bugünkü oranlar milyon altı
vakıf halk burgan (max 26) ve diğerleri (odea-anadolubank tbank hariç) 26 altı.
durum budur
Printable View
bugünkü oranlar milyon altı
vakıf halk burgan (max 26) ve diğerleri (odea-anadolubank tbank hariç) 26 altı.
durum budur
Banka hissesini alsak faizin kat be kati kar etmiştik
Yarın yapılacak Enflasyonla mücadele toplantısının ardından dövizin biraz gevşeme göstereceğini düşünüyorum. Yarına kadar ekranlara bakmama kararı aldım. Yarın pozisyon belirlemeye çalışacağım.
Kalkınma alsaydın 1 ayda net %561 almakda vardı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c56476e199.png
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Endeks ve dolar böyle giderse faizlerden Hayır gelmez. Piyasada anlayamadığım bir bahar havası var. Gerçekler sonbahar/kış ama hissedilen bahar. Saçma sapan bir durum
simdi ben bu ay en az %7-8 kazanmazsam basarısız sayarım kendimi neden cunku enflasyon zaten %6.5 cıktı bu ay ..yoksa param erir ..sabit yatırımım mevduattan %2 gelecek geri ne kaldı enflasyonu gecmem icin %.4.5 onuda borsa karı ile fazlasını aldık simdi ekim enflasyonuna bakacaz :)
Şimi olay şudur .Bizim Türk mevduatçısı korkak yapıda insandır .SAĞLAMCI ayrı korkak ayrı şeydir .Sorsan sağlamcıyım der .
1 yılda yüzde 25 getirim olsun der ama sonra ağlar durur forumda..
Borsa bilmem kaç yılın seviyesine gelmiş ,dolar bazında bedava olmuş .Almaz.Çünkü içine o korku işlemiş artık.
Dolar al desen ,yıllarca bir yatay yapmıştı içinde hala o korku var .
Bende o grubun içindeyim .Korku içimize işlemiş.
Şu an yüzde 60 mevduat ,40 da hissedeyim yaklaşık.
İtiraf edeyim borsa yerine mevduat yapsaydım bugun için daha karlıydım .
Yinede uzun vade hisseden vazgeçmiyorum kazanacağımı biliyorum.
Tavsiyem korkularınızı yenin ve hisse yatırımınız az da olsa olsun .Borsada uzun vade kimse kaybetmez yeterki saglam hisse secin .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
08 Ekim 2018 Pazartesi, 16:36 Güncelleme: 08 Ekim 2018 Pazartesi, 16:37
TCMB'nin 100 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 1 ay vadeli Döviz satım ihalesine teklif gelmediği için işlem gerçekleştirilmedi.
TCMB'nin 50 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 3 ay vadeli döviz satım ihalesine gelen teklif 18 milyon dolar oldu. İhalede gerçekleşen tutar 18 milyon dolar olurken, ortalama fiyat 6,45723, en düşük fiyat 6,41230, en yüksek fiyat 6,47940 oldu. Teklif edilen ortalama fiyat 6,45723 olarak gerçekleşti.
TCMB'nin 50 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 6 ay vadeli döviz satım ihalesine ise 10 milyon dolar teklif geldi. İhalede gerçekleşen tutar 10 milyon dolar olurken, ortalama fiyat 6,90176, en düşük fiyat 6,85940, en yüksek fiyat 6,93950 oldu. Teklif edilen ortalama fiyat 6,90176 olarak gerçekleşti.
Bu veriler bize neyi gösteriyor? TCMB yukarıda bahsi geçen miktarlardaki dövizi Türk Bankalarına mı satıyor yabancılara mı?
Alıcı teklif ortalamalarına göre, alıcıların 3 ay sonraki dolar kuru beklentileri 6.47den fazla, 6ay sonraki kur beklentileri 6.90dan fazladır diyebilir miyiz?
bugün dolar
6.0000 ise
1 ay sonra min
6.1500
2 ay sonra
6.3038
3 ay sonra
6.4613
olmalı..
bunun altında ise zarar..
ytd.
syg,
Bu ihalelerde ne yabancıya ne de yerliye döviz satışı yok. TL karşılığı bir uzlaşma var. Yani o gün geldiğinde aradaki kur farkı (o günkü spot kur ile ihalede teklif edilen kur arasındaki pozitif ya da negatif fark) TL olarak mahsuplaşılıyor. Bu tür ihalelerde faiz bazlı fiyatlama yapıldığı için bence tam olarak beklentiyi gösteriyor diyemeyiz.
Öğle saatlerinde tcmb piyasaya repo ihalesi ile 13 milyar TL vermiş. Normal fonlamaya göre düşük ama Cuma günkü aşırı yüksek fonlamayı dengeleyici bir seviyede. O nedenle bugün bir kısmi üst bant fonlama süprizi gelebilir mi kararsız kaldım.
