simdi ben bu ay en az %7-8 kazanmazsam basarısız sayarım kendimi neden cunku enflasyon zaten %6.5 cıktı bu ay ..yoksa param erir ..sabit yatırımım mevduattan %2 gelecek geri ne kaldı enflasyonu gecmem icin %.4.5 onuda borsa karı ile fazlasını aldık simdi ekim enflasyonuna bakacaz![]()
Şimi olay şudur .Bizim Türk mevduatçısı korkak yapıda insandır .SAĞLAMCI ayrı korkak ayrı şeydir .Sorsan sağlamcıyım der .
1 yılda yüzde 25 getirim olsun der ama sonra ağlar durur forumda..
Borsa bilmem kaç yılın seviyesine gelmiş ,dolar bazında bedava olmuş .Almaz.Çünkü içine o korku işlemiş artık.
Dolar al desen ,yıllarca bir yatay yapmıştı içinde hala o korku var .
Bende o grubun içindeyim .Korku içimize işlemiş.
Şu an yüzde 60 mevduat ,40 da hissedeyim yaklaşık.
İtiraf edeyim borsa yerine mevduat yapsaydım bugun için daha karlıydım .
Yinede uzun vade hisseden vazgeçmiyorum kazanacağımı biliyorum.
Tavsiyem korkularınızı yenin ve hisse yatırımınız az da olsa olsun .Borsada uzun vade kimse kaybetmez yeterki saglam hisse secin .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
08 Ekim 2018 Pazartesi, 16:36 Güncelleme: 08 Ekim 2018 Pazartesi, 16:37
TCMB'nin 100 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 1 ay vadeli Döviz satım ihalesine teklif gelmediği için işlem gerçekleştirilmedi.
TCMB'nin 50 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 3 ay vadeli döviz satım ihalesine gelen teklif 18 milyon dolar oldu. İhalede gerçekleşen tutar 18 milyon dolar olurken, ortalama fiyat 6,45723, en düşük fiyat 6,41230, en yüksek fiyat 6,47940 oldu. Teklif edilen ortalama fiyat 6,45723 olarak gerçekleşti.
TCMB'nin 50 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 6 ay vadeli döviz satım ihalesine ise 10 milyon dolar teklif geldi. İhalede gerçekleşen tutar 10 milyon dolar olurken, ortalama fiyat 6,90176, en düşük fiyat 6,85940, en yüksek fiyat 6,93950 oldu. Teklif edilen ortalama fiyat 6,90176 olarak gerçekleşti.
Bu veriler bize neyi gösteriyor? TCMB yukarıda bahsi geçen miktarlardaki dövizi Türk Bankalarına mı satıyor yabancılara mı?
Alıcı teklif ortalamalarına göre, alıcıların 3 ay sonraki dolar kuru beklentileri 6.47den fazla, 6ay sonraki kur beklentileri 6.90dan fazladır diyebilir miyiz?
bugün dolar
6.0000 ise
1 ay sonra min
6.1500
2 ay sonra
6.3038
3 ay sonra
6.4613
olmalı..
bunun altında ise zarar..
ytd.
syg,
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri