Sayfa 796/1003 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,361 - 6,368 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. Düşüncede düşürüyorlarmı

2.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    çok abartmışlar 1.800 TL falan normaldi...
    Demekki 2000 hedefte.

Nekadar pahalı okadar az pay

4.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    şu sayfada troller bile beni sinir etmiyor.

amma şu mesajlara tilt oluyorum.

yapraam pozunu stratejini yazsana.

Noldu Niye sinirlendin bizde fakiriz

Bugün herkes fakirleşmedi mi

Ben kızmadım sana kardeş

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bankalar düşük faiz den kar ederler.

Dolarcılarda faiz düşsün de kar edelim derler.

Gayet güzel bi soru sorayım peki bu dolarlar nerden geliyor ??????????????????????? Cevap Yurtdışından geliyor bankalar yurtdışından adı sendikasyon kredisi olan kredi kullanırlar.Sendikasyon kredisini kimden alırlar yurtdışındaki büyük bankalardan alırlar.Aldıkları doları bedava verecek değiller herhalde bizim bankalarda bu parayı dövizle alırlar maliyetiyle beraber vatandaşa faiziyle birlikte kredi verirler.Yani bizim ülkemizdeki bankalar taşeron bankalardır.Yurtdışından faizle aldıkları dolarları yurtiçinde pazarlarlar vatandaştan alınan faizin belkide % 50 si yurtdışına paranın kaynağına geri döner % 50 side bizim bankalara kalır.Bu rakam azalır çoğalır.Dışardan faizle alınan doların faiz oranında Türkiyenin uluslararası platformdaki CDS lerinin yüksek veya düşük olması en önemli faktördür.

Bir diğer konu bankalar en çok Döviz tevdiat hesaplarından zarar ederler , hem faiz verirler hemde kur farkından dolayı zarar ederler.bankalar pek döviz tevdiat hesabı açmak istemezler daha çok yurtdışından faizle dolar veya Euro kullanmak isterler.

Bir başka konu faizlerin düşük olması tamamen merkez bankasının kontrolünde değildir.CDS verileri daha çok önemlidir.CDS bir şekilde ülkenin kredi notudur.İşte bu nedenle faiz nasıl düşer önce üretim , demokrasi , devletin hukuk sisteminin çok güçlü olması , insan hakları vs.Ülkenin coğrafi konumu yani çok sebep var.Fakat belkide çare nedir biliyormusunuz vatandaşın parasını altına dolara değilde herkesin parasını bankalara faize yatırması dışa bağımlılığı azaltacağından faizlerin düşmesine faydası olur.Yani ülke olarak tamamen TL ye geçmek.Neyse konuyu fazla uzatmayalım.Kolay bir konu değil.İnşalllah her şey mantıklı makul olur diyelim.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

6. Kapıya yazalım, cahil cuhela giremez. komedyen müsveddesi de gelip yazamaz diye.
    JAS geçmiş olsun, sanırım bugün zaiyat var sinirlisin.
    lafı sokup gitmişsin,
    Aslında güzel bir şey, buraya gelip bu formu ekonomi formu biliyordum diye yazıya başlayıp güzel bir hakaret yapıştırıp gitmek...
    tüm günün sitesini atmışsındır
    Hamdım Piştim Yandım

7. yuh yuzde 2o zam yapmıslar
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

8. Ben bu sefer reisi kararlı görüyorum, 2018deki gibi olmaz ne olursa olsun faiz indirimleri devam eder

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 796/1003 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •