak kalıcı üretime aktaramadıkta, 250bın muteahitin %50 iskan alamayan ucube yapılar üretmesi için harcadık? Buna kim izin verdi? Bunun kurtuluş çaresi nedir? Acı reçeteyi kimler içecek?

Bu haybeye harcanan paralarla 1000 tane yeni ASELSAN kurulsaydı keşke, global likidite bolluğunda!

Şimdi global likidite bolluğu bitti. O ucube konutlarla ihracat mı yapacağız? Dışarıdan döviz nasıl getirecek o ucube konutlar?

7. Aynı fikirdeyim. Konuttan zarar eden müteahhit bu defa kurtuluşu dandik Kat Mülkiyeti Kanununu delmekte buldu. Site Apartman ve Residans Aidatlarından kol gibi geçirmeye başladı alanlara!

Nasıl olsa aidatların nasıl alındığı ve nasıl harcandığı dışarıdan denetlenmiyor! İçeriden uyduruk bir denetçi atıyor kendi çetesinden. Al gülüm Ver gülüm aidatlardan geçiriyor!

Bu sebeple bankalar bakacak aidatlardan kol gibi girmeye başlıyor, ellerindeki hacizli konutu, Üçüne beşine bakmadan ilk teklif edene satacak zararı realize edecek. Konut fiyatları daha da düşecek!

Kısır döngüye girildi bence.

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi

Burdan görüleceği üzere birçok şehirde(İstanbul dahil) fiyatlar nominal olarak bile düşmüş bırakın reeli. Hele gerçek enflasyon oranını düşününce emlak fiyatlarının arttığı tek bir şehir bile yok. Bu saatten sonra hala emlak alıp ikiye katlarım diye düşünen varsa gerizekalıdır.

Türkiye'de gayrimenkule genç nüfustan dolayı çok talep var ama geçtiğimiz yıllardaki ucuz ve kolay kredi imkanlarından fiyat çok şişti. Şimdi ucuz ve kolay kredinin bitmesiyle fiyatların inmesi lazım ama başta iktidar olmak üzere herkez direniyor çünkü ranta dayalı bir düzen kurdular. Fiyatlar makul seviyeye insin tekrardan satışlar canlanır, yatırım için kimse almaz belki ama oturmak için almak isteyenler alırlar.

Herşeyin bir alıcısı vardır mühim olan fiyatı belirlemek.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Aynı fikirdeyim. Konuttan zarar eden müteahhit bu defa kurtuluşu dandik Kat Mülkiyeti Kanununu delmekte buldu. Site Apartman ve Residans Aidatlarından kol gibi geçirmeye başladı alanlara!

Nasıl olsa aidatların nasıl alındığı ve nasıl harcandığı dışarıdan denetlenmiyor! İçeriden uyduruk bir denetçi atıyor kendi çetesinden. Al gülüm Ver gülüm aidatlardan geçiriyor!

Bu sebeple bankalar bakacak aidatlardan kol gibi girmeye başlıyor, ellerindeki hacizli konutu, Üçüne beşine bakmadan ilk teklif edene satacak zararı realize edecek. Konut fiyatları daha da düşecek!

Kısır döngüye girildi bence.
    aidat olayını çok abarttığınızı düşünüyorum. evet yeni yapılan özellikle kule ofislerde neredeyse kira gibi aidatlar isteniyor ama bunun genele oranı çok düşük kalır. sonuçta mahalle arasında kentsel dönüşümle yıkılıp yapılan apartmanlarda herhangi bir aidat olmuyor. ayrıca aidatın çok yüksek istendiği özellikle ofisler/rezidanslarda kiracı bulunamadığını bunun üzerine bir araya gelen mal sahiplerinin aidatları düşürmek için masrafları kısmaya çalıştığını da biliyorum. tabi eğer müteait malın çoğuna sahipse ve aynı zamanda kendini yönetim yapıp kurduğu şirkete para aktarıyorsa bununla mücadele etmek zorlaşır. ama genede serbest piyasa da olduğumuzu unutmamak lazım, eğer aidat yüksek geldiği için kiracı bulunamıyorsa o emlak değer kaybeder, değer kaybettiğini gören mal sahipleride aksiyon alırlar. yada bile bile zarar ederler ki sadece devlet bile bile zarar eder, oda başkasının parasını idare ettiği için.

bankaların aidat yüzünden ellerindeki konutları zararına satacağını düşünmek saflık olur. Çok daha büyük zararları bile örtme, defterlerde gizleme kabiliyetine sahip bankacı arkadaşlar onlarla karşılaştırıldığında üç kuruşluk aidatı takmazlar merak etmeyin. kendinizle milyar dolarlık bankayı bir tutmayın.

Sayfa 650/1014 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •