Sayfa 680/1023 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Burada kimsenin danışmanlığını yapmıyoruz.

Böyle bedavadan bir işlevimiz yok.

Zaten başlıktakilerin çoğu uzuncu.

Elindeki üç bes kuruş değerini yitirmesin diye dolar tercihi yapmış.

Kısa vadede şu olmuş bu olmuş pek etkilemiyor çoğunluğu.

Hele hele seçim sonrası ne oluru konuşmak, kimsenin bilmediği bir konuda ahkam kesmek bence.

Yarın ne olacağının bu ülkeyi yönetenler tarafından bile bilinmediği bir yerde anlamlı analiz olanaksız.

Kısa vade analiz isteyen bence "dolr kuru bu iner de çıkar da " başlığına müracaat etsinler...

2.  Alıntı Originally Posted by Bayesian Yazıyı Oku
    arkadaşlar, 3,80den beri dolar almayı düşünüyorum. satışlar gelince düşer oradan alırım diye diye 4,25i gördüm. tamam ülkede riskler var ama artışlar da biraz abartı geldiği için belki tansiyon yatışır düşer diye bekledim. sanırım böyle giderse kıçımız açık uykuya yatıcaz.
    Yalnız değilsin. Ayni ben.[emoji1] en son paranın yarısına 4.10 ort ile aldım. Dayanamayıp. Sonra 4e kadar düştü. 4.18 verip 4.10 alayim diye 3te1 sattım. Simdilik 3un1i oldu[emoji28] [emoji12].
    Hacı yatmaz oldu dolar bu ara. Bütün parayı gomecektik ama takip ettiğim herkes önce 3.65 sonra 4 diyodu.

ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bu arada ekonomide her teşvik haberi durumun ne kadar kötüye gittiğini gösteriyor
    Forever teşvik..

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli idi..

4.  Alıntı Originally Posted by Kuzen Yazıyı Oku
    Sorun milletten para toplamakta degil.

Moody's o malum raporunda yazmisti, " ihtiyacin cok ustunde vergi toplaniyor " diye.

Hemen bunlar baslamisti, ic islerimize karisiyor diye.

Sorun, bolusumde.

Rant'ta,

Calinanda.
    Bu rant ve calma isi, cok partili doneme gectigimiz gunden beri var ve suruyor.

Ama bunlarin donemindeki kadar hic olmamisti.

Demirel hukumetleri doneminde DCM'lerin bir gecede TL.'ye cevrildigini.

Mesut'un TOBNK satarken kendi icisleri bakani tarafindan suc ustu edildigini.

Karsilikli aklamalari bir dusunun.

Ancak, hic bir talan 17 Aralik gunu kadar aleni olmamisti.

25 Aralik gunu " parayi sifirla " sozleri kadar, inanclari bitiren bir sarsinti olmamisti.

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Forever teşvik..

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli idi..
    Marjinal fayda diye de birşey var.

Teşviklerin artık faydasının olmadığını tam tersine zararı olduğunu düşünüyorum..

Misal anne anne cart curt evde bakım teşviki falan yanılmıyorsam sessiz sedasız kaldırılmış hatta verilenler de faizi ile beraber geri istenmiş diye duydum..

2 tane yaşlı kadına sokakda kulak misafiri oldum..

faizi ile birlikte geri istediler diye..

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Burada kimsenin danışmanlığını yapmıyoruz.

Böyle bedavadan bir işlevimiz yok.

Zaten başlıktakilerin çoğu uzuncu.

Elindeki üç bes kuruş değerini yitirmesin diye dolar tercihi yapmış.

Kısa vadede şu olmuş bu olmuş pek etkilemiyor çoğunluğu.

Hele hele seçim sonrası ne oluru konuşmak, kimsenin bilmediği bir konuda ahkam kesmek bence.

Yarın ne olacağının bu ülkeyi yönetenler tarafından bile bilinmediği bir yerde anlamlı analiz olanaksız.

Kısa vade analiz isteyen bence "dolr kuru bu iner de çıkar da " başlığına müracaat etsinler...
    Sayın Bora Yaşar, bence Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomi değil, bir uzlaşı yaratma kültürünün olmamasıdır. Dolayısı ile ülkede kamu denen şey oluşmamakta, kamu öncesi ve kabile sonrası formsuz bir insan kitlesi, gelenekten gelen oyun teorisi metodları ile yaşamaya çalışmaktadır.

Siz de aynısını yapıyorsunuz, danışmanlığınız eksik kalsın efendim

Ben buraya, doların yükseleceğini düşünen arkadaşlar ile tartışmak için yazıyorum.
    Eğer siz tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorsanız tartışmayın efendim.

Ben birincil ağızdan, milletin çok akıllı bulduğu muhaliflerin bile çok sevdiği bir kişi olan A.B'den dış mihraklar bize saldırıyor lafını duyunca irkildim. Benim sadece cebimi değil, bekamı kontrol etmeye çalışan bir hükümet var ve hayaller içinde yaşıyor bu hükümetin üyeleri. Bu karanlıkta yolumu bulmaya çalışıyorum. Lütfen şu karanlık Türkiye ortamında yolunu bulmaya çalışan bir kişiye ahkam kesmeyin. Böyle bir hakkınız yok.

Alıntı Originally Posted by Academician Yazıyı Oku
    Yalnız değilsin. Ayni ben.[emoji1] en son paranın yarısına 4.10 ort ile aldım. Dayanamayıp. Sonra 4e kadar düştü. 4.18 verip 4.10 alayim diye 3te1 sattım. Simdilik 3un1i oldu[emoji28] [emoji12].
    Hacı yatmaz oldu dolar bu ara. Bütün parayı gomecektik ama takip ettiğim herkes önce 3.65 sonra 4 diyodu.

ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim çok bir param da yok. Mezun olalı 1.5 sene geçti. savunma sanayinde iş buldum fakat devletimiz güvenlik soruşturmasını aylardır tamamlayamadığı için geçici olarak hükümete yakın bir şirkette çalışıyorum. dolara saldırı olduğunu bu yüzden erken seçime girileceğini buradan duydum ilk benim için bu durum biraz adamın gol diyor u çağrıştırıyor. galiba cidden gol oluyor şu an durum 5-0 gibi. ben sizin yerinizde olsam al sat işlerine hiç girmem. ne kadar kazancaksınız ki 0,08 fark ile riske değer mi? güzel bi yerden tüm parayla girip durumu izlemek gerek.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Marjinal fayda diye de birşey var.

Teşviklerin artık faydasının olmadığını tam tersine zararı olduğunu düşünüyorum..

Misal anne anne cart curt evde bakım teşviki falan yanılmıyorsam sessiz sedasız kaldırılmış hatta verilenler de faizi ile beraber geri istenmiş diye duydum..

2 tane yaşlı kadına sokakda kulak misafiri oldum..

faizi ile birlikte geri istediler diye..
    Olacağına bak..bizim köyde buna bol dötten os.. derler..

Seçim sonrası kim gelirse gelsin devam eden yatırımlar (köprü, havalimanı vb.) durdurulursa şaşırmayacağım..

Belkide öncesi olur, kimbilir..ama örtük bir şekilde..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Olacağına bak..bizim köyde buna bol dötten os.. derler..

Seçim sonrası kim gelirse gelsin devam eden yatırımlar (köprü, havalimanı vb.) durdurulursa şaşırmayacağım..
    İmkansız..

Reis dolar indi çıktı boşverin bunları ile sinyali verdi..

Durmak yok yola devam..

Dursa da biteriz durmasada biteriz..

Üzerine kanal istanbuluda ekleyecekler..

Ben taa 2016 mart ında yazdım..

TR parasal genişleme yapar mı ..
    Herkes yapıyor bende yapıyorum diyebilir mi..
    Normal bir ekonomist höh der yapmaz..

Ama Reis yapar..Hiç duraksamadan..

KGF+VF (varlık fonu) teşvikler , müteahitler ile ne olursa olsun ödeme bazlı anlaşmalar
    Yemiyor faizi düşür kredi muslukları aç bağrışmaları..

Hepsi Turkish QE...

EM ler içinde doların böyle füzelediği bir biz varız..

Dikkat edilirse 2 lafından biris büyüme..TL bazlı ama..

Dolar bazlının lafı bile edilmiyor..
    Umurlarında bile değil..

Dolar ne olursa olur MB işte kumda debelensin modundalar..

Sayfa 680/1023 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •