avrupa'da resesyon bitiyor faiz indirimi geliyordu hani ? :kahkah:
japonlar ilk defa faiz arttırdı piyasalar yangın yeri faiz indiirmi diye gaza gelip mallandırdılar milleti yazık çok yazık
Printable View
avrupa'da resesyon bitiyor faiz indirimi geliyordu hani ? :kahkah:
japonlar ilk defa faiz arttırdı piyasalar yangın yeri faiz indiirmi diye gaza gelip mallandırdılar milleti yazık çok yazık
37 altına beklemiyorum diyenmi dersin, 47 aldım diyenmi dersin😃 helal olsun. Durum ortada👏👏👏👏
keko belki mal çıkmamıştır da yol arkadaşı kazanckapısı çok içten pazarlıklı birisi atatp'den iyi bilirim o çıkmış olabilir
elli kere yazdık piyasaya ayak uyduramayan bir berkosan var inat etmeyin tepki ile dönüşü bilmiyorlar daha ne oldu bağırdığımız rakamlar geliyor şimdi çıkıp savaş çanları resesyon demeye başladıar birşeyler sebep olacak zaten trend fiyatlarına düşmesi için hisselerin piyasanın gerçekleri bunlar öldük bittik demeye de gerek yok tamam da benim kazancım eridikten sonra yukardan maliyetlendikten sonra çektiğim sıkıntı ne olacak ? bunu anlatmya calıstık ama höstad onlar iyi bilirler 18 20 yıldır temelciler miş ya :)
Valla ben görevimi yaptım...Kağıt 45-50 aralığındayken bunların mal çıktığı gayet belli idi...Bir insan 7/24 yalan dolan haberlerle güzelleme yapıyorsa bil ki kendine çalışıyordur...47 den fulleyenler oldu burada, en çok ona üzülürüm...O rakamları tekrar görmek demek kağıdın % 50 den fazla yükselmesi demek...Bu konjonktürde ???!
Bir adet dahi brksn satmadım...kazanckapisi da satmamis..fiyat olarak siz haklı çıktınız.
.ikinci çeyrek bilanço da beklediğimiz gibi gelirse ??temelde de biz haklı cikacagiz..
Temel olarak haklı çıktığım sürece tutmaya ve toplamaya devam...fiyat şeytandır demiş ustalar...ben şeytana uymayacagim...moralimi de bozmayacağım..
Artık fiyat gösteren ekranlardan uzaklaşmanın zamanı geldi. Savaş potansiyeli var ama birbirlerine diş göstermekten öteye gitmeyeceğini umut ediyorum sadece. İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçmiş. İnşaat malzemesi üreten şirketler için kötü.
Su akar yolunu bulur eninde sonunda
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şayet doğru ise bu daha kötü...Adamların ellerinde mal yığınla ve bu sığ tahtada kağıdı nereye indirebilecekleri meçhul...Siz satmış olsaydınız belki aşağılardan destek atardınız o da bitti...Bir de bu eski ekip patronla aynı yemek masasını paylaşıyorsa vay haline kağıdın...TR gibi bir ükede bilanço dediğin nedir, 3-5 kalemin yerini değiştirirler bir bakmışsın tekrar alt pazar...Az mı çektim ben bunlardan hem de aylarca...Ve hiç biriniz burada değildi, sayın hayek üstadım bile pes ederek gitmişti...
kekocum aylardır bilanço diye diye birşey kazanım sağlamadı berkosan birtek sen görüyorsun sanırım bilançoyu :)
ben sana söyleyeyim bilanço dönemi de volatil olacak buralardan alanlar bilanço gelmesyile yine tepesine vuracaklar ışık ökte övüyordun son videolarını izle mutlaka sadece işine gelen yerleri dinleme bence
Yeter artık yeteerrrr. Tamam keko kazanckapisi dolandırıcı okeyim yeter ya birbirinize salladınız. Neyi kime ne ispatlamaya çalışıyorsunuz. Şirket tahtacisi ve patronları karaktersiz işte görüyorsunuz daha bilançoydu gruptu muruptu hikaye anlatmayın susun artık. Adam gibi destek vereceksiniz ekleme yapacaksınız şirketin iyiliğine şeyler yapacaksanız konuşun
Sakin olun.. Gelmekte olanın gelmesi iyi oldu.. Bundan sonrası için herkes daha iyi hesap yapsın.. İnananlar eklesin .. Cacık diyenler satsın gitsin.. Üzmeyin kasmayın o kadar.. Ben şahsen almaya devam edeceğim.. Bu hafta satışlar devam eder.. Önümüzdeki hafta durulur satan satmış olur.. Syglr.
tradeyi sevmiyorum...ky lar alırken ben satıp ardından da hisse diplerine geldiğinde almak hoşuma gitmiyor...bilmiyorum belki de bu piyasada böyle yapmak gerekiyordu...kendimi bildim bileli böyleyim...bir türlü değişmedim...ama sizin gibi yukarıdan satanlar bu gün çok avantajlıdırlar...ben bu hissede hep al unut tarzında oldum...benim açımdan sıkıntı yoktur ama fiyata odaklanan yatırımcılar için pek de hoş olmadı..ben sabır diliyorum...
kim ne yapıyorsa yapsın ben satmıyorum...56 dan da satmadım bu gün 30 tl den de satmıyorum...imkan buldukça biriktireceğim...isteyen istediğini yapsın...sıfır maliyetli sermaye ile berkosan ile devam...bu bebeğin bir gün koşmasını umutla bekleyeceğim...:yes:
ama sezarın da hakkı sezara...fiyat konusunda sen haklı çıktın...umarım sen de kazanırsın bu hisseden...ALLAH herkesin gönlüne göre versin diyorum...nasibimizde ne varsa onu alacağız...ben beklemeye devam edeceğim...
Global bir sıkıntının ayak seslerinin yarattığı tedirginliği hisseye özelmiş gibi sanan; her şeyi bu tür forum köşelerinde yazılan çizilen geyiklere bağlayanlar...Daha siz hiç bir şey yaşamamışsınız...2009 yılında 5.5 TL lik ARCLK'in 0.87 TL ye düştüğünü gördü bu gözler...Dünyayı buradaki 1-2 mesajdan ibaret sanmaktan vazgeçin.
Her şeyin herkese göre değişkenlik gösteren bir ederi vardır...Zaten piyasa da bundan oluşur...Şu Sırbistan konusu hissede majör bir değişiklik yaratabilecek potansiyele sahip ve şahsen bu mevzuyu dikkatle takip etmekteyim...Belki de Skumtech operasyonundan vaz geçmenin bir nedenidir, bilmiyorum...Yakında "tahtadaki hareketlerden" anlarız...İlk işareti 6 aylık bilançodan alırız gibime geliyor...YTD
https://i.hizliresim.com/dq27bm4.png
Kriterlere göre..
800 milyon ciroya %35 brüt brüt-%15 favök marjı olan bir şirketin piyasa değeri bu mu olmalı..?
BOFA ISCTR tahtasını resmen biçiyor ???
Bofa oyuncak etti hisseyi tamamda bofa alim tarafindaykende %50 düşen hisseyi hala kim niye satar. Demekki tahtacinin başka planları var hisseyi batırmak gibi mesela.
https://i.hizliresim.com/awf0ijp.png
Döviz pozisyonu son durum..
Unutulmasın..!
4 fabrikası olan şirketin çeyreklik 20 milyon kâr etmesi iyi mi?
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
enflasyon muhasebesinden dolayı bu yıl bir çok şirket çok kötü bilançolar yolladılar...geçen yıl aynı çeyreğe göre karını artıran şirket sayısı iki elin parmaklarını geçmedi (bu laf tacirler yönetim kurulu baş danışmanının sözüdür )....bu yüzden de geçen yıla göre karını 2-3 kat artırmış bir berkosan için 19,4 milyon kar iyidir...geçen yıl çeyrekler ilerledikçe kar miktarı da artmıştı...aynısının bu yıl da tekrarlanmasını temenni ediyorum ve beklentim de bu yönde...
düşük sermaye...çok iyi finansallar ve gittikçe artan net kar...bunlar bir şirket için çok iyi verilerdir...
Türk borsasında bazı değerlerin bilançoların analizlerin geçersiz olduğu birileri isterse kağıtlarda manipülasyon yapılarak yükselişlerin olduğu bugün tavan yarın taban yapılarak yatırımcılarla oyuncak gibi oynandığı bir dönemdeyiz. Bu kağıt değerinde değilse Sn. Kekonun Sn kazançkapısının suçu değil çarpık sistemin başarısı . Bu yüzden sabırla beklemeye devam.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
o zaman manipülasyonla mı yükseldi bu hisse manipüle ederek düşürüyorlar bu yazınızdan bu tez cıkar ?
suçlu haklı aramak değil mesele ne kadar cok dillendirildi o kadar düştü olay bu anlamak zor değil
Benim yatırım tarzım belli ve net..
Sayfamda ve burada bilgi amaçlı olması gereken değerleri yazar çizerim,doğru tektir..
Piyasa da yüksek faiz ortamının zarar verebileceği noktasında iyi analiz etmek gerekirdi..
Risk iştahının sıfırlandığı noktada tahtalar her türlü pisliği yapar..
Tersi durumda da bu geçerli..
kısa vadede fiyatlamalar çok saçma olmaya başlayabilir ama uzunda hisseler eninde sonunda temel olarak hakettiği değere ya çıkar yada inerler...biz çıkacağına ınanaraktan buradayız..sanfm ile hep karşılaştırdık...sanfm şu anda 91,55 olmuş....:kahkah: sermayeleri benzerdir...ciro olarak sanfm üstündür ama net karda ,döviz pozisyonunda ,ihracat oranında, öz sermayede (şu anda hatırladığım ) berkosan daha üstün idi...
geçmiş aylarda bir ara sanfm ile aramızda sadece %20 lik bir fark vardı..bu gün sanfm bizim üç katımız fiyata çıkmış...sanfm da düşük sermayeli ve büyüme hissesi idi..hatırlarsanız karşılaştırma yaptığımızda sanfm ve berkosan ikilisi geçen yıla göre enflasyon muhasebesine rağmen ciro ve karlarını artırmışlardı...ciroda berkosandan daha fazla bir artış yakalamış idi..onun dışındaki faktörlerde berkosan daha üstün idi...
dolar kurunun artması ile avrupadaki resesyonun bitmeye başlaması ile ciroda da ciddi bir yükselişin olmasını beklemek gerek...özelikle ispanya ve sırbıstan ın avrupanın otomotiv merkezi olmaya başladığı bir dönemde berkosanın ispanya ve sırbistandaki fabrikaları güzel işler yapabilir...önümüzdeki çeyreklerde ciro yönünden de büyümeler görülmeye başlandığında o vakit sanfm ile aramızda neden bu kadar fark var diye piyasa bir düşünceye girecektir...akıllı piyasa bence gereğini yapacaktır...
sanfm da pozitif trend var berkosan'da trend negatif teknik bilen görüyor :)
teknik olarak öyledir...teknik olarak haklısın...bir gün temele uyacak bu hisse ama ne zaman ?? sabırla bekliyorum...
yan binadaki komşu ev 3 milyona satılıyor ama aynı özelikteki benim evime değeri 1 milyondur diyorlar...beni kandıramazlar...satan satsın ama ben satmıyorum....