shangil iyi çocuk Webster'e kızardı ama...
Printable View
HTT Devlet tahvili içeriyor bu konjenktürde almak uygunmudur ,Fonun yıllık ve diğer periodlardaki getirileri fena değil,
Tahvillerin gidişatını ,beklentisini bilmedigim için ,bilen birileri yorumlayabilirse çok sevinirim,
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merkez bankası faizi sabit bıraktı. (%8.25)
Dün aes fon alım emri verdim ama alınıyor mu bu fon bu ara bilgisi olan var mı?
2 5 ve 10 yillik.tahvillerde hic oynama yok
Onceki aylar gibi degil
Getiri icin tahvil faizi dusmesi.lazim
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kvba. Tahviller.notr
Hic tepki vermemis
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün bistin 0,77 kayıpla kapanış yapması bir çok hisse ve değişken fonun zarar yazmasına yetti. Elinde olanların kızdığı TKF fon 1.31 ile iyi getiri sağladı. TCD ise sıfıra yakın kapadı. Ki; portföyündeki bir çok hisse günü düşüşle kapamıştı. Demek ki ters pozisyon açarak temkinli davranıyorlar sanırım. Yükseliş günlerinde o yüzden düşük getirisi oluyor düşüncesine kapılıyorum. Bir de borsa kısa süreli de olsa bir düzeltmeye girse fonlar ciddi zarar yazacak görüntü o. Bu nedenle hep söylerim. Fonlar borsaya göbekten bağlı. Borsada hisse alıp satan birisi gibi bisti çok yakından takip etmek gerekiyor.
Benim de bugünlerde gözüme çarpmıştı. Bu fiyatlar talebin dip yaptığı dönemin fiyatlaması, uzun vade düşünülüyor ise bence petrole yatırım yapmak gayet mantıklı.
Ek 25358
WTI 40 dolar üzerindeyken ben de dahil olmak üzere baya çıkan oldu fondan..
ABD ham petrol stokları:
Açıklanan
1,442M
Beklenti
0,299M
Önceki
1,215M
Dün açıklandı bu veriler.. açıklamadan sonra da sert düştü. Amerikalıları anlamak güç.. hala zararına çıkarıp stok yapıyorlar bu da fiyatları baskılıyor
Herkes mutlumu hala :)
Arada ses veririm böyle..
Bist100 -0,27 ve ne yazık ki mac -0,42 kapattı günü
Arkadaşlar ufak bir sorum daha olacaktı. TCA fonu misal; yıllık fon yönetim ücreti var. 3.ay fondan çıkış yaparsam ya da 10.gün. Nasıl bir fiyatlama yapılır bu konuda?
soldier-get - crevice portfolio managment değişken fonu burada en ilk yazan bendim zaten geçen sene ... o zamanlar mevduat üstü getiri için riski düşük alternatif diye deniyordu ve o dönem hisse kısmnıdaki pair trade ile net long pozisyon ile faizlerind eyüksek olması ile iyi getirmişti...... sonrasında şubat ortasından beri , covid canavarı hortladığında da pağir tiraydden vazgeçmediler bir de taşıdıkları hisse pair trade % leri net hisse pozisyonları fonun içinde fazla geldi o ortamda ... hani gene hisse taşı pair trade yap ama ortada riskli bir durum varken % 3 yap mesela az taşı , kapat pozisyonlarını ... ı--ıhhh ... hacmini yüksek tutunca look at the tabele oldu ... madem mevduata alternatifim diye ortaya çıkıyorsun ne demeye % geldiğin tepe noktasından % 8 aşağı iniyosun... böyle olmaz...
Dün BİST düştü TKF +1 yaptı
BİST bugün de düştü TKF tahmini -1,5
Hangi hisse böyle hoplatıyor bu fonu.Türev dışı bir şey var ama bulamadım.Dün çıkardı bugün batırdı.
Emlakcılar bile hic bir sey yapmadan ev alisindan satisindan %8 komisyon aliyor.
Hisse fonlarindaki %3 yonetim gideri bu kadar bilgiye, takibe değer bence.
Saygilar.
Yönetim ücretine takılmaya gerek yok.
Ben fonun bana sağladığı getiriye bakarım.
Fon bana yıllık %50 getiri sağlamışsa isterse %20 yönetim ücreti alsın sorun değil.Ben aldığım orana bakarım.
O ücret bana ödenen miktardan kesilip geri alınmıyorki.Yönetim ücreti kesilip bana kardan kalan kısım veriliyor.
Kesinlikle katılmıyorum.
Yanlış bir örnek üstünden yanlış savunulmaz.
Rekaber arttıkça burada da bir iyilesme olmalı.
Yurt dışına göre onlarca kat fazla oranlar. Portfoyler buyudukce burasi da azalmaliydi.MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.