Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 755/1014 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,033 - 6,040 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatları anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alınabilyor.

istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayıtdışı para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düşük 2-3-5 milyon liralık evlere bakıp durursan algılar eğilir. hele bazı evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inşaat maliyeti) dünyanın hiçbir yerinde maledemezsin.

herkes en iyi yerde ben oturayım en lüksünde oturayım, havuz fitness, otopark, koşu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düşecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kısmı canavar gibi şu fiyata gelsin de alayım psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düşmez. sadece düzeltme olur.

ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapılar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasına gelir karışıklıklar çıkar vs ona birşey demem. şu anda kadıköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.

abd ile karşılaştırmak manasız orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus dağılım oranları akılcı sınırlarda. yoğun nüfus hareketleri yok, sanayi dağılımı düzgün vs vs vs.

birde şu eski çok güzeldi romanslarını anlamıyorum. ben 20 yıl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leş gibi insanın içi kalkıyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeşil katliamı olmadı mı oldu. orman morman bırakmadı bu adamlar ona birşey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.
    24 m2 daire alın bence.

çok değil 4 ay yaşayın orda. sonra istanbulda hayat nasıl fikirlerimi konuşalım

....
    birde şu eski çok güzeldi romanslarını anlamıyorum. ben 20 yıl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leş gibi insanın içi kalkıyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeşil katliamı olmadı mı oldu. orman morman bırakmadı bu adamlar ona birşey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.
    geçmişe göre kötüleşme olduğu bir gerçek yeşil alan ve trafik, ve yoğunlaşma açılarından..
    istanbul da yaşıyorsanız merkezi bölgelerde ciddi bir geriye gidiş olduğu yadsınamaz gerçek.
    park ve yeşil alan eskisine nazaran ciddi azaldı.,
    adamlar (akp zihniyeti) deprem toplanma alanlarını bile imara açtı.

normalleştimememiz gerekir olanları.

diğer yandan ucuz olup olmadığı mevzusu: dediğim gibi dolarla karşılaştırıyorsun. anlaşılabilir bir şey..ama doların ana vatanındaki yerlere göre imkanlar oldukça kısıtlı. yine altyapı, yeşil alan filan gibi konulara geliyoruz. kaldı ki abd den ortalamada 5 kat daha fakir bu ülkenin insanları.

zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı peynir ekmek gibi evlerin satılması gerekirdi. öyle bir şey olmadığını hepimiz görüyoruz.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

25 30 m2 daire alıpta ben emlak yatırımı yaptım markalı hemde diyen insanları tek tek bulup boncuk takasım geliyor.

nazar değmesin.

bize böyle insanlar lazım .

bize derken malum sektöre :D

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    tezat gibi görünen haberleri dikaktimize sunuyorsun !! ancak bir tezat yok. emlakta cidd bir sıkıntı var.

ekonomik modelin temeli haline getirilmiş bir sektör bu.

insanların gelirinin ne kadar arttıgından bağımsız biçimde havada uçuşan fiyatlamalar yapıldı bu arada şehrin de ırzına geçildi (istanbul) her açıdan.

ancak bu hem kanunsuzluk yapılan hem de hormonlu büyümenin olduğu bir dönemdi. artık zafer çığlıkları atacak bir emlak fiyatlaması zor gözüküyor. ayrıca gazetelerde zaman zaman "konut satışları arttı" denilebilir ancak detaylara bakmak gerek: mesela ipotekli satışlar ne alemde. ciddi bir düşüş gösterdi örneğin son zamanlarda.

ama tüm bunları geçtim: artık bir şehir değil bir köy var. fiyatlamalarda artık bu köy haline gelmenin gundeme getirdiği her turlü negatif unsurda var (trafik, beton yıgını olması her yerin, yeşil alanın yok edilmesi, talan ve yağma, aşırı yogunluk vb).

diğer yandan mesela yeşil alan gibi nefes alacak yerlerin civarda varlığı fiyatlarda önemli değil diyorsan sadece kümes alma peşinde koşulması olarak görüyorsun demektir emlak yatırımını. ama sanmıyorum, yeşile önem verirsiniz. artık toplum rafineleşiyor beklentiler konusunda.
    Diyorum ki buraya konut piyasası öldü bitti türünden haberler asmayın bunların bir anlamı yoktur.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Ahmetg Guest
    yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatları anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alınabilyor.

istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayıtdışı para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düşük 2-3-5 milyon liralık evlere bakıp durursan algılar eğilir. hele bazı evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inşaat maliyeti) dünyanın hiçbir yerinde maledemezsin.

herkes en iyi yerde ben oturayım en lüksünde oturayım, havuz fitness, otopark, koşu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düşecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kısmı canavar gibi şu fiyata gelsin de alayım psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düşmez. sadece düzeltme olur.

ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapılar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasına gelir karışıklıklar çıkar vs ona birşey demem. şu anda kadıköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.

abd ile karşılaştırmak manasız orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus dağılım oranları akılcı sınırlarda. yoğun nüfus hareketleri yok, sanayi dağılımı düzgün vs vs vs.

ya Allahim sen bana sabir ver

dunya artik eski dunya degil. Heryer birbirine yakin artik ucaklar vizir vizir paralar heryerde hersekilde dolasimda

Dunyanin en egitimsiz en zavalli en kohne en salak insani gidip maaslarla ev fiyatlari arasinda baglanti kurandir

Bu zavalli insanliktan cikmis beyinsizlere sunu sorarsiniz

Kardes madem maaslarla ev fiyatlari arasinda baglantisi var o zaman bangkok ta asgari ucret 100 dolar neden ev fiyatlari 1 milyon dolar? Yada Istanbul da asgrai ucret 1400 TL neden adam gibi eli yuzu duzgun evler 500 bin TL den basliyor?

okuz gibi suratina bakar mel mel dusunur ve hicbir cevap veremez. sagimda solumda var boyle tipler birde ucak yolculugunda istanbul muhabbeti basladigi zaman bunu iddia edenler oluyor aninda bogazina tikiyorum laflari ve susuyorlar

Hani arada baglanti vardi?

Baglanti yok oyle bir baglanti olabilemez. Cunu piyasa kara para kayniyor vicik vicik oluk oluk. Onum arkam sagim solum mercedes bmw. Nasil oluyor bu?

Cunku kimse vergi vermiyor herkes kara para icinde yuzuyor herkes yolsuzluk ve rusvet dumeni icinde.

Ayrica TR gibi geri ulkelerde mortgage in toplam satis icinde orani olaganustu dusuk maliyetleri yuksek vadesi kisa

Butun bunun uzerine bir de Istanbul gibi bir sehirde kaldirimlara bile insaat izni verilmis dag tas bina dolu yesil alan hic yok gibi bir sey. Yani ileride bir gun adamakilli bir hukumet yada belediye basa gectigi zaman butun bu gecmiste verilen imar izinleri verilmeyecek buda potansiyel arzda olaganustu bir dusus demektir. Belediye gider bu abuk subuk insaatlarin cogunuda yikacak ve yesil alanlar olusturacaktir zaten dogru olanda budur.

Sonucta bugun itibari ile Istanbul OLAGANUSTU ucuz bir sehirdir. Istedigin sokaga parkedebildigin sarhoslarin yere isemedigi arap ve zencilerin sokakta dolasmadigi silah seslerinin gelmedigi bir sehirden bahsediyoruz. NY veya Londra gibi sehirlere okuz gibi saga saola bakip foto ceken zavallilar degil orada yasamislar ne demek istedigimi anlayacaklar. Istanbul insanoglu tarihinin en ucuz sehridir.

Hatta bedavadir. Sunduklarina oranla bu kadar ucuz daha tarih gormemistir. Ha ne zamanki zenci mahallesi kurarsiniz cin mahallesi kurarsiniz Araplar Iranlilar gider sehrin %30 unu olusturur aksamlari uzaktan silahla tarama sesleri gelir ayni NY NJ gibi sehirlerde oldugu gibi o zaman Istanbul da fiyatlar REEL olarak duser.

ABD de herhangi bir metropol sehirde aksam kiz arkadasini al kiz beyaz olsun sende kizin elinden tut aksam yuru bakalim kac dakka yuruyorsun? Bir de Istanbul a bak cennet Istanbula? varos semtleri haric bunu hala yapabiliyorsun. Biraz dunyayi gezin gorun ogrenin sonra Istanbul hakkinda ahkam kesin

Simdiki bu cennet ve temiz haliyle Istanbul olaganustu ucuzdur. bu forumda cevap verenlerin %99 unun ne global trendlerden haberleri var ne kara paradan ne baska sehirlerdeki sehir duzeninden hicbirseyden haberleri yok. Bir hasbi diye bir genc vardi beni bir tek o anliyordu ama oda ortaliktan kayboldu. Onunda dedikleri benimkiyle ayniydi zaten

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Diyorum ki buraya konut piyasası öldü bitti türünden haberler asmayın bunların bir anlamı yoktur.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    neden ? iyi durumda mı?

yanlış anladığınız ortada. ipotekli satışlar diye altını da çizdim. önemli olan kriterlerden birisi.

diğer yandan bizim asmamıza gerek yok bu tür bilgileri. gazetedeki detayları okuduğunuzda zaten size gidişatın kötü olduğu yönünde bilgiyi görüyorsunuz. kaldı ki emlak patronları da sıkıntı olduğunu söylüyor.

biz burada taşra ya da gecekondu gibi yerlerdeki evleri konu edinmiyoruz. liberal iklimin insanlara nefes aldırabildiği ortamlar konumuz. örneğin kadıköy, acıbadem, üsküdar gibi yerlerde sıkıntıyı görmek için gazete bile okumaya gerek yok.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Bankalarca Açılan Kredilere Uygulanan Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranları

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

ucuz etin yahniside bukadar oluyor işte .

Sayfa 755/1014 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •