1996 yılında Türkiyenin gdpsi 181 milyar dolar, yunanistan 146 milyar dolar bugün fark 3 kattan fazla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Neyse babam annemle nişanlıyken annemin semtinde babama dolmuş durağına kadar refakat ediyormuş..Kahve önüne geldikleri zaman 10 yaşlarında bir çocuk kahveden çıkmış babama bizim mahallenin kızlarını mı rahatsız ediyorsun demiş.Babam bir kahveye bakmış bir çocuğa bakmış yok koçum demiş bir taksi çevirip hemen binip gitmiş.Aslında baya kavgacı bir adamdı rahmetli fiziki kavgadan da asla kaçmazdı.Sonra olayı anneme açıklamış yahu demiş çocuğu kahveden yolladılar çocuğa sana ne oğlum desem kahveden ufacık çocuğu mu dövüyorsun diye çıkıp beni döveceklerdi demiş:))))))))) Yani olayların perde arkası mikro makro hep karışık olabilir dikkatli olmak lazım.
Suriyeden de baya iyi durumdaydık pek de karlı çıkamadık,umarım bu sefer hesaplar doğru yapılmıştır.
Suriye’de , libyada bize obamanın kazığıdır.
Normalde her işe karışan amerika bu iki olayda topa direk girmekten kaçınmıştır. Özellikle suriyede rusyanın oyuna girmesi be işid diye bir örgütün piyasaya çıkması ile denklem tamamen değişmiştir.
Tabiki suriyedeki her köyün durumuna hakim eşsiz dış politika uzmanımızın -ki kendisi şu anda bize gelecek vaadediyor- büyük başarısıdır.
Otomobil ötv oranları değişti
Artık helal para kazanıp 2.0 motorlu araç alımı hayal oldu..
:vk:önce bu ikonu kullanmayı düşündüm ama bize bu yakışır maalesef:bravo:
6 aydır canını ortaya koyan insanlar ve onlarla birlikte kurallara azami uymaya çalışan bir vatandaş grubu birde uzaydan gelmiş gibi davranan,toplu yapılan hiç bir etkinlikten imtina etmeyen,neden böyle davrandıkları sorulduğun dada;yahu onlar bizim tanış,nereden gelcek bizim buraya o corona denen musibet deyip keh-keh gülen mars vatandaşları...
Artık sadece kendimi ve yakın çevremi korumaya bakıyorum,maskesiz düğüne gidenlere,döt kadar yerde 10 bin kişiyle birlikte denize girmeye çalışanlara, hiç bir korunma tedbiri olmadan 300 bin kişiyle toplu ibadet yapanlara hiç acımıyorum,sadece onları kurtarmaya çalışırken hastalık kapan önce insan sonra anne-baba olan sağlıkçılara üzülüyorum,yoksa marslılar bildiği gibi yaşamaya devam ediyor.
Son zmanlarda şunu anladımki, Yunanistan ile gerinlik daha uzun süre devam edecektir....mevzu sadce Kıta sahanlığı ve MEB değil...Yunanistanın Lozan şartlarına aykırı olarak 18 dadayı silahlandırması, bazı kayalık adaları işgal etmesi vs vs.. Kıta sahanlığı ve Meb çözülse bile Türkiye sonraki aşamalarda diğer yunan ihlallerinide masaya getirecektir...
Artık ok yaydan çıktı...Yunanisanın Batıyı arkasına alarak bize düşmanlığını açıkça ilan ederek meydan okuması, üzerimize gelmesi, işi oldu bittiye getirerek sınırlarımızı ihlal edip işgal etmeye çalışması artık hafife alınıp unutulacak bir durum olmaktan çıkmıştır....
Türkiye Cumhuriyetinin bir sabrı, onuru ve devlet hafızası vardır.....Bu partiler ve iç siyaset üstü bir mevzudur....
Yunanistanın gücü yetseydi şimdiye kadar çoktan Anadoluya askeri çıkarma yapmıştı zaten..
Adamların devlet hafızaları o kadar tazeki, İstanbul ve İzmiri sanki daha 2 gün önce kaybetmiş gibi bize kin ve düşmanlık besliyorlar.....Batı bunlara destek verince adamların yıllardır gizledikleri bu nietleri bir anda açıkça ortaya çıktı...
Bizimde devlet hatıramız ve hafizamızın hep güçlü kalması lazım....Yarın Yunan köşeye sıkışınca komşu ve barış muhabbeti ile yine bizi uyutmasınlar.....Her fırsatta onların üstüne ağır ağır giderek bize karşı yaptıkları kalleşliklerin hesabını bir bir ödetmemiz lazım....Belli bir askeri ve siyasi zafer elde ettikten sonra en sonunda 12 ada meselesinide gündeme getirmemiz lazım.....
Yunan devleti ile barış içinde yaşamamızın tek yolu askeri, ekonomik ve siyasi güç üstünlüğüdür......Yoksa bunların ne havlamaları nede saldırıları asla bitmez...
Hele şeytanın bacağını kırıp bir milli araba üretelim abi......Önce bir elektrikli oto sanayi sektörü yaratalım...Yerlilik oranın yükseltilmesi, fiyat, kalite gibi eksiklilikler zamanla çözümlenebilecek sorunlardır.....ilk aşamada her şey tam ve eksiksiz olamaz zaten..
İlk Başlangıç bile takdire şayan bir adımdır..
Insallah togga pil takmayı unutmazlar...
Lâf aramızda, bu TOGG hikayesine inanan varsa biraz saftır.:he:
TOGG gelir garantili bir şey degil ki imal edilsin...
Yıllık 100 bin araç dolar bazında devlet garantili alınacaktır densin, hemen çıkar o zımbırtı.:oleyo:
https://i.hizliresim.com/RoViRY.jpg
Bunlarda TOGG'un sahibi babayiğitler, sözde çıkacak otomobil hakkında tek kelimelerini duydunuzmu?
Onlar Renault ve fiat lisansı ile yapılan üretimlerdi...Ayrıca motor, transmisyon sisemleri gibi pek çok kritik parçalar ithal olduğundan dolayı yerlilik oranı %90 ların çok altında idi......Fakat yinede doğru bir gelecek vizyona sahip olabilselerdi bugün hem Oyak hemde Tofaş Dacia, skoda, kia gibi birer tanınan oto markası haline gelebilirlerdi....Aselsan da zamanında vizyonsuzluk yüzünden dünyada önemli bir cep telefonu markası olma şansını elinden kaçırmıştı.......
İki tarafta hakkından fazlasını istiyor. Bende bu konuda sinirliyim ama sorun şurada bizim sürekli ele geçirelim dediğimiz, yunanlı siyasilerin emelleri için alet ettiği adalarda yaşayan insanların bizimle sorunu yok. Hatta bizimle olan ilişkiler ana karadan daha fazla. Dimitrisin dediği gibi siyasilerin problemlerini bireylere taşımayalım.
İki tarafından en büyük hatası kendi arasında uzlaşmak yerine sürekli büyük oyuncuları konuya dahil etmesi.
Sonuç olarakta iki tarafın birbirine vermediği tavizleri süper güçlere vermek zorunda kalması.
2l mondeo 590.000 tl suyundanda koy
Geçen ay konuşmuştuk arkadaşlarla 2 el çok yükseldi çok iyi fiyata arabayı sattık ÖTV indirimi olursa alırız diye.
Bende müthiş talep var ben olsam zammı yapıştırırım diye ÖTV artarsa şaşırmam dedim öyle deme korkutma dediler ama dediğim çıktı
Biraz işletme bilgisi olsa zaten ayarlardı duruma
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
30 ağustosta tek konuşacağımız şey zafer bayramımız olması gerekirken hemde pazar gününe denk gelen bir günde ötv zammı açıklayıp tüm gündemi buraya çekmek , günün anlam ve önemini yitirmesi....yazık.. alın size bayram..
35 Sene otomobil yedek parçacıliğı yaptım efendim, şanzuman diferansiyel TOE ve Tofaş üretimidir, motor ISS segman, Mahle piston, Şahin yatak Elba devirdaim ve yağ pompası, Kale radyatör, Master hortum v.s. sadece karbüratör gavur malıdır ve bir kaç önemsiz parça...
https://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxM...fSkth/$_16.jpg
DAF XF 460 SSC Low Deck
17.900 € (Netto)
Euro6
https://m.mobile.de/lkw-inserat/daf-...7.html?ref=srp
A.A. gibi, hava sıcaklığı var.:agla:
30 Agustos Zafer Bayramı mız kutlu olsun tüm şehitlerimize Allahrahmet eylesin.
Evinde havuz yok mu yoksa.pis fakir
https://i.hizliresim.com/pWsbbD.jpg
Son yıllarda doğalgaz üretimini artıran ABD, bunu Avrupa'ya satmak istiyor. Yunanistan'da kurulacak Dedeağaç LNG tesisi ile ABD bölgede Rusya'ya karşı "Ben de varım " diyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...mlesi-6013531/
Doktor arkadaşı gördüm çoluk çocuk maaile kalabalık bir plajda denize giriyor kova kürek oynuyor güneşleniyorlar .
Opel corsa Toyota corona misali
Hocanın dediğini yap yaptığını yapma misali
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi