medyayı kontrol etmesini abd iyi öğretmiş 2001 den tek fark medya
Printable View
Sizii kast etmemiştim Hocam. Büyüksün. Büyüğümüzsün. :halay:
Bu arada tam sizlik bir haber var. :kahkah:
https://i.resimyukle.xyz/9Kc5HS.png
https://r.resimlink.com/KJ1uND.png
Son 2 ayda araba alan satmadıysa eğer 2-3 yıl sonraki fiyattan aldılar ve o kadar beklemeden dahada satamazlar
Ev alan zaten kafayı yemiş ona lafım yok
Ama matbaadan para alanlar ülkenin içine eden cahil zihniyettir ve fiyatlamaların sorumluları matbaadan para veren ve alanlardır
Son olarak ülkenin temizlenmesi için şahısların değil zihinlerin değişmesi gerekmektedir.
Çünkü
Son üç iktidar dinden beslenen aynı zihniyetin aktörleri
şey 89
ney 29
İsmail Cem'in Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi kitabının bir bölümünde Osmanlı'da ve TC'de toprakların %80 civarının belli ailelerin elinde olduğundan bahseder ve bu tekelin cumhuriyet döneminde bile hiçbir şekilde kırılamadığının altını çizer, mesela toprak reformu tartışmalarının ciddileşmesi ihtimaline karşı bu toprakların ailedeki, sülaledeki bireylere bölüştürülerek olası reformda yine toprakların önemli bir bölümünün kendilerinde kalmasını sağlama tedbirlerini aldıklarını anlatır. Uçsuz bucaksız toprakları olan Sazak ailesi/sülalesi misali var internette, CHP'nin toprak reformu konusunu gündeme getirmesinden rahatsız olan ailenin parlementodaki üyesi CHP'den istifa eder.
Bence, siyasete giren aile ve bireylerin esas/gizli amacı önce varolan sermayeyi, toprağı, mevkiyi korumaktır, eğer siyasete girenler de bunlar yoksa bunları oluşturmaktır, çok çok az istisna olanlar kaideyi bozmuyorlar.
bir zenciyi boynuna basarak öldüren 1 polis seçim öncesi birileri tarafından 1 milyon doalr kefalet parası ödenerek neden serbest bırakılır.
Allah günah yazmasın..hep ölülerin ardından konuşuyoruz... laf lafı da açıyor tabi. yukardaki yazıda adı geçen şahıs da (İ.CEM) eceviti sırtından bıçakladı...sonra kahrından öldü.
esas cibanbasi Kayserili olan , küçük hüssam..İsmail Cem demisken , fikirleri ve kendisi değerli bı insandır..
Bizim temel problemimiz insan kaynaklı..adam toprak reformu yaptırmamak için ülke başına geciriliyor ve güç karşısında zehirleniyor..
kendi çıkarı ülke cikarindan büyük olunca , değişen bı şey olmuyor..
ataturk u sevmezler neden peki dersin..?
teolojiye inerler hemen..
kaliteli insan sorunumuz var bizim..
ariston sende ingilizce vardır ne annatıyo bu saf? :he:
https://www.youtube.com/watch?v=fLJBzhcSWTk
araba işini çözmek istiyorlarsa ;
yapılacak iş basit..
benim fiyat verdiğim araç sahibinden adlı siteden, firmaya girmeye gerek bile duymadım..
bayide araç yok galericide var, ne ayaksın diyemiyor koskoca devlet..
Evevitin cemaat ile ilgili de büyük günahı vardır. Emniyette özel sınıfı getiren, bunlari emniyete dolduran malesef kendisidir.
Atatürk kendi partisinde su an önemli görevdeki bazi kişileri direk asardı, tartışmaya kapalı.
Bizim sorunumuz parti sorunu değil sosyolojik bir problem var oy atarak çözülmez. Nasıl çözülür gerçekten bilmiyorum artık kafa da yormuyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıldızlı markadan arkadaşa alacaktık. Bayide araba yok sarı sitede boy boy. Dedik açık açık satış temsilcisine, siz vermeseniz boyle olmaz diye, yapacak bir şey yok abi diyor. Muhtemelen kırışıyorlar aralarında...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Durum sandığın gibi değil Dostum. Ev fiyatlarındaki artışı geçici zannedenler çok yanılıyor. Sektör içine girince anlıyorsun.
İnşaat malzemelerinin hepsi dolara bağlı. 2 yıl önce ikiz villa inşaatına başladım. Sadece demirden bahsedeyim. Tonu 2900 TL idi. Herkes "çıldırdın mı, bu fiyata demir alınıp inşaata başlanmaz" dedi. (3-4 ay önce 2300-2400 TL imiş). 8 ay önce bitirdim inşaatı. İçinde yok yok. Maliyet 1.78 milyon TL (arsa payı ile birlikte). Dört yol ağzı, önü park, güney ve doğu cephe, iki cephesi yol. Oturmak için yaptım, üzerinde ilan falan yok. Son 4 ay kaç kişi geldi kapıya tanıdık emlakçılarla birlikte. İkisine 3.2 milyon hemen verelim diyorlar. Demir fiyatlarına bakıyorum, 4350 TL olmuş tonu. Arsa maliyeti ise cabası. Arsayı 450 bine almıştım. Hemen bitişiğimdeki 20 m2 daha küçük arsa şu anda son pazarlık fiyatı 930 bin TL. (Adam 110 bin eurodan bir cent aşağı vermem diyor) İnşaat maliyeti ve arsa fiyatları bu durumda iken kim neye göre fiyatlar düşecek diyor, anlamak mümkün değil.
Uzun bir ara bakayım.
Eski haber aklıma geldi.
>>>>>>
27.06.2002
Özel sektörün önde gelen temsilcilerinin biraya gelerek oluşturduğu İş Çevresi Grubu, yaklaşık 2 ay aradan sonra İstanbul'da toplandı. 2.5 saat süren toplantının ardından, ilk kez grubun üyeleri basın mensuplarına toplu halde poz verdi. Toplantıya Mehmet Emin Karamehmet katılmadı.
Garanti Bankası'nın Maslak'taki genel merkezinde, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, bir bankası Fon'a devredilen, bir bankasında da yönetim hakkını kaybeden Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'in katılmaması dikkat çekti. Toplantıda, TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan da bulunmadı.
Toplantıya, Rahmi Koç, Sakıp Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Aydın Doğan, Ali ve Ömer Sabancı, Tuğrul Kudatgobilik, Ömer Dinçkök, Hüsamettin Kavi, Ersin Özince, Rifat Hisarcıklıoğlu, Coşkun Ulusoy, Refik Baydur ve Mehmet Emin Yalçındağ katıldılar.
İş Çevresi Grubu'nun son toplantısı 1 Mayıs 2002'de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evsahipliğinde yapılmıştı.
kıskançlıktan kuduran alamanlarla maç yapacakmisiz , bı izleyelim bakalım..:)
Ekonomiyi teslim ettiğimiz zat, "doların artışı ülke için sorun değil mi? " sorusuna "Dolar ile mi maaş alıyorsun" diyorsa ve bu kafaya bu ekonomi teslim edilmişse. Dövizde daha çok zirveler görürüz. Millet sanıyor ki dolar yükseliyor.(ingiliz sterlini düşüyor mu? ya euro? ya kanada doları düşüyor mu?)
Doların yükseldiği yok. TL değer kaybediyor. Dünyadaki tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Kabile devleri azeri parası karşısında bile, uydu devletçik ermenistan parası karşısında bile. Savaşta çökmüş suriye parası karşısında bile TL değer kaybediyor.
Memleket beka sorunu yaşıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Pamuk eller cebe millet.
https://r.resimlink.com/c5QsD1.png
Aynen öyle. Elinize sağlık.
Ben de kiradayım, 1.2m pazarlık ederken adam önce bana özel 1.5m den veririm dedi sonra 1.8 e çıkarttı ve satmış, almadım tam 1 haziran tarihinde. Şu an aynı yerde 2 altına villa yok ve arkadaşlarla oturuyoruz hesap kitap yapıyoruz sıfırı mümkün değil o fiyata gelemiyor arsası inşaatı. Benim de arkadaşlar müteahhit, onlar yapacak ve kendileri de oturacak 4 basi mamur 20 villalık bir siteyi daire başı 2.5 tan başlar sonrası zevkine göre artar şeklinde çıkıyor hesap. Durum malesef bu.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Metropoll anket yapmış. Ekonomiyi kime teslim edersiniz diye sormuş. Yüzde 21 ile reis birinci çıkmış.
Millet halinden memnun demek ki. Sorun bizde sanırım😂
bizim halkın büyük bir kesiminin dini değer olarak inandığı aslında inandığı şeylerin çoğunun dinde olmadığını dahi bilmediği şeylere zaafı var..bunun bilincinde olanlar tarihte her zaman bu zaafı kullanmışlar..bazı yanlış inanışların gidirilmesi lazım ama malesef halkı bu konuda bilgilendirenler azınlıkta..yanlış örneklerle dinin içine cahillik hurafelik hırsızlık ahlaksızlık ne varsa sokula gelmiştir..halbuki dine keyfi ekleme ve çıkarma olmadığını bilmek lazım..bunu bilen dinini kullananlara prim vermez..
Vadeli 1290 gördü :halay:
Ayhan abi her şey dövize endeksli artış normal kabul ediyorum ama
Rakamlar uçuk hakikaten hiç bir müteahhit %100 den aşağı kazanmaz ise işe girmiyor en kötüsü yani dağın başında bile iş yapsa %50 kar ile yapıyor.
Bu yüzden İstanbulda sıfır daire Tekirdağ'da sıfır daire aynı sınıf ve kalitede fiyat farkı en az %75 en uç ucra köşesinde bile
İkiside büyük şehir ve araları 50 km yok ama fiyat farkı çok.
Demem o ki bu ülkede eve para vermek için çok zengin yada çok saf olmak lazım
Bu benim düşüncemdir
papaz haftasını saymazsak
şey son düzlükte.
ama birde yeni bir papaz çıkarsa grafiğe sığmaz
şey haftalık
https://i.hizliresim.com/QouwAh.png
önce papaz tutarız.şey zıplar....
sonra papazı salarız.
şeyi düşürürüz.
şey bizim kontrolümüzde
yeterki papaz olsun.
Mütehait %100 karla iş yapıyorsa %50 den fazla kazanamıyor.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dow a noldu dün düşürdüler bugün füze gibi coşuva
yalnız
şeyden çok öyle büyük rakkamlar beklemiyor indikatörler.
ne olur bilmem.
https://invst.ly/sdzt-
https://i.hizliresim.com/hI5wVO.png
kasım ayında dow düşmeye başlarsa
2-3-5 ayda dibi bulsa .
şeyde 8.70-9 azami rakkamlar.
seneye nisan ayından sonra düze çıkarız.sanki...