Kat mülkiyeti kanununun gerçekten günümüz koşullarında yetersiz ve kötü amaçlı kişilerce kötüye kullanılabileceği hususunda bende Sadece grafik arkadaşımıza katılıyorum,yaklaşık 4 yıldır kendi evimde oturuyorum daha evvelde görev gereği 2 yıl 560 konutlu lojman benzeri bir yerin yöneticiliğini yaptım,ancak burada gördüklerim beni hayrete düşürdü,işler ahbap-çavuş ilişkisi şeklinde yürüyor,yetki verilmesine rağmen alacaklar için icra takibi yoluna gidilmiyor,mütaahitten kaynaklı bir çok sorun hala duruyor,apartman aidatları zamanında toplanamadığı için genel kurul haziran yerine ekimde toplandı

toplantıda beni divan başkanı yaptılar,önce yönetime aday çıkmadı,ben bu durumda sulh ceza mahkemesine başvurulmalı yada bağımsız site yönetim şirketlerine gidilmeli diye çözüm önerisi sununca ,yönetime talip olmayan eski yönetici birden tutuştu;benim 5 bin tl alacağım var ben bu senede yöneticilik yapabilirim dedi

(amacı istemiyorum ama siz bana muhtaçsınız demekken,kanuni çözüm önerisi planlarını bozdu)ve diğerlerinin oylarıyla tekrar seçildi,tabiki sorunlar katlanarak büyüdü,kanun gereği yapması gereken şeyleri söyledim,tamam hallederiz dedi sonuç yok..

en komiği de 3 bin tl harcayarak bakım yaptığımız kaloriferin,2 ay sonra olağan üstü genel kurul toplanarak yenisiyle değiştirilmesi ve bu kararda imzası olanların,düzenli aidat ödemeyen ve hiç bir olağan toplantıya katılmamış ancak en çok üşüyen üyelerden oluşması..neden böyle uzun anlattım? bulunduğum şehirde dolayısıyla tüm Türkiye de bu örnekler istisna değil maalesef asıl ve çoğunluğu oluşturan durumdur.
Yer İmleri