TBank için...
Daha çıkışı tecrübe etmedim
Ama girerken sordum:
İnternetten max 100K olabiliyor
Şubeden ücretsiz yaparız, yorulmanıza da gerek yok müsait zamanda talimatı alıcı ödemeli kargo yaparsınız dedi
Ek bilgi: Bu arada vakıf müşteri temsilcisi de kargo ile dekontları yolladı, imzalayıp geri göndericem
Biraz tik gibi oldu benimkisi. Likidite açığı tiki. :oleyo:
Ama senin için önemi ne dersen ilk monetizasyon işaretini oradan alabileceğimizi düşünüyorum.
Evet sistemin yarattığı bir açık ama bence içinde çok fazla veri saklıyor.
Örneğin sendikasyonlar yavaşladığında veya tıkandığında burası şişiyor.
Tahsil edilemeyen krediler çoğaldığında da yine burası şişiyor.
Burası bir sonuç ama bu sonucu parçalarına ayırıp manalandırmak çok kolay değil.
Herkese bol kazançlar bugün anadolubanktan oran aldım yarın temdit yapacağım.384 gün 27 den bağlarız 3 ayda bir ara ödeme yaparız ve ayrı hesap açarak değerlendiririz dedi.384 gün sonunda 29,6 gibi orana geliyor.Sizce mantıklı mı?Şimdiden teşekkürler.
Yok gund zaten yazma demek istemedi. Kafayı sıyıracaksın kendine mukayet ol gibi bir laf etti sanki. :)
8.10.2018 Likidite açığı: 169.5 milyar TL. Ortalama faiz : %24.02 süpriz bir durum yok. Tcmb yüksek enflasyon verisine rağmen muhtemelen verimli olmayacağını düşündüğünden üst bant fonlamasına gerek duymuyor.
odea cuma günü 26.5 demişti pazartesi arayıp oran verecekti aramadı, demek ki oran düştü, burgan da 300k için 26 verdi, nkolay bono alıp orada bekleyeceğim bir süre.
tabi çok çarık çürük işini bilmeyen esnaf var ..enflasyonun olması normal ..şimdi ev nasılsa 2 kazanıp 3 harciyorsan borca girersin ticari işletmede 3 kazanıp 4 harcarsa fiyatada koyar ..her sey yapar..dün bir 150 kişinin çalıştığı lokantanin sahibi ile sohbetteydim.gecen sene kişi başı limitsiz içkili tandırlı full düğünü 150 tl yaparken bu sene 160 tl yapmış ...2019 yazı için geçerli fiyat daha da 8 ay var ..dedim nasıl oluyor ..2 kamyon rakı depoda etciye günlük bile vade yok geldiginde direk nakit ..zerzevatci malın en iyisini buna getiriyor ..anında nakit ..ama adamın hayatı da boyle mütevazı yaşamı vs si ..anlaştığı fotoğrafçı yi bile hizaya getirmiş geçen sene 15 lira düğün fotosu bu senede 15 ..e böyle havan topu gibi kendini bilen yüzde 80 esnaf olsa memleket düzelir ...bu arada 2019 yazı için 4 ay hafta sonları şimdiden doldurmuş ..
Bu tamamen kişisel bir tercih. Yıllık faizde bileşik faiz getirisinden mahrum kalıyorsunuz. Eğer faizlerin düşeceğini düşünüyorsanız ve bu 1 yıl içinde önemli fırsatlar çıkmaz diyorsanız mantıklı.
Şahsi olarak ben uzun vadeli bağlamıyorum. Ama bağlayan ve gayet başarılı noktadan yakalayanlar da var.
vakifbank arı hesabın 100 gūn lūk suresi bitti bugūn 18.5 ile devam ediyor 24 e gore bayaği dùşuk geldi bana 22/23 gibi olur diyordum...
oranlardan ziyade enflasyonu 2019 sonunda ne bekliyorsunuz oran güzel 3 ayda bir alınanlarada sıfır stopaj uygulanacak herhalde.finanabankta vardı böyle maaşlı hesap aylık veriyordu ..stopaj 15 ken 0 stopaj hesap ediliyordu ..aylık alinanlarida faize koyarsan bileşik elde etmiş olunuyordu ..paranın tamamı ile yapmak bence risk , yarısı ile yapılabilir ..
Yurt dışı hala 625 baz puanlık faiz artışının sarhoşluğunda, şu an ciddi bir eleştiri gelmez gibi bir algıya da oynamak isteyebilirler. Bu algı ile yukarıda belirttiğim bahaneyi desteklerlerse arttırmamayı seçebilirler. Ama bu hamle ile şu an sağlam kazığa bağlı eşek yine etrafta avare dolanmaya başlayabilir. Bu riski onlar hesaplayacak ve karar verecekler.