Benim DZT HTT tahmini tutmadı, HTT daha iyi getirmiş.
Benim DZT HTT tahmini tutmadı, HTT daha iyi getirmiş.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Türkiyenin CDS puanı son günlerde biraz yükseldi. O yüzden zarar yazmışlardır. Ben kışa doğru biraz daha yükselmesini bekliyorum. O nedenle henüz eurobond alımı yapmadım ama benimde planlarım arasında. Direk almak daha mantıklı geliyor bana da.
ben turist gelmez, dolar yükselir, üretim düşer, politik huzursuzluk artar diye düşündüğüm için henüz erken buluyorum. karar sizin tabi ki. yoksa uzun süre tutmayı düşünüyorsanız oldukça güzel kupon bedelleri
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Daha önce hiç almadığım için pek fikrim yok aslında, vadesi nasıl olmalı, vergi durumu, parça parça mı almalı, fon olarak bile ilk defa alıyorum, tl. de kalmanın anlamı kalmadı, amacım düzenli gelirim olsun diye vadesi dolana kadar tutup kupon ödemesi almak. Ama ne kadar mantıklı bilmiyorum. Tabi önce dolar almalı onun için de bu seviyeler uygun mu diye düşünüyorum, turizm olmayınca ve 2. dalga olursa iyice yükselir diye benim de aklıma geliyor.
Uzun sürelileri daha çok etkileniyor olumlu/olumsuz durumlardan. kupon bedelleri de daha yüksek. hangisini seçeceğin tamamen beklentilerinle ve ne kadar süre elinde tutabileceğin ile ilgili.. ben dolar bazlı bir fonda (borsa fonu değil) cds 550-600 aralığına gelene kadar beklemeyi planlıyorum. Ama tabi ben vadesi dolana kadar bekleyemem muhtemelen.. 2047ye kadar gidiyor vadelerio yüzden cds yüksekken alırsam düştüğünde ordan da kar edebilirim
Vergi konusunu bende tam anlayamadım. o konuyu araştırmam lazım.. bildiğim yabancı yatırımcılardan vergi alınmadığı ve beyana bağlı vergi alındığı..
bankaların dolara verdiği faiz %3 civarında. bankaya dolar yatırmaktan çok daha mantıklı bir seçenek şuan için
Eurobond fonları da alıp hiç bir işlem yapmadan elinde tutuyor. fonun hiç bir artısı yok..
Yer İmleri