Düşüncede düşürüyorlarmı :Sad:
Printable View
Düşüncede düşürüyorlarmı :Sad:
Nekadar pahalı okadar az pay:)
Gayet güzel bi soru sorayım peki bu dolarlar nerden geliyor ??????????????????????? Cevap Yurtdışından geliyor bankalar yurtdışından adı sendikasyon kredisi olan kredi kullanırlar.Sendikasyon kredisini kimden alırlar yurtdışındaki büyük bankalardan alırlar.Aldıkları doları bedava verecek değiller herhalde bizim bankalarda bu parayı dövizle alırlar maliyetiyle beraber vatandaşa faiziyle birlikte kredi verirler.Yani bizim ülkemizdeki bankalar taşeron bankalardır.Yurtdışından faizle aldıkları dolarları yurtiçinde pazarlarlar vatandaştan alınan faizin belkide % 50 si yurtdışına paranın kaynağına geri döner % 50 side bizim bankalara kalır.Bu rakam azalır çoğalır.Dışardan faizle alınan doların faiz oranında Türkiyenin uluslararası platformdaki CDS lerinin yüksek veya düşük olması en önemli faktördür.
Bir diğer konu bankalar en çok Döviz tevdiat hesaplarından zarar ederler , hem faiz verirler hemde kur farkından dolayı zarar ederler.bankalar pek döviz tevdiat hesabı açmak istemezler daha çok yurtdışından faizle dolar veya Euro kullanmak isterler.
Bir başka konu faizlerin düşük olması tamamen merkez bankasının kontrolünde değildir.CDS verileri daha çok önemlidir.CDS bir şekilde ülkenin kredi notudur.İşte bu nedenle faiz nasıl düşer önce üretim , demokrasi , devletin hukuk sisteminin çok güçlü olması , insan hakları vs.Ülkenin coğrafi konumu yani çok sebep var.Fakat belkide çare nedir biliyormusunuz vatandaşın parasını altına dolara değilde herkesin parasını bankalara faize yatırması dışa bağımlılığı azaltacağından faizlerin düşmesine faydası olur.Yani ülke olarak tamamen TL ye geçmek.Neyse konuyu fazla uzatmayalım.Kolay bir konu değil.İnşalllah her şey mantıklı makul olur diyelim.
Kapıya yazalım, cahil cuhela giremez. komedyen müsveddesi de gelip yazamaz diye.
JAS geçmiş olsun, sanırım bugün zaiyat var sinirlisin.
lafı sokup gitmişsin,
Aslında güzel bir şey, buraya gelip bu formu ekonomi formu biliyordum diye yazıya başlayıp güzel bir hakaret yapıştırıp gitmek...
tüm günün sitesini atmışsındır :bravo:
yuh yuzde 2o zam yapmıslar
Ben bu sefer reisi kararlı görüyorum, 2018deki gibi olmaz ne olursa olsun faiz indirimleri devam eder
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anadolu gezisindeyim. Halkla akplilerle iç içeyim. Ic anadolu'da kalelerde beklenmeyecek keskin bir öfke var. Akdeniz tarafının zaten safı belli. Daha da çıldırmış adamlar. Yani bu son dolar kanırtması herkesi çok sinirlendirdi. Herkes sinir küpü. O yüzden buraya yansıması normaldir.
Seçim falan olursa yakın zamanda hiç beklenmedik sonuçlar gelecek. Şimdiden hazırlanın.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Hükümet Başkanı Sanchez'le gerçekleştirdiği görüşmede, “İspanyol bankası BBVA tarafından yapılan açıklamalar Türkiye'ye olan güvenin en somut göstergesidir.†dedi
Açıklamayı ispanyollar başbakanları Türkiye ye gelecek diye yaptılarsa
başbakanları ispanyaya geri döndü.
Sayın Bozkurt siz saygı değer birisiniz. sizin gibi buraya özgüvenle her pozisyonunu
bile yazabilen birini bu forumda sevmeyen ve saygı duymayan bir kişi bile yoktur.
Ama canı sıkkın insanları gelip 2 gündür trolleyip giden kişiyedir lafım.
Yanlış anlamanıza sebebiyet verdiysem ben özür dilerim.
isterim ki siz daha çok yazın
NOT: Forumda şaka yapma cesareti bulduğum tek kişiye nasıl negatif bir
şey yazarım.Saygılar sevgiler...
ben reisin kredi veriyorum iş yapmiyorsunuz lafina takildim..
açıkçası ben de boyle düşünüyorum.
abii bizim bu büyük holdinklerde biraz yazılım cizilim yapayım da yurt dışına satayim diyen falan çok az.
ne bileyim bak elalemin oglu geldi trendyol neydi ne oldu...
bi dunya oyun firmasi ecnebilere satildi falan...
yav bunnar bi ofis kurup 100 muhendis alip hade arge yapın bakam bile demiyor...
come on!!
bizim büyük gruplarda kredisiz is yapacak da para var ...
ben hendek kursunlar deve atlatsinlar demiyom.
yav arkadas insan accik kendini gunceller.
cagi yakalar falan.
bu memlikatta bi dunya firma ecnebiye satildi hazir firmayi alip buyutmediler bile..
bu bi hatadir.
Önünü görmeyen adam eşek mi kredi alıp iş yapmaya çalışsın. Bu ülkede su durumda yatırım mi yapılır hayret birşey. Piyasa yangın yerine döndü. İş alsan sattigin mali ertesi yerine koyamiyorsun. G20 den düştük bu rezilliktirRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cunku bizdekiler yeni bir proje cikarmaktansa clone yapmayi tercih ediyorlar
Elalem youtube olusturur bizdekiler ise youtube dan videolari cekerek abs sitesi adi altinda gosterirler
Ikibinli yillarda aktif bulundugum bir sektor ara sira istatistiklere bakardim USA %60 i dial up kullaniyorsa TR ise %30 dial up kullaniyordu[rakamlari ornek verdim]
Ama herhangi bir toplantida Amerikalinin sordugu su idi Turkiye'de internet kullaniliyormu :)
Helal olsun demek lazim Adamlar yeni yeni projeler cikarirken bizim eskiler xxx siteleri ile ugrasiyorlardi
Amerikali yillardir internet uzerinden alisveris yapiyor dogal olarakda yapilan projeler gelir getiriyor
E bizde bu sekilde bir proje yapsan ne alan ne satan olurdu uyelik satin alma olsa kimse almazdi ne yapicak adamlar Arz talep meselesi abaza cok xxx sitelerini yap sal sokaga HTA indirt kitle ana sayfasini birde ordan ufak ufak kazan
Bugün yapılan Grup toplantısında CB nin konuşmasını okudum.
Bakan Elvanı çok net eleştirerek beraber yürüyemeyiz. Demiş
Toplantı sonrası bunu soran ve birinimi kasdettiniz diyen gazeteciye de onu siz anladınız demiş.
Akşam kapanış doğru son 45 dk da gelen sert yükseliş le beraber bakınca.
Bu akşam bakan görevden alınabilir.
Ve eksi gap ile başlayabiliriz fikri bende doğdu.
Hazır long pozisyonları kapamış ve zarar yazmış iken, az zarar da şhorttan olsun dedim
Biraz şhort açtım.
Burası Türkiye
Sabaha bir şey değişmez ise değişmemiş olur.
Değişirse negatif olur dedim.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
unicredit ykbnktaki ,kochol.almadigi, %2 lik hissenin %0,5 ini borsada satmış.
Cok vicdansiz hareketler oluyor. Vadeliyi bir gunde 150 puan aliyor. Ertesi gun 100 puan veriyor. Bugun sabah 1850 ye kadar verdi aksqma 1911 e kadar aldi. Sonra 1890 a kadar satti. Gun icindeki 2 kere 10 15 puanlik testereside cabasi. Masayi felaket calkaliyor. Yarin vadeliyi tabana yapistirip ordan tavana yapistirsa sasirmam.
Dün Ereğli %3.5 aşağıda
Bugün aynı oranda yukarıda
Oyuncak oldu endeks
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sert hareketler boğanın çırpınışı, bıçağını bileyen kasapların çoğaldığını gördü,kesileceğini anladı. Boğamız besili olduğu için 100 kaplan gücünde arada boynuz darbesiyle kaç ayu telef edersem kâr diyor ama nafile sonuç kacınılmaz, günü kurtarmaya bakıyor. Ayular aç homur homur
bi gün gelincek ayuların mezesi olucak, o gün hangi gün bilmiyoruz, bazı oteriteler Osbir aralık diyor bazı otoriteler subat 14 diyor.
U30 endeks ağırlığı en yüksek ilk beş tahta, oyun genelde bu tahtalar üzerinden dönüyor...
- EREGL - 10.80
- GARAN - 7.66
- BİMAS - 7.61
- TCELL - 6.69
- TUPRS - 6.20
Bu beş kağıt U30 da yaklaşık %40 ağırlığa sahip...
BİMAS ı son dönemlerde pek devreye almıyor, malum hem ceza meselesi, hem de cezadan dolayı BİMAS ın hükümetle sürekli ters düşme ihtimali...
TCELL genelde devreye almazdı, ama son dönemde o kadar sıkıştı ki, mecbur kalıp TCELL i bile devreye aldı, genelde TCELL tercih etmemesinin sebebi RUS ortağın her yükselişte fiyata bakmadan mal çıkması...
GARAN' da bugün çıkılan malı herkes görmüştür zaten, şimdilik onu da pek alası yok...
TUPRS petrol fiyatları %3 aşağıda, rafineri marjları da sürekli düşmesine rağmen bugün sonuna kadar zorlayıp aldı, yarın onu da alması pek olası değil...
Yarın için geriye bir tek EREGL kalıyor adamın elinde, yarın el mecbur EREGL i alacak, muhtemelen 20.65' e kadar...
Sadece yarına özel bir strateji/pair trade yapacak olsam 1 kontrat TUPRS şort, karşılığında 8 kontrat EREGL long açardım...
Açılışta çok ters bir durum olmazsa ben 50 kontrat TUPRS şort, 400 kontrat EREGL long açmayı düşünüyorum...
TUPRS nerde kaparım bilmem ama (muhtemelen 153' lerde) EREGL 20.65' lerde aynı sayıda kontratla şorta dönerim...
Şunu unutmayın yükselen trendde şortta kısa longda uzun süre kalmak lazım, gavurlar bunlara boşuna bu isimleri vermemişler...
Düşen trendde ise tam tersi, şortta uzun, longda kısa süre kalmak gerekir...
Durum bu
Endeks. Bist100..
https://i.hizliresim.com/mhjigqp.png
Endeks vadeli...
https://i.hizliresim.com/ky9h0m0.png
Malı dayamışlar mı yani?
Faiz kararına kadar; borsayı
1) Yükseltip satacaklar mı?
2) Düşürüp alacaklar mı?
Bundan sonra ben long olmam. Şu anda elimde şortlar var. Aslında bugün kapatabilirdim. 1860 civarı ama işim vardı bakamıyorum.
Ya nasip demiş ata binmiş!
1400-1950 Long
1950-1800 Şort neden olmasın.
Stopu koyarız bir yerlere.. (1930 ler)
Sn. Verge,
Tarzınızı çok beğeniyorum. Bu pozun akıbeti ne olursa olsun strateji takdire şayan, elinize sağlık bunu yazmanız da büyük incelik.
Bol kazançlar dilerim.
Ben xleş de ucuz tahtalara dönüyorum yavaş yavaş.
Düşer çıkar ama büyükler primi yaptı, küçükler yapmadı. Temel olarak ucuzlar dolarla daha da ucuz oldular. Hayırlısı bakalım.
yarın 20.65 lere gelirse hiç gözünün yaşına bakmam 500 kontrat shortlarım...
dünyada demir çelik fiyatları kötüye gidiyor...
bu havada artislik yaparsa levyeyi yer kafasına...
uluslarası çelik fiyatları uçurumdan atladı atlıyacak...
https://i.hizliresim.com/9fu7fai.jpg
Tabi GARAN da mal çıktı diye sakın şorta sarılmayın, bu manyağın işi belli olmaz...
Bugün mal çıkar, yarın çıktığını geri alır, ertesi gün bir daha çıkar...
GARAN özelinde 12.20 - 12.25' lere kadar çok rahat marjı olduğunu söyleyebilirim, sıkışırsa muhtemelen bu hareketi yapar...
Mesela yarın GARAN' da 11.83 - 12.25 hareketini görürsem hiç şaşırmam...
Ama yarın için 11.83 altını, 12.25 üstünü pek beklemiyorum...
Oyle bir sey soylemem
Sadece 2 gundur dikkatimi ceken 17 sonrasi islemlerde genelde diger/alis in yuksek rakamlar olmasi
saat 17 den sonra bofanin akbank eregli vs bir kac hisse daha saglam alislari var ama ayni saatlerde viop dada asagidaki sekilde
https://i.hizliresim.com/jwxzyam.jpg
AKP Grup Başkanvekili Özkan: Acaba Japonya, "nasıl başarısız bir ekonomiyiz" diyerek 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu? https://t.co/Gok2tNayby
Vatandaşın zekası ile güzel dalga geçiyorlar değil mi?
bugun benim birde dikkatimi ceken 17.49 da viopda yapilan islemlerdi
tek 1dklik barda 1930 u gosterecek gibi ivmeli aliyorlardi
o islemleri yapanda GCM
GCM gun sonunda 4300 long gozukuyor 2500 adeti o barda