şu zihniyeti bırakın artık.
PARASI OLAN ADAMA California bile bedavaaa.
hele londra..
sudan ucuz.
Printable View
şu zihniyeti bırakın artık.
PARASI OLAN ADAMA California bile bedavaaa.
hele londra..
sudan ucuz.
herif hala istanbul denilen köy ile belli başlı şehirleri dolar üzerinden karşılaştırıyor.
bak anlaman için söylüyorum: evler Turk insanının alım gücüne göre pahalı.
başka alıcılar olsa sokaklarda bu kadar satılık ilanını görmezdik.
satılmıyor.
emlak lobisi yine atağa geçmiş :), dezenformasyonla kümes gibi evleri pazarlamaya çalışıyor.
Bu tablo soyluyor her seyi, %19 kusurla TL. borclanma, Euro borclan, borclan ki, dis borcun artsin.
Hem ne demek oluyor vatandasin AB'deki bankalara borclanmasina engel olmak ?, ama bankan borclansin ustune kazigini koyup, vatandasa satsin.
Sen bununla mucadele edecegine Enisteni gonder Man adasinda hesap ac, bu soygun zincirini kir.
Valla helal olsun, insallah gelecek secimde %70 alirsiniz.
Cunku bu suru mustehak bu yonetime.
10 15 tane emlakçı ile iş birliği yapın..
bu söylediklerim rakı masasında meze diye konuşuluyor :evil:
:drunk: yarasın.
adam senin yeşili talan edilmiş, deprem toplanma alanları imara açılmış, sokaklarında yürüyemediğin, trafiğinde 3-4 saatin geçtiği aşırı kalabalık bir şehirde neden ev alsın..kümes gibi dairelere neden 200-300 bin dolar versin. kendi ülkesinde ya da daha başka yerlerde bu saydığım özelliklerin tam tersi, insana hitap eden, arsa payı ÇOK ÇOK Daha yuksek evlere zaten adam aşağı yukarı aynı parayı veriyor.
netice: yeterince satılmıyor. hikayeyi bırak. burada sultanbeyli gibi yerleri konuşmuyoruz. liberal iklime sahip insanın nefes alabildiği yerler bahse konu..
niye 24 m2 daire alayım? illa özenti gibi havuzlu olsun tenis kortu olsun zart zurt dertlerim yok ki. ben diyorum ki kadıköy kartal arasında bakırköyde sarıyerde vs vs istanbulun nefes alınabilen düzgün insanların oturduğu yerlerde uygun fiyatlı evler hala bol miktarda mevcut. ben trde çok durmuyorum. benim derdim de değil.
eğer çok şikayetçiyseniz başka şehirlere taşının. sihirli değnek dokunup istanbulu değiştirmeyecek. gürültüsüne de tozuna da kırosuna da trafiğine de alışın. yoksa hayatınızın sonuna kadar sızlanmak zorunda kalacaksınız ben uyarayım yoksa hiç derdim değil.
İyi durumda ya da değil..Size göre iyi digerine göre kötü olabilir..Ben işler kesat türünden her asılan haberin zıttını getiririm buraya..Getirdim de..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haberin detaylarını okumamışşsın. üstelik geçen seneye göre baz etkisinin yogun olduğu bir dönemdi. ayrıca ipotekli satışların azaldığını gazete net olarak söylüyor haberde.
neyse..
belki emlakçısın. bilemiyorum. ya da al sat yapıyorsun. o da mümkün.
işler senin için iyi ise senden mutlusu yoktur.
ama sokaklarda bizler de ne gördüğümüzü biliyoruz. taşradan ya da gecekondu bölgelerinden bahsediyorsan zaten konu dışı. yatırım yapılabilir değil.
ama gazetelerde emlak lobisi bile ağlıyorsa, her yeri emlak reklamları kapladıysa .. artık demek ki kötüye giden bazı şeyler var.
neyse mu kahve hane muhabbeti bitmez. 10 senedir aynı muhabbet :)
iyi sohbetler size amcalarım ..
abicim benim 2 tane evim var zaten istanbulda. ben yurtdışında çalışıyorum işim gereği genel olarak rusyada. gel moskovadan 500 bin usdye 24 m2 ev al o zaman.
insanlarda görgüsüzlük had safhada ben buraya da daha önce yazdım, en kıçı kırık adam site olsun havuz olsun vs diyor. burada öyle ev oldumu 1 milyon dolardan başlıyor biliyon mu sen? dubaide kaldım 7 ay o gördüğünüz gökdelenlerde 1 stüdyo 1 milyon usd. ******iboktan arap çölü 55 derece yolda yürüyemiyorsun. kirası 5-6 bin usdden başlıyor.
ben diyorum ki gidin kızıltoprağa, feneryoluna, suadiyeye orda hala gayet uygun evler var. dua edin araplar maraplar tam keşfetmesinler oraları.
şu anda emlak lobisinde bazıları uyandı yeni realitelere..
bazıları ise hala eski gunlerin gelecekte de devam edeceğini düşünüyor: sonsuza kadar inşaat, sonsuza kadar talan..
en basitinden şunu düşünemiyor: her şey sonlu. bir noktada bir şehrin kaldırabileceği sınırlara ulaşılacak.
istanbul da o sınırlara çoktan ulaşıldı. bu süreçte en sorumlu olan siyasi bile hatasını itiraf etti. gazeteleri takip edenler ilk etapta bizim burada uzun zamandır seslendirdiğimiz "emlak emsali" meselesine el atıldığını görecektir. diğer konularda takip edecek. sürdürülemezliğin peşinden koşanlar, ona göre hayal kuranların şansı azalıyor.
TR deki maaşlardan ve hayat pahalılığından haberin vardır mutlaka.
bağdat caddesi filan gibi yerler zaten pahalı. ayrıca satılık bir sürü ilan var. ayrıca eski bagdat caddesi gitti. unut onu. kümes gibi evlerin olduğu, yeşil alanlarının daraltıldığı, kat sayısının arttığı bir yer oldu.
bunları geçmek lazım. diğer taraftan havuz filan demişssin, inan insanların çoğu bunu pek önemsemiyor. ama herhalde bir parkı, derinlikli bir yeşil alanı ve araba parkı olarak kullanılmayan kaldırımları lüks olarak görmüyorsundur ??
bu saydıklarımı istanbul da bulamıyorsun. bildiğin köy halini aldı. yoğun yapılaşmayla çirkinlik daha da arttı.
Ölü piyasadan bir kaç adet ev ilanı atın da değerlendirelim..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O surdurlemez olanin adi RANT.
Insaatin icinde olmayan adamin da ahlakini bozan bir emeksiz kazanctir bu Rant.
Gunde 1.4 kg kirmizi et koyuyor ustune, dana besisi, 120 gunde 168 Kg. kirmizi et yapar.
160 diyelim, 120 gunde 4.000 TL. kazanir bir danada. 10 danada 40.000 TL. kazanc, 120 gunde.
Yapiyor mu ? yapmiyor. Neden ? Ugrasmak lazim.
Ya ne yapiyor, o is'lerin yapildigi yerde 15-20 donum toprak alip yatiyor kulaginin ustune.
Bu rant sevdasi kanina girmis milletin.
Emlakci bunu bilir de, sevmez mi bunlari ?
yahu ben de onu diyorum çoğu yeri çirkin, fiyatı çok pahalı olanlar var ama hala güzel semtlerinde eski 4 katlı elerden gayet bakımlı otoparklı evler var diyorum. onların fiyatı uygun diyorum. zaten inşaat sürdürülebilir demiyorum. o inşaatlar bir süre sonra bitecek. yavaşlayacak, bu kadar arz ve inşaat yükünü taşıyamaz hiçbir yer.
yoksa nihai tahlilde sadece hava kirliliğinden dolayı bile istanbulda yaşanamaz. değerler anormal seviyelerde ve kanserleri iyice patlatacak böyle giderse. benim dediğim güzel yerlerde hala güzel evler var.
http://www.haberturk.com/gundem/habe...eri-korkutuyor
hava kirliliğin en büyük sebeblerinden birisi istanbuldaki inşaat faaliyetlerinden gelen havada asılı kalan partiküllerdir. bir ara beijingi falan geçmişti şimdi nedir bilmiyorum.
Dubai'yi Rusya'yı bilmesek yiyeceğiz. Dubai'de vergisiz senelik 100 bin Dolar'dan aşağı kazanan expat bulamazsın, ona rağmen 500-600 bin Dolara çok güzel apartmanlar var. Moskova'da ise yeterince arz yok, hem bizim İstanbul'a sıkışmamızdan beter, hem de Rusya'dan Moskova'yı çıkart geride ülke kalmaz, ona rağmen son 5 senede konut fiyatlarında yüzde 20 30 düşüş oldu.
Nef İnşaat Her Şeyiyle Kandırıyor.
Tanıtımı yapılan daireler ile teslimi yapılan daireler arasında kıyaslanamayacak kadar fark vardır. Adeta kulübe denilebilecek alanları ev diye satmaktalar. Ne yazık ki, insan yaşamına uygun olmayan bu dairelerin imarına, inşaatına, ruhsatına olur veren bir belediye var. Belediyeler bu ruhsatı verirken hiç mi düşünmez? Buralarda insan yaşayacağını, çeşitli pazarlama stratejileri ile plan ve projeden bir çok kişinin aldatılarak daire alıp, mağdur olmasına neden izin verirler ki? Makul sayılamayacak koridor genişliklerine tavan yüksekliklerine neden olur verirler. Yahut gerçekten de tüm bu durumlardan belediye, çevre şehircilik, sanayi ticaret vs. Makamlarının bilgisi mi yok. İç içe geçmiş beton yığını sadece aldatıcı reklamlar ile alıcı bulmuştur.
• daire m2' leri kandırmacadır. Tarafıma daire satılırken 77,37 m2 brüt-47,99 m2 denilmesine rağmen teslim edilen daire net 37,50 m2 'dir.
https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...yle-kandiriyor
İşte boncuk takabileceğiniz bir zatı muhterem, Nef `in ne mok olduğunu araştırıp sormadan gitmiş BETON almış şimdi yakınıyor ,TAM BONCUKLUK bir vaka... :dvr: Bence NEF in mokunda boncuk var , BETON fetişistleri gidip bu firmanın yeni projelerinden yeni yeni betonlara yatırım yapsınlar aman kaçırmasınlar...
Nef İnşaat 47 M2 Olacağı Tarafımıza Bildirilmişti 3 Sene Sonra Teslim Aldığımız Ev 24 M2 Bile Değil.
Nef Ataköy 22'den daire almaya gittiğimizde elimize 45 m2'lik bir ev planı çizimi verdiler. Evin metrekaresinin 47 m2 olacağı tarafımıza bildirilmişti. 3 sene sonra teslim aldığımız ev 24 m2 bile değildir. Satış yapan insanlar alıcıları düzgün bilgilendirmiyorlar. Aldığınız eve havuz spor salonu vs. Gibi alanları dahil ediyorlarmış. Bunu bana 3 sene sonra bildiriyorlar. Şu anda bitecek dedikleri proje de inşaat devam ediyor. Tapu yüzde vermedikleri konusunu açmak bile istemiyorum. Bir daha Nef'ten ev almam önünden bile geçmem. Bana bu bilgiyi vermeden satış yapan şahsiyeti ve onu çalıştıranları Allah' a havale edemiyorum.
https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...-m2-bile-degil
Ulan hadi diyelim dedikleri gibi aldığın daire 47 m2 olsaydı be adam sen japonmusun, pigme`misin ! Benim en son gittiğim tatilde kaldığım otelin odası net 45 m2 idi, düşünüyorumda böyle bir odaya ben EV nasıl diyebilirim!... Nasıl bir akıl tutulmasıdır ve nasıl bir illüzyondur ki bu BETON fetişistleri böyle abudik gubidik betonlara YATIRIM diye para bağlıyorlar...
Timur Gayrimenkul Eksikler Var Ve Yüksek Aidat Alıyor!
Ataköy Nef22 projesinden bir daire satın aldım ve teslimat Mayıs 2017 idi. Ağustos ayında hiçbir altyapı oluşturulmadan daireyi teslim almam için davet aldım. Daireyi sözleşmedeki metre karenin çok altında ve kullanılan malzemeyi çok kalitesiz buldum. Ayrıca bir takım kusurları göz ardı ederek (kusurların hemen düzeltileceği söylendi) daireyi teslim aldım. Hemen sonra daireye çıktığımda, üst kattaki teknik arıza nedeniyle daireyi su basmış olarak buldum. Teslimatı geri vermek istedim. Dairenin en geç bir haftada düzeltileceği söylendiği halde, 1 Kasım 2017 henüz tarafıma teslim edilmedi. Üstelik şirketin telefonlarına ulaşmak mümkün değil. Sorumlu yetkili bir kişi bulmak mümkün değil. Hiçbir hizmet sunulmadığı halde yüksek aidatlar toplanıyor.
https://www.sikayetvar.com/timur-gay...k-aidat-aliyor
Ne şikayet ediyorsun ? NEF yeni bir firma mı ? Bunlardan beton almadan önce bir araştırma niye yapmazsın ? Diyecek bir şey yok, bu kadar hasta BETON fetişisti varken NEF sizlere az bile kazık atıyor. Dua edin eksik meksik betonlarınızı almışınız hala ne ağlayıp sızlıyorsunuz...
Ahlaksız kanun tanımaz adamlar var. Normalde İSKAN verilmemiş eve oturulamaz. Tamamlanmamış demektir.
Ama müteahhitleri korumak için şantiye suyundan şantiye elektriğinden bağlıyorlar. İSKİ gibi güzide kurumlarımız var.
Zaten büyük müteahhitler İSKAN KANUNU da sağolsun rüşvetle deliyorlar.
Türkiye de gayrımenkul alan belasını bulur. Her yer rüşvet rüşvet rüşvet...
Bu havada bile BETON aşkınız durmuyor illa beton alacağım diyorsanız bari bitmiş bir projeden ev alın da 45 m2 yerine 24 m2 lik evi size kakalamasınlar... :kahkah: Beylik düzünde 2 senede %100 kar edip betonunu 750 binden okutmak isteyen birileri vardı bakın bakalım halen fiyatı değiştirmemiş aynı fiyata satıyorsa (malum 1 yıldır satamadı adam alıcı beğenmiyor , hayal dünyasında ki alıcıyı bulunca fiyatı yukarı çekiyor) hemen kapın, sonuçta Beylik düzü adı yeter.... :he:
Satılık ev ilanlarındaki m2'ler hep yalan dolan.
Evin dıştan dışa yani brüt m2'sine ayrıca asansör boşluğu, merdiven boşluğu, depo vs aklınıza ne gelirse ekliyorlar.
Sadece yeni projeden ev alacaklar değil normal ilanla satılan 2. el ev alacaklar da çok dikkat etmeli.
Memlekette doğru konuşan , şahsiyetli insan kalmadı ....insanların %99'u üçkağıtçı olmuş....
Aman dikkat !!!!
Emlak sektörü çok kişinin canını yakacak ve iflas etmesine sebep olacak.
Başta aidatı yüksek sitelerden ev alanlar ayvayı yiyecekler.
Mahalle arası kapalı veya açık otoparkı olan basit düzgün apartmanları en iyi siteye tercih ederim. En azından aidatı düşük olur.
İSTANBUL Avcılar Merkez Mahallesi’nde, 24 derslik okul binası çevre düzenlemesi bahçe duvarları yapılarak kullanıma hazır halde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi kaydıyla yapımına izin verilen 132 daireli Toya Vista sitesinin inşaatı iki yıl önce bitti. Dairelerin yüzde 90’ı, iskan alınamadığı için kat irtifakı tapusuyla satıldı. Ama ortada okuldan eser yok.
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/59...27d0a82b36.jpg
http://www.hurriyet.com.tr/daireler-...erede-40687205
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, okul alanı olarak plana işlenip üzerine konut ve işyeri yapılan arazilerin izini sürüyor. Sağ, 5 Ekim’de BİMER aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a 7 yıl önce İBB Meclisi’nde Avcılar’da bir parselle ilgili alınan 9 Ekim 2010 tarihli İBB Meclis kararını sordu. O karardaki “Avcılar 4/27 pafta eski 4863 ada yeni 22628-21677 parsel İlköğretim Tesisi Alanı’nda 24 derslik okul binası çevre düzenlemesi bahçe duvarları yapılarak kullanıma hazır halde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmeden konut alanında iskan belgesi düzenlenemeyeceği†ifadesine dikkat çekti. Sağ, “Rezidans bitti ve satıldı, hani okul nerede? Niye gereği yapılmıyor?†diyerek, İBB Meclisi’nden bu tip ne kadar karar alınmışsa, araştırılıp tarafına bilgi verilmesini ve bu okulların yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uhdesine geçmesinin sağlanmasını istedi.
BAKANLIKTAN YANIT
Sağ’a BİMER’den gelen 6 Aralık 2017 tarihli yazıda, başvurusunun Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelenip, cevaplandırıldığı belirtilip şöyle denildi: “İmar planlarının hazırlanması, tadil edilmesi, onaylanması vs. gibi işler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yerel belediyelerin görev ve yetki alanlarında olup Müdürlüğümüzün imar, iskan, ruhsat vs. gibi konularda bir görevi bulunmamaktadır. Başvuruda bahsi geçen 22628 parsel sayılı taşınmaz üzerine TOYA Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Ticaret A.Ş. tarafından bir ilkokul yapılması ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir.â€
Avcılar’da bulunan Toya Vista sitesinde 132 daire bulunuyor. Sitenin satış ofisi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Daireler kat irtifakı ile satılıyor. Bina bitti, ancak proje kapsamında arazide bir okul projesi görünüyor. Bu proje iki yıl içinde hayata geçirilecek. Ancak net bir tarih veremiyoruz. Binanın yüzde 90’ı dolu. Daireler kat irtifakı ile satıldı. Daire fiyatları 650 bin liradan başlıyor. Okul yapılması planlanan alanı levhalarla çevirdik. Ancak daha okul projesini hayata geçirmedik.â€
AYIPLI BİNA
İSKAN (Yapı kullanım izni) Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni Birimi tarafından düzenlenen, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgedir . İskan olmayınca, binadan daire satın alıp oturanlar kat mülkiyeti tapusu alamıyor. Kat mülkiyeti olmadığı zaman o bina tamam değil anlamına geliyor. Yapı kullanma izni olmayan yapılardaki bağımsız bölümlere teorik olarak su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılamaz. İskansız abonelikler hukuka aykırı olsa da yapılmaktadır. İskan alınmamış binalarda belediyenin her an problem çıkarma olasılığı vardır.
Bazı görüşlerinize katılmasam da maalesef bu çok doğru,ama sadece İstanbul değil oturduğum ilçe dahil tüm Türkiye böyle,oturduğum daire bu şekilde,kat mülkiyetimiz var,iskan çok zor çünkü 4 bloktan sadece bizimkinde asansör boşluğu yok,1.de asansör var 2 blokta yapılması lazım,tabi alt kattakiler istemiyor,onlar bizi de ortak edip yaptırmak istiyor biz de nanik yapıyoruz haliyle:oleyo:mütahhit belediye imar işleri kardeşlik spor tüm TR de en başarılı spor kulübü:)İşin ilginci bizim blok için iskan almak amacıyla görüştüğüm Bel. yetk. ufak düzeltmelerle sizin bloğa iskan veririz dedi...:halay:Ama bütün konu Sayın umutabi nin dediği yere çıkıyor,tamam mütahhit bütün bu karmaşa ve sorunların kaynağı,ama adam bana açıkça söyledi ev alırken;2-4 blokların asansör boşluğu var ama ben yaptırmayacağım,sakinler yaptıracak dedi,ayrıca sonradan eklenen 2 blok için planda 1 kal. kazanı daha görünüyor ama ben ölçüm yaptırdım tek kazan yeterli ısıyı sağlıyor dedi,bu bilgiler ışığında asansör boşluğu olmayan bloktan giriş+2.ci daireyi uygun fiyata satın almıştım, ara kat ve yalıtımlı olduğu için soğuk problemi hiç olmadı,ayrıca çok üst katlarda olmadığı için asansör ihtiyacı da olmuyor,aradan 6 yıl geçti,o iki blokta hala asansör yok,en sondaki blok da ısıtma problemi var,işin ilginci son blokta oturan arsa sahibi,yahu insan imzaladığı sözleşmeye bakmaz mı?öbür bloktaki arkadaş da bana söylüyor toplantıda;bu asansör işini hallediver diye ..:28:ben de KMK nunu açıp okursan o işi 6 ayda çözersin dedim,işin özü toplumun çoğu,(okumuşu-cahili)hakkını hukukunu bilmeden ,araştırmadan,okumadan ve bilgiyi küçümseyerek yaşadığı sürece bizler her alanda kazıklanmaya mahkumuz...
Not:iskan almak önemli,ama canım Türkiyemdeki binaların yarısından çoğunda kat mülkiyeti ile oturulmakta,devlette bu durumun takipçisi ve sorun çözücüsü olmadığı için bu kaotik sorun her geçen gün büyüyerek çoğalmaktadır.
Koy parayı %15 faize. Bunlarla uğraşılır mı? Evin değeri artacak kira geliri çok önemli değil diyenler topu dikti.
İşin özü şu; bu kadar sorun olma ihtimali varsa büyük yatırımcı gelmez konut sektorune.
Çer çöp Araplar gelir konut alır vatandaşlık hakkı için. Onlarda var olan gayrımenkul alışsatış, İSKAN, Kat Mülkiyeti Kanunu, yönetim ve kira sorunlarını daha da büyütür.
2018'de İstanbul'da konutta fiyat artışı enflasyon oranında dahi olmayacak ve yatırımcı müşterinin getiri beklentisi faiz oranına paralel olarak artacağı için konuta yatırım isteği kuvvetli olmayacak. Yani kısaca talep tarafı yerlerde sürünmeye devam edecek ve ortalıkta yalnızca nakit parayla ucuza avcılık yapmaya çıkan akbabalar olacaktır. Bu gerçeği erkenden kabul eden ve hızla iskonto yaparak nakde dönen müteahhitlerin ayakta kalma şansı olabilir, buna karşın malını bulunmaz hint kumaşı sanan onlarca müteahhit özellikle ortanın üstü ölçektekiler büyük risk altındalar.
Yabancıların bakış açısı hızla kötüleşti, şimdi yalnızca yabancılar değil para sahibi Türkler de parasını yurtdışına çıkarmaya başladı. Artık bu hareket o kadar saklanamaz halde ki Cumhurbaşkanı bile serzenişte bulunmak zorunda kaldı ve servet sahiplerini para çıkarmalarını yasaklamakla tehdit etti. Tabi ertesi gün hemen söylediklerini geri almak zorunda kaldı zira bu söylemde ısrar etmek varolan üç beş dolar yabancı kaynağın da hızla yurtdışına çıkmasına yolaçacaktır. Bankalar nezdinde inşaat sektörü kredi açılmayacak sektörlerin başında geliyor. İnanmıyorsanız tanıdığınız birkaç banka müdürüne sorun. Peki acaba ön satış yapamayan, nakit akışını sağlayamayan, kredi alamayan inşaat şirketlerine ne olacak dersiniz? Bildiniz !!
http://sosyal.paraanaliz.com/2017/12...a-dikkat-edin/
sağlam bi analiz ..
Müteahhitler ; Ana direk kırıldı, batıyorsunuz !
http://www.ekonomidoktorunuz.com/mut...i-batiyorsunuz
batacaklarını sanmıyorum keşke batsalar .. özelikle millete 24 m2 satan markalılar.
ama onlar hamudu ile götürdü . batmazlar ama artık bitti o güzelim kaymak.
ütülmeninde bir sınırı var çünkü.
olan yine vatandaşa olacak bu kezde aidatlardan menfaat sağlamaya başlayacaklar eski güzelim karlar eridikçe.
adam gibi hukuk olsa bu ülkede. o markalılardan ciddi tazmınat çıkar. şikayet üzerine..
mimarından müteahhitine kadar ceza olarak 30 sene 24 m2 evde yaşacaksın denir.
ben olsam derim. yaparım.
olaya bak 50-67 m2 diye sat neti 24 çıksın :)
ortaya masa koysan duvara sürte sürte geçersin evden çıkmak için.:kahkah:
gerçi bilmeden ölçmeden etmeden alan vatandaşın kafasınıda sorgulamak lazım.
Bu arada emlak diyince yıkım kararı olmasına rağmen yıktırılmayan ,zamanında Türkiye ekonomisini kurtaran,hayırsever işadamı Reza olup şimdilerde ajanlığa terfi eden reza kardeşimizin o meşhur yalısı ne oldu acep?Ajan oldu diye temelden yıktılar mı?Zaten önüne yatacak kadir de gitmişken...:oleyo:
Kendileri batmazlar ama çalışanlarını, taşeronlarını ve müşterilerini mağdur ederler.
Türkiye gibi ülkelerde yapılacak en büyük salaklık maketten ev almaktır!
Ülkemiz salak dolu maalesef. Salak derken kötü niyetle demiyorum. Kanundaki boşlukların hep müteahhit lehine sonuçlanacağını bilseler maketten ev almazlar.
Akıllı olsalar İskanı çıkmış aidatı belli olmuş eve üç beş kuruş fazla verip almak yoluna giderler, garantiyi seçerler. Maketten Hayal satın alıyorlar. Müteahhit üç kağıtçı ise maketten konut satın alanın hayallerine tecavüz ediyor rüya aleminde. Hem aldığı ev dandik çıkabiliyor, bir de üstüne sürpriz fahiş aidattan dolayı öpülüyor.
En kötüsü şimdi adi senetle ev satan mütahhit bozuntuları türedi. Eskiden hiç değilse banka kredi verirken bazı şeyleri kontrol ediyordu, öyle kredi veriyordu.
Sayın hocam musadeyle
Simcik o suallere bende cvp zate olabilemezde
Su alttaki kısa künye çok ilginç
Eger haberdar degilseniz
Sosyal medyada fenomennik artikin arzulanan bi mefhum olmaktan çıktı
Yani cengaverlikle kimse etkilenmiyo etkilenemio
Data akışı değişti
Ama ginede siz Memnun olun
Tedaviye değil iki aspirin almaga ugrama nasib ossun deyek
Selamlar
Ataköy de bir proje. Buradan ev alan keriz var mı?
3830 sayılı Kıyı Kanununa göre kıyı kenar çizgisinden itibaren ilk 50 metre içinde kesin yapılaşma yasağı bulunuyor. Oysa yeni yapılan ek otel inşaası kıyı kenar çizgisine 30 metre mesafede yer alıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ruzgarim-...durdu-40687279
baylar kat mülkiyeti ve iskan konusunda bilginiz yanlış. kat irtifakıyla karıştırıyor olmayasnız?
Kat mülkiyetli tapu: Kat mülkiyetli tapu belgesinin üzerinde bu ibare vardır. Binanın yüzölçümü, ilgili kişiye ait olan bağımsız bölümün numarası, katı, niteliği vardır. Yani size ait olan alanı açıkça gösterir ve mülkiyet hakkınızı ispat eder. İskan izni alınmıştır. Bu mülkü alırken banka kredisi kullanabilirsiniz çünkü yasal süreci olumlu şekilde tamamlanmıştır. Sorun yaşamayacağınız tapu tipi kat mülkiyetli tapudur.
Evet. Haklısınız.
Muteahhitler bununda kolay yolunu bulmuş. Belediyeye çok yüksek oranda rüşvet (islami adıyla bağış) vererek ayıplı siteye İskan alabiliyorlar. Daha bugün bunun somut bir orneğine canlı şahit oldum.
Ruşvetin onunu kesmezsen o kanunların hepsi birer paçavra kağıdıdır nihayetinde.
Türkiye nin en büyük kanayan yarası rüşvettir. (gizli saklı yaparsın adına bağış dersin o dersin bu dersin)
Bitmiş projeye de güvenmeyin derim.Kiptaşın başak konutlarında site ve yerleşim bittikten 6-7 sene sonra parkın ortasına kocaman bir apatman daha dikildi,park olarak görünen yerin tapusu başkasınınmış.Hadi o neyse 10 sene sonra 10 katlı apartmanın 5m. dibine üstelik 5 metrelik istinad duvarı üzerine yeni bir 10 katlı apartman dikildi.Aidat dalaverelerinden bahsetmeye zaten gerek yok.
Yani düşünün diyelim 10 apatmanlı bir sitede yer aldınız,sonrasında gelip o sitenin içine 5 apartman daha dikildiğini.Normalde eve hırsız girse evi soydu dediğimizde evin içindeki eşyaları çaldığı algılanır bu yüzden komple evin kendisinin çalınabileceği aklına gelmez.