Bu gün bir kurum altın için 1200 dolar demiş.
Ben 1500 dediğimde linç edilmiştim.:)..Ama kanımca o kurum sallamış
Bu kurumların tahminini kim yapıyor?
Printable View
Bu gün bir kurum altın için 1200 dolar demiş.
Ben 1500 dediğimde linç edilmiştim.:)..Ama kanımca o kurum sallamış
Bu kurumların tahminini kim yapıyor?
bovespa artıya geçti çok ser bir şekilde.....
Poz.ları takip ediyorlar ondan pek yazmıyorum,iyi yerlerden yön aşağı 155.5 BİST 165.5 viop yukarı geçilmedilçe 155 BİST’e doğru sat 145 e doğru al,piyasanın gücüne göre oynayarak,bugün çok belli etti geleceğini aşağı,yarın önemli ama genel trend algım iyi değil,ne haber ne momentum yukarı gitse bile mal satmak için olur,10 günde yedire yedire mal verdiği yere 3 seansta mal almadan hacimsiz geldi,BİST 145-155 bandında git gellerle satabildiği kadar mal satıyorlar bence,herkesin 160-170-200 telegramcıların coştuğu bu dönemde sağlam bir satış olmadan,zaman geçmeden büyük bir çıkış beklemiyorum 15/03-15/10/2021 arası satışlı 2 aşağı 1 yukarı olarak geçer diye öngörüyorum
Özelden soran arkadaşlar için yazdım,cevaplaya adım kusura bakmayın,işlerim yoğun zaman ayıramıyorum,birde bu piyasada ne kadar içinde kalırsan testere de sermaye tükettirir.uzak durun,shortta değil malda olanların zor uyuyacağı döneme giriyoruz,thyao ve halkb soncuları da hareketlerini yaptılar..
Ytd
Ayrıca bir dip not;
Nasıl pandemi var diye korkutarak mal aldırmadılarsa,şimdide teşvik var nasıl olsa diye mal sattırmayacaklar kimseye tepeden,teşvik hikayesi de yalan olacak,zamana yayılarak yapılacak,1 gün çıkıp yarın 2 trilyon denilmeyecek
2021 yılını dünya piyasaları için çok çok satışlı olacağını düşünüyorum,pandemi bitişiyle milleti borsalara gömecekler...dow belki 13 bine gelecek bizim dibimiz 105 bin... şimdi bana delimi ne dersiniz ama zamanı gelince hatırlayanlar demişti diyecek,kalın sağlıcakla
Ytd
Youtube da çektiği videoları yoruma kapatacak kadar zavallı bir adam.
Sağa sola sallarken liyakat eleştiriye açık olmak filan derken iyi. Millet videoların altını malsin aptalsın vb. Küfür kıyamet doldurunca kötü.
Hani eleştiriye açık olmak lazımdı?
İlk günden beri kaale almadığım birisi. Halk için böyle diyorsa yarın buradan vioptan gelen parayla 10 bin lot daha halk alıyorum. Hadi bakalım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BOFA Securities, Türkiye bankacılık sektörü için fiyat hedeflerini güncelledi.
03 Mart 2021, 17:38
#AKBNK 8,20 TL hedef fiyatını korudu, tavsiye 'al'
#GARAN hedef fiyatını 11,85 TL'den 12,50 TL'ye revize etti, tavsiye 'al'
#YKBNK hedef fiyatını 3,80 TL'den 3,65 TL'ye revize etti, tavsiye 'al'
#HALKB hedef fiyatını 5,75 TL'den 5,15 TL'ye revize etti, tavsiye 'Endeksin Altında Getiri'
#ISCTR hedef fiyatını 7,90 TL'den 7,00 TL'ye revize etti, tavsiye 'nötr'
#VAKBN hedef fiyatını 5,45 TL'den 4,80 TL'ye revize etti, tavsiye 'endeksin altında getiri'
Zaten halka açık bir banka için böle saçma sapan duyumları veya saçma sapan teorilerini dile getirmek suç değil mi? Benim elimde halkbank yok ama yaptıkları düpe düz suç bence. Direk fiyatları etkileyecek şeyler söylüyorlar. Ben de bir tahmin yapayım o zaman. 2M $ üstünde bir ceza KESİNLİKLE beklemiyorum. Öle bir rakkamda bile çok insafsızca ve zalimce bir ceza derim, lakin bana göre ortada bir suç da yok zaten. Amerika'nın şımarık bir ambargo diretmesinden başka bişi değil(Ben Amerika vatandaşıyım ve bu yorumu yapıyorum...).
Bu ülkede bankaları koruma kanunu var ama o da çalışmıyor. Gerçi rte ara ara çıkıp işc ye el koymalıyız diyor. O da suç olmalı aslında. Devletin başında ki bile takmazsa, başkaları niye taksın...o da var...
Yani diyor ki bankanın PD nin 10 katı ceza kesecek..
Bu ceza olmaz ki..Direkt infaz olur..
OFAC asla böyle çalışmaz bir kere amaçları kurumları batırmak değildir..
20 milyar dolar ile HALKB ına değil ülkeye ceza kesilecek demektir..
OFAC hiç bir bankaya PD inin 10 katı ceza kesmemiştir..
PD lerin yüzde 10 u 20 si ni geçecek cezalar kesilmemiştir..
Bu ceza dan sonra da uzlaşması falan oluyor daha da inebiliyor ceza..
Bir ara 2018 de Hakan A. yargılanırken 60 milyar dolar 40 milyar dolar deniliyordu..
Halbuki o banka ya açılan dava bile değildi..
Aradan 3 sene geçti hala kesilen bir ceza olmaması da enteresan..
Geçen bu işlerden hiç anlamayan bir eleman ile konuşurken 20 milyar dolar + switf sisteminden atılacak halkb dedi..
Güzel..
Halka iyice yaymışlar bu haberi..
4.80-6 tl arası artık mal toplama dönemidir HALKB için gözümde..
"lakin bana göre ortada bir suç da yok zaten" ...
Seni takan kim :) Amerikan yasalarına göre suç işledi Halkbank. Amerika'nın geçmişte ki kararlarını vs inceledikten sonra 500 milyon doların altında bir ceza beklemek bana göre üniversite sınavlarında 2 net yapamayan adamların başarabileceği bir iştir...
Adam 20 diye davul çalıyor televizyonda. Şarlatan. Yetersiz beyinsiz mal bir adam şimdi sen akıllı adamsın borsacisin onu mu savunuyorsun?
Sen de demişsin 500 işte. Ariakas demiş 2. Oralarda bir şeyler gelir ha gelmese de şaşırır miyiz yoo masa altından neler döner kim bilir. O cezayı yese bile hala ucuz bana göre.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gece bir saatten sonra anlaşılmak zor oluyor. Tekrar izah edeyim;
Adamı tanımıyorum bile... Nasıl 20 milyar dolar diyen saçmalıyorsa 2 milyon diyen de saçmalıyor diyorum :) Ve hatta kendi tezimi koyuyorum. Beklediğim ceza 500 mil $ ile bankanın ceza geldiği gün ki piyasa değerinin yarısı :)
2 milyar dedi aNlamadan yazmışsın.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kişisel beklentim 200 300 milyon dolar civarı bir ceza gelmesi yönündedir.
Bu cezaya itiraz edilir yada işte belli prosedörleri var..
Daha da düşebiliyor..
Bunu not düşelim buraya..
OFAC ın daha evvelki cezalarından çıkardığım sonuçtur..Kişisel beklentimdir..
Müttefik, can, ciğer ülkelere kestiği cezalarla karıştırma... Bu davanın ucu siyasilere dayanıyor ve bu yüzden bu kadar uzadı... FATAL RISK ler içeriyor dava ülkemiz adına...
Kaldı ki hesabın yanlış... BNP Paribas'a yaptırım ihlalinden verdiği ceza 8,9 milyar $ ı incele
bnp 64 milyar..
halk 1.8 milyar..
oransal olsa 250 milyon. :)
bankacılık krizi çıkaracaklarsa ok..
2.5 - 3 milyar.. :p 3 den 416 milyon..
kessinler cezada..
300 400 ver en fazla swiftten at..
halk off olursa.. (defterden büyük)
halkın dışına da ceza kesilir.. iş başka boyuta gider..
kesine yakın, olimpiyat yüzücüsü krediler de arada boğulur.. :yes:
kırıkmısın ? neyini kandırcam.. :he:
gundwane mantıklı/rasyonel kıyas yaptı. olay bu..
o dediğiniz rakkamlarda halkın dışı da yanar. bukadar basit..
ceza amaç sonuç..
valla baktım geçtim
saygılar.. :he:
https://i.hizliresim.com/oCtomv.jpg
Asya'dan bildiriyorum;
Sikunti yokidur...
Oyna devam... Öğleden sonra yetişirim size :)
Ne olmuş yine gece gece ??
Nikkei %-2.70
dow bizim kapanışa göre %-1.50
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kasa 463bin jeton olmuş, akşam yazmayı unutmuşum.
günaydın esnaf, hayırlı işler bol kazançlar
Bugün eksi başlayıp, az basıp artı kapar mı? Yarında klasik cuma yapıp artı açıp eksi kapar mı acep????
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
viop direkt eksi açıp hiç artıya geçemesi sorunu derinleştirebilir...
1.600 ( 1.595) stoplu long halen avantajlı bana göre...
Evet deyyus mal almıyor, ama satmıyor da...
Bana kalırsa değüşük bir gün olabilü, gerçi değişen de bir şey yok, şırıl şırıl akıyo
Havacılar a değişik ve güzel, bize ise kötü haber
Habertürk internet sitesinde yayınlanan habere göre; İç hat uçak biletlerinde, “tavan” fiyat uygulaması sona eriyor. Bu konuda çalışmalar başlatıldı. Ankara, havacılık sektörüyle temas kurdu. Öncelikle, yeni bilet fiyatlarına esas oluşturacak parametreler (başta jet yakıtı gideri olmak üzere) belirlenecek. Bu parametreleri içerecek bir “formül” oluşturulacak. Söz konusu formül işletilecek ve bilet fiyatları, “makul” ölçüleri aşmayacak biçimde, herhangi bir müdahale gerektirmeden yeniden hesaplanacak. Kaynaklar, turizm sezonu açılmadan bu konudaki çalışmanın tamamlanabileceği mesajını verdi. Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Senin zekan seviyen kaç? Hakkaten soruyorum... 2M $ ceza bekliyorum yazmışım ya. Sen onu nasıl 2 Milyon dolar sanıyorsun? 2 MİLYAR dolar ceza bekliyorum haliyle. Bu şekilde anlayabilecek kişiler olduğunu düşünemedim. Halkbank a verilecek cezayı milyon sanabilecek kişiler 2 ile 2 yi toplayamayacak kişilerdir...
Komik adamsın lan caho. Geçen gün yazdıklarım seni iyice sarsmış. Saldırgan olma, adam ol dostum...
Günaydın viop esnafı, zor bir gün bizi bekliyor gibi.
Aynen... Gayet güzel özetmişsiniz. Kesilen cezaler bankaların büyüklüklerine bakılarak kesiliyor. Dolasıyla zaten 1-2 Milyar dolar verilebilecek en yüksek ceza. Ben de buna istinaden 2 Milyar dolar en yüksekten tahmin yaptım. (Milyar diye açık açık yazıyorum, bazı zihni sinirler milyon sanmasın)...Bu arada basında 20 milyar dolar yazanlarda bunun olamıyacağını biliyor ama yine de yazıyorlar!!!
Kaldı ki ben bir AMERİKA VATANDAŞI olarak bu cezaları yanlış buluyorum diyorum, kendi şımarık ambargolarımızı diretiyoruz diyorum ama bazıları bu saçmalıkları benden daha çok benimsiyor. Amerika ceza versin diyor. Ve verilse mutlu olacak resmen. Bu cezayı tayyip cebinden mi ödeyecek? Size ödetecek olm... Hepiniz vergilerinizle tıpış tıpış ödeyeceksiniz... Yani muhalif olmak bu değil, bunun bir ismi varda. Yazarsam ceza alırım...