Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

    102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

    23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

    21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

    16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

    130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

    52 15.12%
Sayfa 656/1014 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

  1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    web sitesi ismini özelden yazın. size 10 senedir ne ile uğraştığınızı söyleyim.

    siteniz türkçe ve türkiye ise.konuşmanın anlamı yok. tıklama başına alacağınız max getiri 0,2 TL dir sanırım .

    abd den aldığım bir tık 30-35 tl arası değişiyor. normal bir site değil ayrıca. içerik girmiyorum içeriği kullanıcılar giriyor. adsende hesabım 8 senelik. bannedi bırak uyarı dahi almadım buzamana kadar.

    ps falan değil.saate bakarsan anlarsın.
    Türkçe sitelerde böyle bir kazanç ütopya zatende yabancı sitede bile 10 gösterime 1 tıklama normal değil. R10da da yazsanız aynı tepkiyi alırsınız. Sizde sitenizin ismini özelden atın incelemek isterim, sakıncası yoksa.

  2. #5242
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    kastattiğim şuydu..99 öncesinde sigorta primi max dan yatanla, min den yatan arasında %50 fark varsa...artık bu fark %200...bu nedenle sigorta primi tavandan yatan birisinin günlerinin 99 öncesi olması ile sonrası olması arasında maaş çok fark ediyor.

    sgk nın bugün emekli olsam ne kadar maaş alırdım diye bir servisi var...günü ve sigortalılık süresi dolmuş yaşı bekleyen birisi emekli olduğunda ne kadar alacak onu görebiliyor...benim 6000 günüm var...hepsi tavandan ödenmiş....3000 tl civarı bir emekli maaşım olacak.(bugünkü değer bu...yıllık zam çerçevesinde her yıl güncelleniyor bu rakam).

    yukarıda sormuştum ama cevap alamadım...tüm primleriniz tabandan mı yattı, kaç gün prim ödediniz? buna göre maaş 800 tl de olabiliyor, 4000 tl alan da var.

    bence şu anki sistem nispeten adil ve hakkaniyetli sayılır...çok prim ödeyen çok maaş alıyor...ayrıca sen ölünce eşine, hatta bekar kızına bile ödeme yapılıyor..daha ne olsun.

    Yanlışları eleştirelim, ama doğrulara da doğru diyebilmeliyiz...Ayrıca bir sistemin sürdürülebilir olması lazım, kurumları batırmaya da gerek yok...şu an ülkenin bulunduğu genel ekonomik durum düşünülünce, emeklilerin durumu normal sayılır.
    Sistemde o kadar cok yanlis varki nerden baslasam

    Mesela yurtdisindan borclanarak emekli olmak dunyanin baska hicbir ulkesinde yok. Neden AKP bunu kaldirmiyor cunku sicak taze para. Odeyecek olan kim? 20-30 sene sonra emekli olanlara o zamanki hukumet odeme yapacak. Yazik gunah

    ben de buna kayit oldum. 44 bin lira verdim 2 sene once, Ocak ayinda maasim baglaniyor 1500 TL

    Devlet inanilmaz muthis zararda. bana bu maasi olene kadar odeyecek bir de ustune bedava saglik sigortasi. Super salak bir sistem

    Ikincisi emeklilik yaslari cok dusuk TR de. 40 yasinda bir suru insan taniyorum emekli olmus. Daha da komigi oyle insanlar tanidimki sisteme odedikleri primi 20 sene odemisler ama emeklilikler 25 yili gecmis.

    Dunyanin en salak en zavalli en mantiksiz emeklilik sistemi heralde Turkiyededir

  3. #5243
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Adam intihar ediyor, ruhsal sikintilari vardi deniyor, adam oz evlatlarini oldurup, hatta ailesini yok edip intihar ediyor.Gun gecmiyor ki bir polisimiz kendini vurmasin.

    Buradan iddia ediyorum.

    Arastirin, bunlarin altinda hep bir banka bulacaksiniz.
    matematik bilmeyen insanlarin cebinde onbinlerce lira harcama potansiyeli olan plastik kartlar var

    Ayni Amerikadaki gibi. Faiz ne demek komisyon ne demek ceza ne demek bilmeyen insanlarin elinde bu kartlarin ne isi var?

    Anneminde elinde boyle 1-2 kart vardi sordum neden aldin diye. Ben almadim mektupla geldi dedi

    BI baktim yillik 50 TL yok 70 TL masraf yaziyor telefon actim kapatmaya calistim. Kapatmak yarim saat surdu.

    Annemi ikna etmek ise 3 gun. Git nakit harca neden bu kadar para veriyorsun degilmi?

  4. #5244
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu Zarrap olayinda BM Guvenlik konseyi kararinin altindan bile bu 5 banka cikti.

    Kim karar verdi, kim yol verdi onemli degil.

    BM Guvenlik konseyi kararlarinin BM muktesebati icinde, yasalari var, cezalar bile belirlenmis.

    Simdi bu 5 bankanin bu kadar aymazlik icinde olmasanin nedeni, turk milletini soymak deneyimidir.

    Ne olacak canim, ne olur ki bize aymazliginin sonucudur.

    Bak Bakara Makara Kibrisa vatandas oldu, biri tutuklama karari nedeniyle, yurt disina cikamiyor, beni ordan da alirlar diye Bilal oglan, umreye bile gidemiyor.

    Demkki neymis, bir evrensel hukuk varmis.

    Ne varki benim garip milletime uygulanmiyor.
    Vaybe Bilal in bundan dolayi yurtdisina cikamadigini bilmiyordum

    yakinda onada bir diplomatik pasaport cikarirlar istedigi gibi gider

  5. #5245
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Gelelim yüksek apartman giderleri konusuna;yine yaşadığım yerden bir örnek vereyim,şehrin zenginleri toplanıp 2 yıl evvel tripleks ortada havuzlu villa tarzı bir yapı işine girdiler,her şey gayet güzel gelişti, binalar bir kaç ay evvel teslim edildi,(yaklaşık 20 villa)ancak en az 3-4 kişi satışa çıkardı,nedeni ise aylık 1700 tl gider,her şeyi hesaplayan arkadaşlar böyle bir mini siteyi çevirmek için gerekli maliyeti hesaba katmamışlar ve her ay ortalama bir ev kredisi kadar parayı kaybetmemek adına evlerini satılığa çıkarmışlar,ancak küçük yerlerde zaten bu paraları verip o lüks evleri alacak kişi sayısı azken bu fahiş aidatı duyanlar da almaktan vazgeçecek ve mal maalesef ya çok ucuza satılacak yada sahibine zarar yazmaya devam edecektir.(bu arada gerçekten özenli ve güzel evler ve fiyatı büyük şehirlere bakınca çok ucuz ama her malın ederi yerine göre değişir;2016 teslim fiyatı 650 bin tl)
    Pardon aylik 1700 TL masraf nedir? Ne icin bu para? Villa basi 1700 TL?

  6. #5246
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Son Osmanlı Yazıyı Oku
    Yaklaşık 10 gösterime 1 tıklama olmuş ve adsense banlamamış hayret.Photoshop olabilir mi?
    10 yılı aşkın bir zamandır sektörün içerisindeyim ama böyle bir veri görmedim, photoshop yada ay başı gelmeden adsense banned!

    Normal şartlarda böyle bir sistemin ayakta kalması imkansız.
    konuyu biraz acarmisiniz?

    gosterme cok fazla olup tiklanma az olunca neden adsense ban etsin?

  7. #5247
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Merhaba. Bazen Tv'de markalı konut yapan firma yetkililerini izliyorum. İstanbul diğer dünya metropollerine göre çok ucuz diyorlar. Mesela bir tanesi Londra ile kıyaskıyor. Bunlar gerçekten çok komik. Evet doğru m2 si 250.000 pounda (1.300.000TL) 1 oda bile alamazsınız ama siz hiç Oxford caddesinde yürüdünüz mü? Oradaki insanların yaşam kalitesi, refahı, huzuru,eğitim, sağlık, şehrin düzeni, hak, hukuk, özgürlük, demokrasi, özel mülkiyet hakkı vs vs bunlardan haberiniz var mı? Nasıl kıyaslarsınız? Milleti kandırmaya doymadınız mı? Bu zamana kadar abartılı fiyatlardan ev sattınız ama artık bitti şükürler olsun. Parası olup ev almak isteyenler duyuyorum bazen 1.000.000 tl lik eve 700 bin civarı falan teklif ediyorlarmış. Çok hoşuma gidiyor bu durum. Bu zamana kadar milleti kazıkladınız biraz da millet sizi kazıklasın, fiyatları öldürsün. Mahalle müteahhitleri ve kurumsal firmalar, hepsi için söylüyorum bunları. Sevgiler.

    Cevap: Tebernüş Kireçci
    Merhaba. İstanbul'un Londra ve New York ile karşılaştırılması bende de yanlış. Bilen de emlak analizi yapıyor. Bilmeyen de... Bir ülkedeki ve şehirdeki emlak fiyatlarını analiz etmek için kişi başına düşen gelire bakmak lazım. Londra 5-10 yılda Londra olmadı. İstanbul'un önü açık. Ama çok daha uzun yıllara ihtiyaç var.
    http://www.tebernuskirecci.com.tr/ab...hhitler/160515

    Burada ABD New York Manhattan BETON piyasasını örnek verip İstanbul çok ucuz diyen bazı ileri zekalı forumdaşlar vardı en azından en bi betoncu Tebernüş Kireççi bile bunun böyle olmadığını itiraf etmiş ne diyelim allah herkese akıl fikir versin.
    Senin mantigina gore Istanbuldaki ev fiyatlarida Istanbuldaki averaj maasla orantili olmali

    Peki neden degil? Kendi dediginle celisiyorsun

    Ayni sey dunyanin butun sehirlerinde ama ozellikle gelismekte olan ulkelerde var. Git Jakarta ya maaslar Istanbul dan dusuk ama evler Istanbul gibi

    Cunku ki bunu milyon defa yazdim gene yaziyorum kiralar maaslar ile ev fiyatlari ise sermaye hareketleriyle orantili. BIr de bunun ustune TR gibi kara paranin anormal yuksek oldugu ulkelerde bu fark daha da acik. Ne kadar vergi kacagi ne kadar kara para o kadar yuksek ev fiyati

    Ancak Istanbul gereginden ucuz olmasinin sebebi var oda anormal insaat hakki verilmis olmasi. Baska bir hukumet olsaydi bu kadar cok insaat izni olmayacakti daha fazla yesil alan olacakti sanayi sehir disina gitmis olacakti ve nufus bu kadar artmayacakti. Ama yinede konut fiyatlari simdikinin cok daha ustunde olacakti. Siz dua edin heryer insaat dolu o yuzden Istanbul bedava

  8. Bağdat Caddesi'nde dönüşüm enkazı! Onlarca proje durdu...
    Hürriyet Haber27.11.2017 - 07:32 | Son Güncelleme: 27.11.2017 - 08:03

    İki bin konutun yarım kaldığı “Cadde”de, 100’ü aşkın müteahhit sıkıntıda. Şantiye görünümündeki bölgede, tamamlanmış konutların satışında da sorunlar yaşanıyor.İstanbul’un çekim merkezi Bağdat Caddesi’ndeki plansız kentsel dönüşüm, bölgedeki sorunları ağırlaştırıyor.

    Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre, şehir plancılarının öngördükleri şekilde etap etap başlamak, rezerv alanlar oluşturarak ilerlemek yerine binlerce binanın aynı anda dönüşüme sokulduğu bölgede müteahhitler de sıkıntıya girdi. Yaklaşık 2 bin konutu kapsayan 100’e yakın projenin durma noktasında olduğu belirtiliyor. Yarım kalan inşaatları, bir araya gelen kat malikleri bitirmeye çalışıyor. Yıkımların yarattığı konut açığı nedeniyle kiralar iki-üç katına ulaştı.

    Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu’na göre, yaşanan sıkıntıları fırsata çevirmek isteyen “çantacılar” ortaya çıktı. Çok sayıda müteahhitin sorun yaşadığını belirten Tavukçuoğlu, “Sorunlu firmalara gidip yarı fiyatına daire alıyorlar. Spot piyasa oluşuyor” dedi.

    Bağdat Caddesi İstanbul’un en ünlü bölgelerinden biri. Lüks mağazaları ve sosyo-ekonomik seviyesi ile dikkat çeken cadde, son yıllarda artık kentsel yenileme ile gündeme geliyor. Türkiye’de dönüşümün lokomotifi olan cadde üzeri ve yakın çevresinde bir anda yoğun şekilde başlayan dönüşüm ise adeta bölgeyi felç etti. Caddenin havası ve geleceğiyle öngörüler nedeniyle yüzlerce firma bir anda bölgeye akın etti. Öteden beri bölgede iş yapan markalara bir anda Anadolu’dan ve başka bölgelerden gelenler eklendi, Bağdat Caddesi’nde çalışan müteahhit sayısı 500’ü aştı. Sayı artınca rekabetin getirdiği yakıcı problemler de arka arkaya ortaya çıkmaya başladı.

    “Caddeye gireyim ama nasıl olursa olsun” mantığıyla hareket eden müteahhitlere kat sahiplerinin yüksek beklentileri eklenince işler tıkanmaya başladı. Birçok müteahhit kaynak probleminden dolayı darboğaza girdi. Caddenin sorunlarına gayrimenkuldeki genel fiyat düşüşü de eklendi. Bölgede fiyatlar yüzde 30- 35 oranında düşüş gösterdi.

    KAT MALİKLERİ ANLAŞARAK BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR

    Yaptığımız araştırmalara göre, bölgede 100’e yakın proje durdu veya ağır aksak ilerliyor. Bu da her projede ortalama 20 konut olduğu varsayılırsa bölgede yaklaşık 2 bin konutun zor durumda olduğunu ortaya koyuyor. Kat malikleri yarım kalan projelerin tamamlanması için formüller geliştiriyor.

    Teminat mektubuyla, teminat mektubu olmayanlar ise kendi imkanlarıyla para toplayıp inşaatları tamamlamaya çalışıyor. Bazıları kira almayıp projeleri ağır aksak da olsa yapmaya devam ediyor. Günlük yaşam büyük sıkıntıda. Etap etap gidilmediği, rezerv bölgeler ayrılmadığı için bütün cadde ve çevresi şantiyeye dönmüş durumda. Bir yandan yıkım işleri yapılıyor, bir yandan yeni binalar inşa ediliyor. Aynı sokakta yan yana birkaç inşaat birden başlayabiliyor. Bazı ev sahipleri evlerine bile gidememekten şikayet ediyor. Bölgede yıkımlar nedeniyle kiralık ev talebi zirve yapmış durumda. Bazı bölgelerde kiraların 3 kat arttığı belirtiliyor.

    ‘ÇANTACILAR TÜRÜYOR SPOT PİYASA OLUŞUYOR’

    Üyeleriyle birlikte Bağdat Caddesi’nde dönüşüm yapan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Bağdat Caddesi’nde 5 bin binanın yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Tavukçuoğlu, “Genel içinde baktığımızda problemli bina sayısı yüzde 10 civarında. Özellikle mesleğe son girenler çok ciddi sorunlar yaşıyor. 100 üzerinde müteahhit sorunlu. 100’ü de sektörden çıkmak üzere. Güçlü firmalar ayakta kalıyor. Diğerleri ise eleniyor. Çantacı olarak bilinen bazı kişilerin problem yaşayan firmalara nakit para ile gidip yarı fiyatına daire alma durumları olabiliyor. Bir dönem beyaz eşya sektöründe spotçulara benzeyen bir durumun ortaya çıkarabilir” dedi.

    "TİCARİLER CADDEYE DÖNDÜ"

    Caddede fiyatın düşmesiyle mağaza ve dükkan fiyatlarının uygun seviyeye geldiğini söyleyen Melih Tavukçuoğlu, bu nedenle ticari alanların caddeye döndüğünü söyledi. Deniz gören büyük dairelerin de bölgede kolayca satıldığını anlatan Tavukçuoğlu, en büyük problemin birbirine eş projelerde yaşandığını kaydetti.

    KAT KARŞILIĞI ORANLARI YÜZDE 65-68’E DÜŞTÜ

    Bağdat Caddesi’nde çok sayıda projenin dönüşümünde yer alan AE Mimarlık Yönetim Heyeti Başkanı Ahmet Erkutoğlu da bölgede yarım kalan ya da yavaş yürüyen inşaatların caddeden ziyade E-5 ile Minibüs Yolu civarında yoğunlaştığını söyledi. Cadde üzerinde genellikle güçlü firmalar olduğunu ve çalışmaların iyi gittiğini kaydeden Erkutoğlu, şöyle konuştu:

    Caddede 100 projeden 10’u yavaş gidiyor. Diğer bölgelerde sorun yaşayan firmalardan bazıları ellerindeki projeleri ya devretme ya da ortak alarak bunu çözmeye çalışıyor. Bazıları da fiyat kırarak bunu satmaya çalışıyor. Bu durum bölgeden alınan iş miktarını etkiliyor. Eskiden 100 kentsel dönüşüm projesi aldığımız bölgede şimdilerde bu sayı 15’e kadar düştü. Arz fazlalığı ve yavaşlayan satışlar nedeniyle müteahhitler artık gelen teklifleri değerlendirmiyor. Eskiden yüzde 75 olan kat karşılığı anlaşma oranları yüzde 65-68’lere geriledi.

    "KAT SAHİPLERİNİN DAİRE SATIŞI PAZARI BOZDU"

    Bağdat Caddesi bölgesinde 6 proje teslim eden Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, 2 yıl öncesine kadar bölgede bir bina tamamlandığında dairelerin hepsinin satıldığını, şimdi durumun böyle olmadığını söyledi. Aydoğan, “Artık satışta sıkıntı yaşıyoruz. Elimizdeki son projemizi 2 ay önce teslim ettik. Fakat 20 ayda bu projemizin sadece yüzde 20’sini satabildik. Bunda dışarıdan çok fazla müteahhidin piyasaya girmesinin yanı sıra daire sahiplerinin yüzde 50-60’nın da kendi dairelerini satışa çıkarıp başka bölgelere gitmesi etkili oldu. Bu durum arz fazlalığını artırdı. Bu nedenle artık bu bölgede proje yapmıyoruz” diye konuştu.

Sayfa 656/1014 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •