Walla dışarıda sıkılaşma devam edecekse, hep birlikte amuda kalkarız..:oleyo::oleyo:
Printable View
benimki ev için 10 kusur yildir biriktirdiğim para hic olmasın telaşı. Bi kere ucunu kaçırınca karar almak kolay değil. Maliyet yukarda kalınca trade ile düşürelim psikolojisine giriyorum. Sonra daha beter hale geliyo[emoji33] [emoji24] [emoji28].
Ben 2 senedir bekliyodum bu günleri. Kriz çıkacak diye ev almiyorum diye alay konusu olduk çevrede. Ama bekleye bekleye biz inanmaz olduk olanlara. Akil mi kaldi[emoji3] [emoji2]
tek noktadan hic bi enstrümana girilmez ama o güzel yer neresi bi bilsem[emoji4]
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum asla durdurulmaz. Seçim malzemesi....
Ayranı yokken içmeye tahtarevanla gidecekler için duble yollar gibi.
Toplu taşımayı, dönüşebilir enerjiyi artırmak yerine her asgari ücretli genç bir doğan alıp benzin/ gaz harcasın diye.
Sıkıntı aslında her zaman "Halk için halka karşı" mı " Halk için halkla beraber" mi?
Demokrasinin ikilemi de burada.
doalra gene pis verdiler 1,5 kuruş düştü
Devleti küçülttüğünü iddia eden iktidar
2002 yılında 2 milyon 100 bin civarında olan memur sayısını 2017 başında 3 milyon 350 bin kamu personeli sayısına getirmiştir.
ihtiyaca binaen yapılan personel alımlarına sözümüz yok ama 14 yılda devlet personelini %60 arttırıyorsan senin neren küçülmüş be kardeşim !!
rxpu da gelmiş vurdu çekti zamanı:whistling::whistling:
Reel piyasada euro 7tl usd 6tl fiyat oluşumuna göre gardını alanlar mevcut.
GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
+++++++++++
ben dedim zaten..
seçime girenler,
seçimi kaybetmeleri halinde
"seçim sonucunu kabulleneceklerine" dair imzalı belge versin şimdiden dedim.
bunlar,
daha şimdiden kendilerine oy vermeyeceğini bildikleri kesime "fetöcü" diye saldırıyorlar (ki en büyük fetöcü kendileri) ,
Seçimi kaybettikleri "resmi olarak belli olduğu" andan itibaren,
enteresan söylemler ve hareketler de bulunma ihtimalleri çok ağır basıyor bence..
PUTİN : 2024 YILINA KADAR YILLIK ENFLASYONUN %4 İLE SINIRLANMASINI TALEP EDEN KARARNAME İMZALANDI
Ağa bu ne :oleyo:
"Seçimlerin İptali" mevzusunu gündeme getirebilecek "olaylar ve durumlar" tekrar tekrar gözden geçirilmeli
ve bu gibi karmaşa ortamlarına müsaade etmeyecek biçimde azami bütün önlemlerin alındığından emin olunmalıdır.
Gerçekse, yakında bizimki de bir KHK ile sınırlandırabilir hem döviz kurunu hemi de enflasyonu...:)
KHK NO Bilmem kaç:
"Bundan böyle memaliki Osmaniye'de yıllık fiyat harareti % 7 'yi geçemez.
Ayrıca dolar fiyatı anca 4,30 gayime olur . Bunu geçerse kellesi vurula..."
Rusya'nın durumu ile bizimki çok farklı, Rusya cari fazla veren bir ülke. Teknik olarak devletin enflasyonu büyümeden feragat ederek frenleme gücü var. Putin de devletin bu iradesini göstermek için böyle bir kararname yayınlamış olabilir. Bu mantıksız değil.
Cari açık veren ve enerjide dışa bağımlı olan bir ülkenin ise Rusya kadar geniş bir manevra alanı olmayabilir.
blombergte bankacılık konusunda gizem diye bir bayan akbank ve garanti otaştaki kredileri nedeniyle zora giriyorlar karşılık ayırmaları lazım dedi
Ne dolar kuru ne enflasyon...
Bu millete hiç bir şey yapamaz....
Keyfini bozamaz.
https://www.facebook.com/piramithabe...6729751007974/
enflasyon ile mücadele programı açıklamak başka şey,
kararname yayınlamak başka şey..
Putin, böyle basit bir saçmalığın altına imza atıp, kendini komik duruma düşürmez..
söz konusu olan "a.k. partisi" olsa,
o zaman bişi demem tabi..
her şey beklerim.. :dvr::dvr::dvr:
Yine de mantıksız bulmuyorum neden mi?
Diyelim ki bir kararname çıkarıldı ve enflasyon hedefi %8 olarak belirlendi.
Bu şu demek tcmb başkanı bu hedefe ulaşmak zorunda ulaşamaz ise tıpkı özel sektördeki CEO'larda olduğu gibi işini kaybedecek.
Yani gerçek liyakat ve başarı kazanacak.
Şu anki tcmb başkanı başarısız olduğunda da görevini sürdüreceğini biliyor. Bunun tersi durumda çok daha yüksek performans göstermez mi?
Evet devlet yönetimi konusunda aşırı ütopik düşündüğümün farkındayım ama bu bir tarihte mutlaka bu şekle evrilecek.
inanın bu ütopik ötesi olmuş sayın rxpu.
MB nın hedeflere ulaşabilmesi sadece kendi başarısı ile alakalı bir şey değil.
Söylediğinizin olabilmesi için başkanın(cbaşkanının) da bir tahütte bulunması gerekli.
Kısıtlı ekonomi ve siyasi bilgimle evrileceği son nokta bizim sistemimiz olurdu herhalde :)
"FAİZ" konusunda "kararname yayınlamak" demek
esasen
Devletin Ekonomi Politikalarının İFLAS ettiğini açıkça ilan etmek demektir... :yes:
zaten,
Sizin bahsettiğiniz Hükümet'de,
yayınladığı faiz kararnamesinden kısa bir süre sonra nalları dikmiştir nihayetinde... :)
Sayın Tuncer Şengöz hocanın bir kitabı vardı.. : "Leonardo'nun Robotu"
http://gberis.e-monsite.com/pages/co...a-borsasi.html
boş vakitte okunabilir bence..
ilave :
Bugüne gelirsek eğer
a.k. partisinin başkanı olan zat-ı muhterem hazretleri
Merkez Bankası Başkanına
sürekli olarak "FAİZ" konusunda baskı yapmakta ve müdahale etmektedir..
Bu baskıya "üstü kapalı veya gizli kararname" demek yanlış olmasa gerek..
Merkez şimdilik bu "siyasi baskıya" direniyor..
göreceğiz bakalım sonucu..
Demek istediğim şuydu ki sistem öyle bir noktaya gelecek ki hem para hem maliye politikaları politikacıların geniş etki alanından izole edilmek zorunda kalacak. Gidişat onu gösteriyor. Şimdi nasıl kör topal da olsa merkez bankası bağımsızdır diyoruz belki ileride de maliye'de özerktir dememizi gerektirecek tedbirler alınmak zorunda kalınacak.
Gerek Türkiye gerekse dünyada politikacıların eline oyuncak olan mali ve para politikalarının ne hale geldiği belli.
Kusura bakmayın yine epey ütopik oldu.
http://www.paraanaliz.com/2018/gunce...raftari-22910/
http://www.businessht.com.tr/emlak/h...ri-indiriliyor
şu iki haberi arka arkaya okuduğumda sıkı para politikası nasıl uygulanacak diye aklımda deli sorular beliriyor ??
İlginç bir yazıydı. Teşekkürler. 1800-1900 yıllarından bilmediğim bir finansal enstrumanı öğrendim.
Konsolid/konsolit : Vade sonu belli olmayan ve yalnızca faizi ödenen devlet tahvili cinsi.
Daima bir kararda durmayıp şüpheli zamanlardaki konsolidler fiyatı gibi gâh iner gâh çıkardı." -Ahmet Midhat Efendi. :)
Ek 18627
Bence çok doğru bir tespit.............
https://odatv.com/bodrumda-siyah-kug...0041822_m.html ha şimdi ne olacak. Siyah kuğuda görülmüş. Bizim piyasalar için neye işaret acaba.
Ek 18634
Ülkenin 16 yıl sonra geldiği durumu çok net özetliyor..............
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150
seçimler için hissenet anketi açılmıştır
oylama gizlidir. oyunuz hiçbir şekilde gözükmeyecektir.
hissenetin anketleri net skoru göstermez sadece forumun genel eğilimini yansıtır. ama genede oylamaya ne kadar çok katılan olursa o kadar sağlıklı olur.
sadece oyumuzu kullanalım yorum yapmayalım
hayırlı olsun