Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 654/1014 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664704754 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,225 - 5,232 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Gelelim yüksek apartman giderleri konusuna;yine yaşadığım yerden bir örnek vereyim,şehrin zenginleri toplanıp 2 yıl evvel tripleks ortada havuzlu villa tarzı bir yapı işine girdiler,her şey gayet güzel gelişti, binalar bir kaç ay evvel teslim edildi,(yaklaşık 20 villa)ancak en az 3-4 kişi satışa çıkardı,nedeni ise aylık 1700 tl gider,her şeyi hesaplayan arkadaşlar böyle bir mini siteyi çevirmek için gerekli maliyeti hesaba katmamışlar ve her ay ortalama bir ev kredisi kadar parayı kaybetmemek adına evlerini satılığa çıkarmışlar,ancak küçük yerlerde zaten bu paraları verip o lüks evleri alacak kişi sayısı azken bu fahiş aidatı duyanlar da almaktan vazgeçecek ve mal maalesef ya çok ucuza satılacak yada sahibine zarar yazmaya devam edecektir.(bu arada gerçekten özenli ve güzel evler ve fiyatı büyük şehirlere bakınca çok ucuz ama her malın ederi yerine göre değişir;2016 teslim fiyatı 650 bin tl)

2. Kat mülkiyeti kanununun gerçekten günümüz koşullarında yetersiz ve kötü amaçlı kişilerce kötüye kullanılabileceği hususunda bende Sadece grafik arkadaşımıza katılıyorum,yaklaşık 4 yıldır kendi evimde oturuyorum daha evvelde görev gereği 2 yıl 560 konutlu lojman benzeri bir yerin yöneticiliğini yaptım,ancak burada gördüklerim beni hayrete düşürdü,işler ahbap-çavuş ilişkisi şeklinde yürüyor,yetki verilmesine rağmen alacaklar için icra takibi yoluna gidilmiyor,mütaahitten kaynaklı bir çok sorun hala duruyor,apartman aidatları zamanında toplanamadığı için genel kurul haziran yerine ekimde toplandıtoplantıda beni divan başkanı yaptılar,önce yönetime aday çıkmadı,ben bu durumda sulh ceza mahkemesine başvurulmalı yada bağımsız site yönetim şirketlerine gidilmeli diye çözüm önerisi sununca ,yönetime talip olmayan eski yönetici birden tutuştu;benim 5 bin tl alacağım var ben bu senede yöneticilik yapabilirim dedi (amacı istemiyorum ama siz bana muhtaçsınız demekken,kanuni çözüm önerisi planlarını bozdu)ve diğerlerinin oylarıyla tekrar seçildi,tabiki sorunlar katlanarak büyüdü,kanun gereği yapması gereken şeyleri söyledim,tamam hallederiz dedi sonuç yok..en komiği de 3 bin tl harcayarak bakım yaptığımız kaloriferin,2 ay sonra olağan üstü genel kurul toplanarak yenisiyle değiştirilmesi ve bu kararda imzası olanların,düzenli aidat ödemeyen ve hiç bir olağan toplantıya katılmamış ancak en çok üşüyen üyelerden oluşması..neden böyle uzun anlattım? bulunduğum şehirde dolayısıyla tüm Türkiye de bu örnekler istisna değil maalesef asıl ve çoğunluğu oluşturan durumdur.

3. Kat Mülkiyeti Kanununa 3 tane madde ekleseler sorunların %99 u hemen çözülür. Ama FakıBaba gibi BABAYİĞİT bir bakan lazım bunu yapmak için.

1) aidatlar ortalama kira bedelinin %15 inden fazla olamaz. (İstisna tüm kat Malikleri aksini istemezse)
    2) yönetim ekibi, yönetim şirketi, ve denetçisi arasında direk veya indirekt ticari ilişki olması veya birinci ikinci derece akrabalık ilişkisi olması suçtur.
    3) belli bir (mesela 20 BİN TL) miktarın üzeri aidat toplanan sitelerin defterleri ve giderleri devletin belirlediği bir ücret mukabilinde yılda bir kere Yeminli Müşavir tarafından denetlenir.

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Kat mülkiyeti kanununun gerçekten günümüz koşullarında yetersiz ve kötü amaçlı kişilerce kötüye kullanılabileceği hususunda bende Sadece grafik arkadaşımıza katılıyorum,yaklaşık 4 yıldır kendi evimde oturuyorum daha evvelde görev gereği 2 yıl 560 konutlu lojman benzeri bir yerin yöneticiliğini yaptım,ancak burada gördüklerim beni hayrete düşürdü,işler ahbap-çavuş ilişkisi şeklinde yürüyor,yetki verilmesine rağmen alacaklar için icra takibi yoluna gidilmiyor,mütaahitten kaynaklı bir çok sorun hala duruyor,apartman aidatları zamanında toplanamadığı için genel kurul haziran yerine ekimde toplandıtoplantıda beni divan başkanı yaptılar,önce yönetime aday çıkmadı,ben bu durumda sulh ceza mahkemesine başvurulmalı yada bağımsız site yönetim şirketlerine gidilmeli diye çözüm önerisi sununca ,yönetime talip olmayan eski yönetici birden tutuştu;benim 5 bin tl alacağım var ben bu senede yöneticilik yapabilirim dedi (amacı istemiyorum ama siz bana muhtaçsınız demekken,kanuni çözüm önerisi planlarını bozdu)ve diğerlerinin oylarıyla tekrar seçildi,tabiki sorunlar katlanarak büyüdü,kanun gereği yapması gereken şeyleri söyledim,tamam hallederiz dedi sonuç yok..en komiği de 3 bin tl harcayarak bakım yaptığımız kaloriferin,2 ay sonra olağan üstü genel kurul toplanarak yenisiyle değiştirilmesi ve bu kararda imzası olanların,düzenli aidat ödemeyen ve hiç bir olağan toplantıya katılmamış ancak en çok üşüyen üyelerden oluşması..neden böyle uzun anlattım? bulunduğum şehirde dolayısıyla tüm Türkiye de bu örnekler istisna değil maalesef asıl ve çoğunluğu oluşturan durumdur.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bosu bosuna okula gitmisiz
    ------------------------

Ayda 30 bin liranın altında kazanırsam o ayı zararla kapattım sayarım. Yanımda 5-6 eleman var. Biz yüksek kâr oranları ile satış yapmıyoruz. Bizim sergimizde şimdi karpuz var. Ben karpuzda kilo başına 10 kuruş kâr yapıyorum

----------------------------------------------------------------------
    http://www.milliyet.com.tr/10-kurus-...48/default.htm
    Boşuna gitmişsin tabi.

Abdye beyin gücü olarak değil beden gücü olarak gidersan olacağı bu. soğancıya özenirsi ve bizede beden gücü lazım değil zaten iyiki gitmişsin o işi tarlada 4 ayaklılar yapıyor. sen tr ye geldiğinde elindeki parayı sadece yiyeceksin herhangi bir iş gücü yine yapamayacaksın anca ayak üstü. bu işler öye abd den yazıp hava atmaya benzemez

10 günlük kazancım. ( bugünki dahildeğil.) ayda 90 altında kazanırsam kazandım demiyorum. soğan çuvalı taşıyarak değil yattığım yerden.

zamanında yaptık yatırımımızı geliştirdik vs. şuan ekvatordan hindistana abd den bangladeşe kadar hitim var.

ayda 95-120 arası kazanmama rağmen devletten senelik 30 -50 k arası alacağım var.( gelir vergisinden )

bu nasıl oluyor diyebilirsin ? abd de olsam yine aynısı olurdu. çünkü bedensel iş gücü amozondaki robotlar yapıyor artık.

emlak benim için tamamen keyfi bir mevzu asla yatırım söz konusu olamaz.

geçmişte web siteleri uygulamalar derken keşke zamanında villa alacağıma keşke bir kaç alman ingiliz veya abd den web sitesi daha satın alsaymışım.

şimdi sattıkları sitelerin peşinden koşuyor yabancılar 1 değil 10 villa parası veren var.

10 günlük kazanç 23 değil 233 tü şuan.

5. hangi site bu?
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Boşuna gitmişsin tabi.

Abdye beyin gücü olarak değil beden gücü olarak gidersan olacağı bu. soğancıya özenirsi ve bizede beden gücü lazım değil zaten iyiki gitmişsin o işi tarlada 4 ayaklılar yapıyor. sen tr ye geldiğinde elindeki parayı sadece yiyeceksin herhangi bir iş gücü yine yapamayacaksın anca ayak üstü. bu işler öye abd den yazıp hava atmaya benzemez

10 günlük kazancım. ( bugünki dahildeğil.) ayda 90 altında kazanırsam kazandım demiyorum. soğan çuvalı taşıyarak değil yattığım yerden.

zamanında yaptık yatırımımızı geliştirdik vs. şuan ekvatordan hindistana abd den bangladeşe kadar hitim var.

ayda 95-120 arası kazanmama rağmen devletten senelik 30 -50 k arası alacağım var.( gelir vergisinden )

bu nasıl oluyor diyebilirsin ? abd de olsam yine aynısı olurdu. çünkü bedensel iş gücü amozondaki robotlar yapıyor artık.

geçmişte web siteleri uygulamalar derken keşke zamanında villa alacağıma keşke bir kaç alman ingiliz veya abd den web sitesi daha satın alsaymışım.

şimdi sattıkları sitelerin peşinden koşuyor yabancılar 1 değil 10 villa parası veren var.

tebrikler hocam. mükemmel bir yatırım yapmışşınız. sitenizin adresinizi paylaşabilirmisiniz? merak ettim açıkcası. bizim de hit'e katkımız olsun

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Boşuna gitmişsin tabi.

Yaklaşık 10 gösterime 1 tıklama olmuş ve adsense banlamamış hayret.Photoshop olabilir mi?
    10 yılı aşkın bir zamandır sektörün içerisindeyim ama böyle bir veri görmedim, photoshop yada ay başı gelmeden adsense banned!

Normal şartlarda böyle bir sistemin ayakta kalması imkansız.

web sitesi ismini özelden yazın. size 10 senedir ne ile uğraştığınızı söyleyim.

siteniz türkçe ve türkiye ise.konuşmanın anlamı yok. tıklama başına alacağınız max getiri 0,2 TL dir sanırım .

abd den aldığım bir tık 30-35 tl arası değişiyor. normal bir site değil ayrıca. içerik girmiyorum içeriği kullanıcılar giriyor. adsende hesabım 8 senelik. bannedi bırak uyarı dahi almadım buzamana kadar.

ps falan değil.saate bakarsan anlarsın.

Sayfa 654/1014 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664704754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •